FROST - słodziak w typie NFO we własnym domku! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 20, 2012 14:19 FROST - słodziak w typie NFO we własnym domku! :)

Mam duży, duży klops.

Potrzebuję od jutra domu tymczasowego dla kota w typie maine coona.

Na Bielanach przez 2-3 tyg. błąkał się długowłosy kot (na początku karmicielka myślała, że to pers, ale nie ma takiego pyszczka).
Co jakiś czas pojawiał się w stadzie kotów dokarmianych. Raz na jakiś czas o różnych porach karmienia, stąd utrudnione łapanie.
Dziś udało się kota złapać, zawieźć do kliniki. Będzie poddany kastracji, będzie testowany na FIV/FelV.

Ważne: nie było papierowych ogłoszeń w okolicach zagubienia, szukałam ogłoszeń zgubionego kota w sieci. Nic. :(
Dziś także przejrzałam http://zaginionepsy.waw.pl (W-wa i poza W-wą) i http://www.petworld.pl/kategoria/zaginione/page/1
Nadal nie ma nic o poszukiwaniu kota.

Jutro muszę zabrać kocura ze szpitalika, bo nie mają miejsc!

Nie mam go gdzie ulokować! Jest to ewdentnie kot domowy i nie możemy go wypuścić!

Poza tym poprosiłam klinikę o sprawdzeniu chipa. Może uda się jakoś namierzyć właścicieli (pod warunkiem, że będzie chip).
W przeciwnym razie kotu trzeba będzie znaleźć dom.

Nie mam jeszcze zdjęć. Będą jutro.
Kot to samiec, ciemno umaszczony, długowłosy. Wg wetki maine coon - ufamy jej wiedzy.
Kot nie był wykastrowany, miał kołtuny. Nie miał obróżki itp.

Mam problem z tymczasowaniem kotów dorosłych (Kazio jest wyjątkiem, ale dla naszego DT i naszego stada koty dorosłe są problematyczne).
U mnie musiałby być w łazience. Da pewnie radę, ale metraż nie jest powalający, kot będzie biedny. :roll:
Dlatego proszę o pomoc w tymczasowaniu tego kota. Od jutra.

W ramach pomocy dla DT zobowiązuję się do ogłaszania i szukania domu i w miarę możliwości zapewnienia karmy.
Ostatnio edytowano Śro mar 14, 2012 15:08 przez joshua_ada, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon lut 20, 2012 14:43 Re: NA CITO dom tymczasowy dla kota w typie MCO [w-wa]

Jak tylko będę mieć wyniki testów napiszę.
Czekam też na wieści o chipie.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Pon lut 20, 2012 15:15 Re: NA CITO dom tymczasowy dla kota w typie MCO [w-wa]

W tym watku ktos szuka MCO do adopcji viewtopic.php?f=13&t=139282- moze szansa na DS ? :)
W zamyśleniu majestat mają niedościgły
Wielkich sfinksów, co w głębi pustyni zastygły,
Jakby w wieczny zapadły sen odrętwiający.

Norku

Od: Wto cze 01, 2010 15:25

Post » Pon lut 20, 2012 15:57 Re: NA CITO dom tymczasowy dla kota w typie MCO [w-wa]

Mam ewentualne propozycje na PW w sprawie DT.
Nie zamykam wątku, bo jestem w trakcie tzw. dogadywania się z ewent. DT.

Jednym z warunków miały być minusowe testy FIV/FeLV.
Dzwoniłam do kliniki - są minusowe! :ok:

Informację o chipie (jest czy nie ma, jeśli jest jaki nr) będę mieć jutro przy odbiorze kota.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pon lut 20, 2012 16:10 Re: NA CITO dom tymczasowy dla kota w typie MCO [w-wa]

a ja sobie zaznaczę ;)

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon lut 20, 2012 16:13 Re: NA CITO dom tymczasowy dla kota w typie MCO [w-wa]

:ok:
Ostatnio edytowano Wto mar 29, 2016 23:38 przez KotwKratke, łącznie edytowano 1 raz
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Pon lut 20, 2012 17:24 Re: NA CITO dom tymczasowy dla kota w typie MCO [w-wa]

Czy o ewentualnym ds dla tego kotka mam rozmawiać już z tą osobą która będzie miała kotka na tymczas? Szukam kotka na stałe, już rozmawiam z kilkoma właścicielami. Chętnie zobaczę zdjęcia tego kotka, ale domyślam się, że nie ma żadnych fotek?

pozdrawiam

Malfa

Od: Nie lut 19, 2012 14:40

Post » Pon lut 20, 2012 19:06 Re: NA CITO dom tymczasowy dla kota w typie MCO [w-wa]

Potrzymam kciuki za ds dla niego. :ok: :ok: Super ,ze testy wyszly ujemne :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon lut 20, 2012 19:25 Re: NA CITO dom tymczasowy dla kota w typie MCO [w-wa]

:ok: :ok: :ok:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto lut 21, 2012 8:28 Re: NA CITO dom tymczasowy dla kota w typie MCO [w-wa]

Dziś kot jedzie do DT. Wyjawimy jak wrócę.
Zrobię też zdjęcia, bo może jednak kotś go szuka (wątpię, ale dla spokoju sumienia trzeba jeszcze się upewnić).

Wszystkie oferty domku oczywiście weźmiemy pod rozwagę! :ok:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto lut 21, 2012 12:10 Re: NA CITO dom tymczasowy dla kota w typie MCO [w-wa]

Przykucnę sobie.
Obrazek

marioka

Od: Wto wrz 06, 2011 13:39

Post » Wto lut 21, 2012 12:14 Re: NA CITO dom tymczasowy dla kota w typie MCO [w-wa]

Kiedyś znalazłam w śmietniku (dosłownie) kotkę wyglądającą jak rosyjska niebieska. Zainteresowanie było oczywiście natychmiastowe, bo kotka piękna, ja też chciałam szybko ją oddać, akurat miałam w domu kiepską sytuację epidemiologiczną - byłam dość świeżo po pp. Podpisałam umowę z DS, że w ciągu 3 miesięcy może się zgłosić właściciel kotki i jeśli udowodni, że kotka jest jego, to DS kotkę oddaje.

A na ogłoszeniach nie dałam żadnego zdjęcia ani dokładnego opisu, napisałam tylko, że znaleziono w okolicy "bardzo ładną kotkę" - cechy charakterystyczne miał mi podać ewentualny właściciel. I tak nikt się nie zgłosił.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto lut 21, 2012 14:57 Re: NA CITO dom tymczasowy dla kota w typie MCO [w-wa]

no to się ujawnię, że kocur jest u mnie :)
kot jest w typie NFO. Piękny, duży i niesamowity przytulako-mruczak.

zaliczyłam też dziaba od niego przy próbie rozczesania jego kłaków na brzuchu po półgodzinnym rozczesywaniu i wycinaniu jeszcze supłów na reszcie pleców. ogon też jeszcze nie rozczesany.
myślę nad imieniem :P

klauduska

Post » Wto lut 21, 2012 15:05 Re: NA CITO dom tymczasowy dla kota w typie MCO [w-wa]

klauduska pisze:zaliczyłam też dziaba od niego przy próbie rozczesania jego kłaków na brzuchu po półgodzinnym rozczesywaniu i wycinaniu jeszcze supłów na reszcie pleców. ogon też jeszcze nie rozczesany.

Rozumiem że te wszystkie zabiegi są po to, żeby się kocisko piknie na fotach zaprezentowało :D
Kończ Waśćka ciąganie za włosy i pokaż to cudo.
Obrazek

marioka

Od: Wto wrz 06, 2011 13:39

Post » Wto lut 21, 2012 15:09 Re: NA CITO dom tymczasowy dla kota w typie MCO [w-wa]

marioka pisze:Rozumiem że te wszystkie zabiegi są po to, żeby się kocisko piknie na fotach zaprezentowało :D

żeby się generalnie pięknie prezentowało, bo brudny i pokłaczony po włóczęgostwie był/nadal jeszcze jest.
marioka pisze:Kończ Waśćka ciąganie za włosy i pokaż to cudo.

no dobra to idę mu jakieś foty walnąć :P

klauduska

[następna]