Pingwinek z Korabiewic PILNIE szuka TDT na 2 tyg!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 23, 2012 18:48 Pingwinek z Korabiewic PILNIE szuka TDT na 2 tyg!

Kermit to chorutki ciągle pingwinek z Korabiewic, zwany tak ze względu na przeurocze ziewnięcia bazzebnego pysia.

Kermiś wyjechał z Korabiewic w styczniu dzięki fundacji Jokot :1luvu: , wylądował na leczeniu w Boliłapce, a stamtąd trafił do mnie na TDT. Wyjeżdżam w niedzielę rano na 2 tygodnie za granicę i kocurkowi potrzebna jest w tym czasie opieka... po moim powrocie 11 marca może z powrotem trafić do mnie, ale na te 2 tygodnie PILNIE kocio potrzebuje domu. Po prostu nie mam z nim co zrobić! :!: Dziewczyny z Jokota są mocno zakocone, także pozostałymi bidami z Korabiewic, szukającymi domków.

Kermiś jest kotkiem przekochanym. Ma najszybciej włączający się traktorek, jaki spotkałam... :1luvu: Chodzi za mną jak pies po mieszkaniu, jest bardzo kontaktowy, nakolankowy, patrzy w oczy, zagaduje. :1luvu: Na początku był troszkę nieśmiały, a do tej pory reaguje strachem na gwałtowniejszy ruch ręką czy wchodzących ludzi. W sumie nie dziwne, bo życie miał niełatwe, dużo biedulek przeszedł... połamane i krzywo zrośnięte tylne łapki, żebra, ogon... nie chcę myśleć, co się mogło wydarzyć :cry:

Obrazek Obrazek Obrazek

Kermiś trafił do mnie bardzo chory, ale przez te 5 tygodni zrobił ogromne postępy. Wyleczyliśmy kk, znacznie polepszył się stan uszek, w których było zapalenie po-świerzbowe, pozbyliśmy się życia wewnętrznego.

Kotek na początku niestety siuśkał po mieszkaniu. Przypuszczam, że robił to ze stresu, bo w domu miałam wtedy na DT koteczkę, z którą Kermiś bardzo się nie lubił... od mniej-więcej tygodnia mamy z posikiwaniem spokój. W okresie, kiedy jeszcze posikiwał, udostępniałam mu kuchnię, korytarz i łazienkę, pokój zamykałam, i wydawał się zadowolony.

Kermiś szuka na te 2 tygodnie domku, który będzie w stanie poświęcić mu 30 min dziennie, bo mały wymaga kilku ważnych acz nieskomplikowanych czynności: raz dziennie czyszczenie uszków i zakroplenie Surolanu, raz dziennie przemywanie paluszka w tylnej łapce (na którym jest strupek po ropniu) Rivanolem. Za tydzień chłopak powinien dostać ostatnią dawkę środka odrobaczającego. Kermiś ma też lekkie zapalenie pęcherza. Na razie bez leków, ale trzeba by obserwować, jak się czuje...

Gwarantuję, że wezmę Kermisia z powrotem po swoim powrocie. Na te 2 tygodnie zapewnię domkowi karmę i wszytskie potrzebne leki... czy znajdzie się ktoś, kto może pomóc?

Wyjeżdżam w niedzielę rano! Bardzo Was proszę o pomoc!
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Czw lut 23, 2012 18:58 Re: Pingwinek z Korabiewic PILNIE szuka TDT na 2 tyg!

Kermitku :ok: :ok: :ok: :ok:
Ja zakocona....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Czw lut 23, 2012 19:17 Re: Pingwinek z Korabiewic PILNIE szuka TDT na 2 tyg!

:!:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw lut 23, 2012 21:16 Re: Pingwinek z Korabiewic PILNIE szuka TDT na 2 tyg!

Podrzucę, bo pilne.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw lut 23, 2012 23:49 Re: Pingwinek z Korabiewic PILNIE szuka TDT na 2 tyg!

Pilne pilne i to bardzo! :(

Kermiś dziś taki kochany i taki grzeczny. Przyszedł się poprzytulać wieczorem, ślicznie mruczał, czasami tak fajnie się odwracał żeby popatrzeć swoimi półprzymkniętymi żółtymi oczyskami "oj, jak mi dobrze".. :D
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Pt lut 24, 2012 11:25 Re: Pingwinek z Korabiewic PILNIE szuka TDT na 2 tyg!

Kermisiu, skacz! PILNE!

kto da miziakowi 2 tygodnie???
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt lut 24, 2012 11:33 Re: Pingwinek z Korabiewic PILNIE szuka TDT na 2 tyg!

Hej, ja ma juz 4 kociaste (w tym jedna tymczaska z Jokota :ok: ) i małe mieszkanie....
nie wiem , jak Pingwin to zniesie, ale można spróbować - odezwij się prosze na PW

pozdrawiam :kotek:
Obrazek

Fragile

Od: Pon maja 30, 2011 12:30

Post » Pt lut 24, 2012 11:44 Re: Pingwinek z Korabiewic PILNIE szuka TDT na 2 tyg!

Fragile pisze:Hej, ja ma juz 4 kociaste (w tym jedna tymczaska z Jokota :ok: ) i małe mieszkanie....
nie wiem , jak Pingwin to zniesie, ale można spróbować - odezwij się prosze na PW

pozdrawiam :kotek:

witaj :) opcja zobacz posty użytkownika pozwoliła mi na identyfikację ;) nie wiedziałam, że jesteś na forum :)
Obrazek

jopop

Post » Pt lut 24, 2012 11:49 Re: Pingwinek z Korabiewic PILNIE szuka TDT na 2 tyg!

:!: :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lut 24, 2012 13:37 Re: Pingwinek z Korabiewic PILNIE szuka TDT na 2 tyg!

Fragile pisze:Hej, ja ma juz 4 kociaste (w tym jedna tymczaska z Jokota :ok: ) i małe mieszkanie....
nie wiem , jak Pingwin to zniesie, ale można spróbować

Dzięki! :1luvu: napiszę pw wieczorkiem, teraz muszę lecieć.

tylko jeden punkt: po korespondencji z Szalonym Kotem wpadłyśmy na taki pomysł:

a może ktoś z Was lub Waszych znajomych chciałby się do mnie wprowadzić na te 2 tygodnie? Mieszkam w samym Centrum, na rogu Al. NIepodległości i Filtrowej (b.dobra komunikacja dojazdowa), mam sympatyczne mieszkanie, przestronne i wygodne, w którym nie za bardzo jest co popsuć lub uszkodzić :wink:

:?: :?:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Pt mar 09, 2012 18:48 Re: Pingwinek z Korabiewic PILNIE szuka TDT na 2 tyg!

Szalony Kot pisze:Lekko zakatarzony, ale do łóżka się pakuje :mrgreen:

Zdjęcie z telefonu, więc słabej jakości :oops:
Obrazek

Żeby sie wygrzać,chory ma leżeć :D :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt mar 09, 2012 18:58 Re: Pingwinek z Korabiewic PILNIE szuka TDT na 2 tyg!

Bo człowiek ma kota grzać, od tego jest :D

Cudny ryjek ma chłopak! I skarpetki coraz bielsze :1luvu:
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pt mar 09, 2012 21:49 Re: Pingwinek z Korabiewic PILNIE szuka TDT na 2 tyg!

śliczny :)
Obrazek

jopop

Post » Pt mar 09, 2012 21:51 Re: Pingwinek z Korabiewic PILNIE szuka TDT na 2 tyg!

Przepiękny Pingwinek :love: :love: :love: :love: :love:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

[następna]