Nieaktulane. Dwa koty podrzucone w kontenerze pod moje drzwi

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 09, 2012 22:15 Nieaktulane. Dwa koty podrzucone w kontenerze pod moje drzwi

Sprawa dramatyczna, wlasnie miałam wyjsc z psem
pod moimi drzwiami - mieszkam na 4 piętrze w bloku ktoś podstawił kontener, a w nim upchane dwa dorosły bure koty
muszę je jutro odwieźć na Paluch , wypuścić!

nie mogę ani dnia przetrzymać
nie wiem kto to zrobił

BŁAGAM O POMOC :cry: :cry: :cry: :cry:
Ostatnio edytowano Nie cze 10, 2012 15:36 przez Anna Rylska, łącznie edytowano 3 razy
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Sob cze 09, 2012 22:28 Re: PILNIE DRAMAT dwa koty do schroniska już, ktoś mi podrzu

Błagam o pomoc :crying: to prawdziwy koszmar

Anna Rylska

Post » Sob cze 09, 2012 23:16 Re: PILNIE DRAMAT dwa koty do schroniska już, ktoś mi podrzu

to są dwa około roczne, nie wykastrowane kocurki, oswojone, domowe, boją się strasznie, a ja chyba jeszcze bardziej
nie wiedzą co je czeka jutro :cry:

Anna Rylska

Post » Sob cze 09, 2012 23:24 Re: PILNIE DRAMAT dwa koty do schroniska już, ktoś mi podrzu

Pomoc dla kocurków - BARDZO potrzebna :!:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob cze 09, 2012 23:31 Re: PILNIE DRAMAT dwa koty do schroniska już, ktoś mi podrzu

Ludzie to jednak najgorszy z gatunków...Ania nie wiem co powiedzieć :roll: biedne buraski-może Koteria by ich wzięła.Paluch to dla nich wyrok :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob cze 09, 2012 23:37 Re: PILNIE DRAMAT dwa koty do schroniska już, ktoś mi podrzu

Aniu wspólczuje sytuacji i aż 2 biedne kociny też dla nich okropny stres.
Może jutro z nimi do Milanówka może je tam wezmą.
Ostatnio edytowano Sob cze 09, 2012 23:47 przez meggi 2, łącznie edytowano 1 raz
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob cze 09, 2012 23:46 Re: PILNIE DRAMAT dwa koty do schroniska już, ktoś mi podrzu

Trzeba zwrócić uwagę, czy ktoś z sąsiadów nie będzie wyjeżdżać jutro rano, albo kto wyjechał. Bo nie sądzę, żeby te koty z daleka pochodziły.
Edit: Pies szukający też po zapachu kota może do odpowiednich drzwi doprowadzić.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob cze 09, 2012 23:48 Re: PILNIE DRAMAT dwa koty do schroniska już, ktoś mi podrzu

Może ich wypuścić na klatke i zobaczyć pod które drzwi pójdą, ale mogą znowu uciec na dwór.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Sob cze 09, 2012 23:50 Re: PILNIE DRAMAT dwa koty do schroniska już, ktoś mi podrzu

mziel52 pisze:Trzeba zwrócić uwagę, czy ktoś z sąsiadów nie będzie wyjeżdżać jutro rano, albo kto wyjechał. Bo nie sądzę, żeby te koty z daleka pochodziły.
Edit: Pies szukający też po zapachu kota może do odpowiednich drzwi doprowadzić.

To prawda,ale lepsze ,że do Ani wywalili,niż do kontenera na śmieci...albo do lasu domowe koty
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie cze 10, 2012 0:06 Re: PILNIE DRAMAT dwa koty do schroniska już, ktoś mi podrzu

Nie piętnujemy takich ludzi, nie ścigamy, bo zakładnikami są zwierzaki - które inaczej mogliby potraktować znacznie gorzej.
Gdyby w mediach częściej mówiono o tym, że "dranie ukrywają się wśród nas" - bo mimo tylu porzuceń psów czy kotów, nikt się tym nie pochwalił publicznie - to może tacy ludzie bardziej czuliby się obserwowani i potępiani.
Biedne te kociny.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie cze 10, 2012 0:12 Re: PILNIE DRAMAT dwa koty do schroniska już, ktoś mi podrzu

meggi 2 pisze:Może ich wypuścić na klatke i zobaczyć pod które drzwi pójdą, ale mogą znowu uciec na dwór.

Raczej poczekać, kto się po transporter do zwrotu zgłosi :evil:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie cze 10, 2012 5:31 Re: PILNIE DRAMAT dwa koty do schroniska już, ktoś mi podrzu

Dałabym je na poczatek do Koterii na zabieg.Może tam znajdzie sie DT lub DS.Poprosić należy dr.Ize o reklamowanie na fb w adopcjach.

Pierdzielony drań. nam w tamtym roku kociczke podrzucili z komplikacjami po sterylkowymi.

Biedne koty :ok:

Paluch, ech..Wczoraj gadałam z wolontariuszką...
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie cze 10, 2012 8:30 Re: PILNIE DRAMAT dwa koty do schroniska już, ktoś mi podrzu

one sa kastrowane, nie sa z bloku, znam każde zwierze w nim. ludzie wiedzą, że pomagam, wiec przynieśli w nocy pod drzwi
Milnówek raczej nie przyjmie, to nie ich teren jest
a ja nie mogę ani doby więcej ich trzymać, niestety jadą do schroniska, bo do lasu nie wywiozę

Anna Rylska

Post » Nie cze 10, 2012 8:51 Re: PILNIE DRAMAT dwa koty do schroniska już, ktoś mi podrzu

Milanówke nie weźmie, ma zajęte wszystkie izolatki, pytałam teraz
niestety bardzo smutna prawda, jadą do schroniska na paluchu :cry:

Anna Rylska

Post » Nie cze 10, 2012 9:06 Re: PILNE! DRAMAT 2 koty jadą dziś do schronu na Paluch.Podr

Wydrukuj duże ogłoszenie informujące, że '' wspaniały opiekunie kotów
twoi pupile są do odbioru w schornisku na Paluchu'' cos w tym stylu.
Zrób tym kotom fotki żebys miała w razie czego jako dowód.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

[następna]