Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mokusatsu pisze:Naprawdę okropna historia, jednak myślę, że my niestety nic nie możemy zrobić...
Magija pisze:pogooglałam jeszcze wczoraj - niesttey dla mnie duża barierą jest to, że nie wszystko rozumiem, szczególnie w materiałach filmowych
to materiał PETA http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... EtRolHsl0#!
kotów jest ok. 700, zastanawiam się na ile pokazali tylko to, co chcieli pokazać
koty chore
to wszystko mogę odnosić do polskich realiów schroniskowych jakie znam - gdybym chciała nakręcić materiał o tym, że w łódzkim schronie koty są w fatalnym stanie też dałabym radę
z drugiej strony nie jestem w stanie oglądać tego materiału nie wyjąc
ale też np. wygooglałam materiały z odwiedzin w caboodle ludzi i warunki tam wygladają bardzo dobrze
Magija pisze:dziękuję - pytanie czy w skupisku 500 kotów jest szansa na to by nikt nie chorował? Moim zdaniem nikła. W miejscu gdzie dochodzą nowi zawsze coś się będzie działo. Masa osób jest zbulwersowana decyzją o odebraniu kotów
Magija pisze:Marzena, tak tylko na odległość nie jesteśmy w stanie stwierdzić jaka jest rzeczywistość - tak jak pisałam, trudno mi uwierzyć, że w schronisku nie trafi się żaden chory kot, gdybym chciała mogłabym zrobić podobny materiał z dowolnego schroniska, pokazać takie przypadki, że też wszyscy byli by zszokowani - jaka jest prawda?
500 kotami nie jest w stanie się zając 1 człowiek na pewno - ale czy on tam jest rzeczywiście sam?
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, Rudolfa, włóczka i 46 gości