DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 14, 2012 13:39 DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

szok 8O 8O 8O
to już 8- ma część.. :D

a zaczęło się tak:

smarti pisze:

Wita Was Smarti :D :kotek: :ok:

Obrazek

Smarti to ja...

jak byłem dzidziusiem :
Obrazek...Obrazek..ObrazekObrazek

i teraz,jak jestem dorosły :ok:
Obrazek. :1luvu: :1luvu: :1luvu: .Obrazek

Pewnego dnia,moja Duża zabrała mnie z wielkiego pudła w sklepie ogrodniczym gdzie właścicielka,bardzo dobra pani, umiesciła mnie po to,abym znalazł dobry domek,po tym jak zostałem sierotką :roll: tak,tak,-moja mamusia powiesiła się w oknie uchylnym jak miałem 6 tygodni... :cry:

w kilka dni pózniej ,z tego samego pudła, moja fajna duża przyniosła prześliczną koteczkę Kropkę(Kropka też miała trudne dzieciństwo-urodziła się u pana który trzymał wielkie psy i od urodzenia była trzymana ze swą mamusią i siostrzyczką,w wielkim kartonowym pudle nakrytym siatką,a te psy ciągle chciały ja zjeść......
Kropka jest taka piękna...od razu się w niej zakochałem i postanowiłem że będzie moją narzeczoną...
od tego czasu mieszkaliśmy już razem w fajnym domku u fajnych dużych z czterema innymi dorosłymi już kotami i mieliśmy być zawsze razem

...aż pewnego dnia...

25 lipca 2010-

Obrazek

moja Duża robiła wszystko żeby ją znależć,bo ja bardzo płakałem i duża też...

Kropunia znalazła się po czterech dniach,zamknięta na strychu u sąsiadów(w domu w budowie).Przeżyła dzięki paprykarzowi szczecińskiemu ktory został zostawiony przez "fachoffcóf"

...szukając jej gdzie tylko się dało,moja Duża, weszła na miau.pl i... została

a ja-Smarti-postanowiłem odtąd pomagać innym kotkom które miały w życiu mniej szczęścia niż my-rezydenci z DT Smarti :D

:D

linki do poprzednich części wątku DT Smarti są tu:

:arrow: część 1-sza - viewtopic.php?f=1&t=121985&start=0,
:arrow: część 2-ga - viewtopic.php?f=1&t=123549&start=0
:arrow: część 3-cia - viewtopic.php?f=1&t=124899&start=0
:arrow: część 4-ta - viewtopic.php?f=1&t=127558&start=0
:arrow: część 5-ta - viewtopic.php?f=1&t=129795
:arrow: część 6-ta - viewtopic.php?f=1&t=131825&start=0
:arrow: część 7-ma - viewtopic.php?f=1&t=135368&start=0
Ostatnio edytowano Czw maja 10, 2012 13:43 przez smarti, łącznie edytowano 16 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sty 14, 2012 13:40 Re: DT Smarti 8- Hurra-mamy nowego weta !!

...w okresie od sierpnia 2010, do lutego 2012 DT Smarti wyadoptowało 63 koty-wszystkie z nich znalazły wspaniałe i kochające domki-z większością jestem dotąd w kontakcie.

DT Smarti to:
"moja skromna osoba" :D -karmiąca,lecząca,sprzątająca samodzielnie lub przy pomocy osób zatrudnionych mi do pomocy przez mojego wspaniałego TŻ-ta :1luvu: ,
Mój hojny TŻ :1luvu: - mądry człowiek o wielkim sercu i równie wielkiej miłości do zwierząt :1luvu: -finansujący całość mojego "uroczego hobby", oraz oswajający dzikuny i miziający miziaki...i bojący się trzymać kota do zastrzyku a mimo to dzielnie trzymający :ok: :ryk: :ok:
Lekarz Weterynarii Kamil K. :ok: nie szczędzący czasu,serca i siły na wszechstronną i codzienną leczniczą opiekę nad kotami,mimo oczywistych przeszkód życiowych :mrgreen: :ryk:

Szalony Kot- autorka naszego wspaniałego FB, zamieszczająca ogłoszenia (i autorka wszystkich ogłoszeń w początkowym okresie),a także autorka świetnych banerków.

Alareipan -mistrzyni adopcji niemożliwych :1luvu: oraz zamieszczająca ogłoszenia naszym kotom,odbywająca wizyty przedadopcyjne .

a także Marzenia11 :) odbywająca wizyty przedadopcyjne,
znowu Marzenia11 wraz z Aburacze zamieszczający ogłoszenia dla moich kotów,

a także
Zaprzyjażnione Autorytety,
Życzliwe Duszyczki,
oraz Osoby zawsze,w razie potrzeby gotowe mi pomóc w każdy sposób-np. pożyczając klatkę,darowując kuwete czy ofiarując inną pomoc..

:arrow: Mój DT działa już od wielu miesięcy za moje własne pieniądze (czytaj: mojego Dobrego TŻ-ta)
-przez pierwszych kilka miesięcy prowadzenia dt głównie jeszcze w 2010 r i na przełomie 2010/2011.,przyjmowałam wpłaty (sięgające razem nie więcej niż kilku % ogólnych kosztów pochłanianych przez kicie) i drobną pomoc rzeczową w miare trudnej sytuacji życiowej i nawału wydatków-a nawet prosiłam o wpłaty (na początku wydawałam na utrzymanie (bez zadnych kosztów weterynaryjnych) 1 kota miesięcznie min.100zł-Edit:teraz udało mi się zejść do ok.80 zł/mies), a więc łatwo obliczyć ile kosztują mnie moje tymczasy) za co byłam na tym forum wielokrotnie zniesławiana, obrażana, wyśmiewana, mieszana z błotem jak również straszona .

Jednakże nawet poważne przywary maluczkich nie są w stanie zniechęcić mnie do pomagania potrzebującym..
... i tak, w miarę poprawiającej się sytuacji materialnej umożliwiającej mi takie działanie, a także w pewnym sensie na przekór zawistnym a często niewiele realnie robiącym osobom (a na pewno nie na tym poziomie i nie w tym standardzie co ja) zdecydowałam się nie korzystać z żadnej pomocy finansowej, chyba że powierzający lub sympatyk kota ma wyrażną chęć wspóuczestniczenia w opiece nad danym kotem.

:arrow: Traktuję swoje działanie bardzo odpowiedzialnie-
staram się doprowadzać koty do możliwie najlepszego w danym przypadku stanu zdrowia, nie bacząc na często trudny stan zdrowia w jakim kota otrzymałam, nie szczędząc czasu, trudu i wydatków-lecząc je zawsze u najlepszych znanych w kraju specjalistów w danej dziedzinie i wydać koty (oczywiście całkowicie bezpłatnie i bez zwrotu kosztów) do najlepszego,wszechstronnie sprawdzanego a nawet czasem "zniechęcanego" :ryk: domku.
Koty opuszczające nasz DT są "zaopatrzone" na wiele wiele lat szczęśliwego i zdrowego życia . Przykładem takiego podejścia jest bezprecedensowe na tym forum, czyszczenie ząbków z kamienia "w standardzie", oraz zapewniona gratisowa dla Domku (czytaj: opłacona przez mojego dobrego TŻ-ta) opieka weterynaryjna przez pierwszy miesiąc po adopcji, jedynie pod warunkiem dowiezienia danego kotka przez Domek do gabinetu mojego weta,lub też w przypadku Jego wizyty domowej za zwrotem kosztów dojazdu.

Tym samym określenie "kot gotowy do domku" oznacza stan minimalny w jakim ja wypuszczam koty ze swojego dt ,czyli kot jest:
:arrow: zaszczepiony,
:arrow: odrobaczony tyle razy ile potrzeba + na wyjscie,
:arrow: aktualnie całkowicie zdrowy,
:arrow: zsocjalizowany,
:arrow: bezbłędnie kuwetkujący,
:arrow: wysterylizowany ( nie-tylko jeśli jest jeszcze za młody, ale wtedy zawsze z opcją darmowej sterylizacji u mojego weta w pakiecie z kotem, pod warunkiem dowiezienia i odebrania),
:arrow: z wyczyszczonymi ząbkami-jeśli tego wymagały,
:arrow: z obciętmi pazurkami,
:arrow: wyczesany :mrgreen: i wypasiony :ryk:
:arrow: z książeczką zdrowia,
:arrow: zaczipowany,
:arrow: przejrzany najdalej w przeddzień lub w dniu wyjazdu przez weterynarza,
:arrow: trzymający w łapkach wyprawkę i przebierający łapkami za swoim Dużym,
:arrow: mający świadomość bezpłatnej dla Domku opieki weterynaryjnej przez miesiąc po adopcji :kotek:

:kotek: generalnie taki ktory w moim dt traci już tylko swój cenny czas i zajmuje miejscówkę innej potrzebującej biedzie

w niedalekiej przyszłości (finanse :mrgreen:) wszystkie koty opuszczające mój DT będą przetestowane w kierunku kocich chorób zakażnych.

DT Smarti jest członkiem -założycielem Grupy Pomocy Kotom MRAU :
Grupa Mrau pisze:Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://mrau.com.pl][img]http://nittka.w.interii.pl/viva.jpg[/img][/url]

smarti pisze: nasza Grupa MRAU na fb http://www.facebook.com/GrupaPomocyKotomMrau?ref=ts

bardzo prosimy polubić :D

8O ....a oto nowy banerek do kopiowania autorstwa nieocenionego Szalonego Kota :1luvu:

Szalony Kot pisze:Obrazek

[URL=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=137918][IMG]http://img577.imageshack.us/img577/3074/banerburania2.png[/IMG][/URL]

Facebook:
DT Smarti na facebook'u!

[url=http://www.facebook.com/pages/Dom-Tymczasowy-u-Smarti/213693878650800]DT Smarti na facebook'u![/url]

serdeczna prośba o wklejanie :D
Ostatnio edytowano Czw maja 10, 2012 13:40 przez smarti, łącznie edytowano 15 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob sty 14, 2012 13:40 Re: DT Smarti 8

Koty gotowe do adopcji posiadające ogłoszenia:
Kulka -już tak bardzo długo już czeka na dom a jest taka słodka...
Obrazek

Funio -cudowny kot i ma wspaniałe ogłoszenia-czemu nikt go nie chce???
ObrazekObrazek

Gimli-uroczy czarrrny kocurro z zielonymi oczętami-megamiziak :D :love:
ObrazekObrazek

Koty gotowe do adopcji czekające na swoje ogłoszenia:

Figa-aż trudno uwierzyć że miała w oczku dziurę na wylot :(
ObrazekObrazek

Koty niegotowe do adopcji wraz z podaną przyczyną:(stan na koniec stycznia)

Krówka-brzydkie oczko,oczekiwanie na sterylke
ObrazekObrazek

Milka-leczony glut przewlekły,
Obrazek

Zozol2-leczy oddech,
Obrazek..Obrazek

Śnieżka :1luvu: -rekonwalescencja po sterylce :D Obrazek

Maciuś-lekki charkot,kastracja,oswajanie,..........Skórka-sterylka,oswajanie Skórek-kastracja,oswajanie,
Obrazek..Obrazek

Koty w DT z zaklepaną opcją DS oczekujące na wiosnę :lol:

Burania-czy pogodzi się z rezydentami bo poznali się już jesienią/czy przestanie "naparzać" rezydentów :mrgreen:

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon mar 12, 2012 22:13 przez smarti, łącznie edytowano 56 razy

smarti

Post » Sob sty 14, 2012 13:41 Re: DT Smarti 8

Kotki w DS-ach ( Domach Stałych ) w kolejnosci adopcji -post w uzupełnianiu :oops: bo kotków takich mam już ponad 60 :lol: :piwa:
średnio kotek jest leczony i czeka u nas na domek przez kilka miesięcy, rekordzista-Promyś czekał równo rok, a bardzo nieliczne, chyba 3 czy 4 kotki miały u mnie tylko krótki, kilkudniowy Tymczasowy DT...o wszystkich pamiętamy bo wystarczy tylko jedna chwila aby zakochać się w kocie...

...urocze singielki ... :love:

Pingwinka.....................Dymniaczka....................Juleńka....................
Obrazek.................Obrazek..........................Obrazek...

ParKing
Obrazek

Jadwinia
Obrazek

Mela.......................Bąbelek...........................
Obrazek............Obrazek

Blusia........................
Obrazek

Devi/Malwinka......................
Obrazek...

Roleksio
Obrazek

Karmelek.........................
Obrazek...

Kałboj/Mozart...........................
Obrazek..

Sznycelek
Obrazek

Buba.........................................Misia/Buba
Obrazek...............Obrazek

Pinia ................................Syjamunia/Biała 8O .........Rysia
Obrazek.........Obrazek...............Obrazek

Książe Promyś
Obrazek

BeBe/Rumba
Obrazek

...dwupaczki :love: :kotek: :kotek: :love: - czyli podwójne szczęście dla DS-u :lol:

Mrusia/Vea..i.Arni/Takeshi....................................................................Norka..............i......Norek
Obrazek...Obrazek..................................................................Obrazek...Obrazek

Fionka...........i..Trusia..................................................................................Tom..............&.....Jerry
Obrazek...Obrazek..........................................................Obrazek...Obrazek

Kizia .............i.....Mizia/Lotta..................................................................Pysia/Zuzka...i..Zozol
Obrazek
...Obrazek.....................................................................Obrazek...Obrazek

Simba....i....Zuza................................................................................................Carla................i ....Coffi
Obrazek...Obrazek.............................................................Obrazek...Obrazek

Nesia...........i........Pedzia/Tosia ...............................................................Piesunio/Pafnucy......i.Uleńka
Obrazek....Obrazek............................................................Obrazek...Obrazek
Ostatnio edytowano Wto mar 13, 2012 21:32 przez smarti, łącznie edytowano 77 razy

smarti

...a oto nasze stałe kotki tzw. REZYDENCI :love: :

Durian, Duri, Durny, Durduś... -dziś już 8-mio letni prezent od znajomego-poznając Durianka odkryłam z niemałym zdziwniem jak wspaniałymi zwierzętami są koty..nieee-Durny nie jest bez wad - jest np. lejem,wstrętnym lejem :mrgreen: :lol:
Obrazek8) Obrazek

Plastuś,Plastunia,Pla-sti-pede-rasti :mrgreen: -koteczka z pp :strach: znaleziona 6 lat temu w sklepie spożywczym..
ObrazekObrazek

Smarti, Smako, Smaczek, Smakuś, Smartinek...-kocurek z pudła w sklepie ogrodniczym..."ładne kwiatki" :lol:
ObrazekObrazek Obrazek

Kropka,Ropka,Lopu-lopu 8O
Obrazek

Carmenka-dzikunka :mrgreen:
Obrazek

Bella, Bellentek, Pamukalka,..-postpaluszek :roll: zatrzymaliśmy ją w obawie aby jej uroda nie stała się jej przekleństwem... :kotek: :love:
Obrazek Obrazek

Charlie, Czarlisio.-ze szczytnieńskiej szarańczy-kot dosłownie przyklejony za pomocą super glue do człowieka, w osobie mojego TŻ-ta-nie mogliśmy go oddać :roll: :ryk:
Obrazek Obrazek

Filemon,Flimon,Fil...-powrót z adopcji z powodu alergii pana :roll: jest zbyt wrażliwy aby fundować mu kolejne "porzucenie" dlatego zostaje u nas ,tym bardziej że spotkał tu miłość swojego życia-naszą Bellę.. :D
Obrazek

Diego-miłość, od pierwszego wejrzenia, mojego TŻ-ta :kotek: :love: ...w końcu ma prawo wybrać sobie jednego kota,no nie :?: :ryk:
Obrazek

.goście,goście..-czyli kotki,najprawdopodobniej "ludzkie" które na codzień dokarmiamy (royalem :mrgreen: :ryk: )

Blanek...................................................................Aroł
Obrazek............Obrazek

....i te nasze zwierzęta które są już za Tęczowym Mostem...
....i na zawsze w naszych sercach..

Żaba[']-szara kundelka,piesek łańcuchowy-takie były czasy i było to wtedy zupełnie normalne,wręcz oczywiste :strach:
Murzynek[']-czarny pudelek-przemądry piesek-uwielbiał słuchać jak gram Chopina i umiał liczyć 8O ..

Kłapi,Król Kłapi I-szy[']-króliczek-baranek-miniaturaka-taka 5 kilowa...prezent który był z nami 7 lat a Durian nauczył się na nim jeżdzić... :ryk:

Lawcia...Lovely prześliczna srebrna kotka (jak Julcia) -była stara więc wyrzucono ją z auta pod lecznicą wet.Ani.
Była nasza całe lato,odeszła na padaczkę ale wiem na pewno że była u mnie szczęsliwa...

Ralf vel Ralfinio['] pies wart sklonowania (niestety nie stać nas na to..) mieszaniec kaukaza z owczarkiem starogermańskim,najmądrzejszy i najcudowniejszy przyjaciel.

Obrazek ObrazekObrazek

Wicherek[']-brat bliżniak Ralfika-dlatego musiał zostać u rodziców bo inaczej by się zagryzły w sporze o dominację-wielokrotnie ich rozdzielałam wskakując pomiędzy nich, jak się gryżli do krwi "ostatniej"-nie wiem jak to robiłam ale nie czułam cienia strachu-to na pewno nie było mądre :roll:
Dino vel Dinolo[']-osobisty przyjaciel Ralfa-jego wielka i odwzajemniona miłość -mieszaniec kaukaza z bernardynem,którego nawet trutka się nie imała-wyrywał mojej mamie z ręki i natychmiast połykał zamrożony puc mięsa w folii alu. i torebce plastikowej,co trawił bez problemu wydalajac folię i torebkę.. 8O

Czako Czarunia Czesława... Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Pusia Pusiunia Pusiaczek...
ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Punia Puniunia
Obrazek ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Wto mar 13, 2012 0:49 przez smarti, łącznie edytowano 60 razy

smarti

:D
Ostatnio edytowano Pon mar 12, 2012 15:25 przez smarti, łącznie edytowano 5 razy

smarti

Post » Sob sty 14, 2012 13:42 Re: DT Smarti 8

...Tęczowy most...tymczasków...

przyjeżdżają do nas różne potrzebujące kotki..
-nigdy nie wiemy w jakim dokładnie stanie jest kotek którego właśnie postanowiliśmy starać się uratować-każdy z nich jest wielką niewiadomą a niektóre są już śmiertelnie chore i możemy co najwyżej uczynić ich dalsze życie i odchodzenie lżejszym,wolnym od bólu i pełnym miłości :(
na przestrzeni od sierpnia 2010 do teraz zmarły w naszym domu tymczasowym:

Likierek[']-przyjechał do nas śmiertelnie chory na Fip,zmarł w dzień po przyjeżdzie,
Shrekuś[']-zmarł w dwa dni po przyjeżdzie mimo rozpaczliwych prób ratowania go-sekcja wykazała całkowite ogólne wyniszczenie organizmu,
Carlito[']-przyjechał do nas śmiertelnie chory-kiedy się o tym dowiedzieliśmy wtedy uznaliśmy go za swojego rezydenta-wiedzieliśmy że nigdy już nie opuści naszego domu..-zmarł po ponad półrocznej walce z chorobą nerek otoczony naszą wielką miłością..
Majeczka[']-maleńki znaleziony kociaczek - zmarła w dniu przyjazdu,
Mocca[']-Coffiowy kociaczek-sekcja wykazała wadę serca.
Punia[']-kociaczek ze szczytnieńskiej szarańczy-została na bardzo krótko rezydentką-zmarła na skutek powikłań pooperacyjnych, w wyniku jak się okazało połknięcia ( jeszcze przed przyjazdem do nas) ciała obcego,
Pasztecik[']-zmarł po krótkim leczeniu-sekcja wykazała ogólne wyniszczenie organizmu z powodu ekstremalnej otyłości,
Ciumcia[']-zmarła po długim i trudnym leczeniu-sekcja wykazała ogólne wyniszczenie organizmu z powodu licznych chorób.

Edisia[']-już przyjeżdżając do nas była bardzo bardzo schorowana..jednak my daliśmy jej pół roku beztroskiej swobody i miłości..zmarła w lecznicy w kilka tygodni po opuszczeniu naszego dt.

3 kotki zmarły w domkach stałych
Trisia['],
Roman['] i
Lalunia[']

smarti pisze:Trisia['] I-sze voto TriAga
smarti pisze:ObrazekObrazek
prześlicznej urody kicia o aksamitnym futerku i oczętach bardziej bursztynowych niż bursztyny..
..Trisia zmarła w DS prawdopodobnie na FiP-a..

Likierek ['] przyjechał do mnie 5-go stycznia ze schronu w Łodzi...bardzo wycieńczony i chory na FiP... jeśli musi odejść to chociaż nie odejdzie w schronisku....
...Likierku..nawet nie zdązyłam Cię dobrze poznać,a zapewne byłeś wspaniałym kocurem...
Likierek 08.01.2011 odszedł za TM.
Obrazek ObrazekObrazek

Shrek ['] ...przyjechał w strasznym stanie ze schronu w Rybniku-odwodniony,wycieńczony szkielecik obciągniety zmierzwionym futerkiem...miał wielką wolę życia......niestety dla Shrekunia było już za póżno na ratunek...odszedł za TM w 26-go sty nad ranem..
smarti pisze:SZREKUNIU..
ObrazekObrazek Obrazek
kropkaXL pisze: Po tęczy barwnym moście
pobiegł
by znów szczęśliwym być...
Kotku,a my płaczemy :cry: :cry: :cry:
Ty przecież miałeś żyć!
DLA MNIE BYŁEŚ PIĘKNIEJSZY OD NAJPIĘKNIEJSZEGO MAINECOONA....
...dlaczego musiałeś odejść??????????????tak bardzo chciałeś żyć i tak bardzo ja chciałam żebyś żył...
..pokochałam Twoje przepiękne oczy i Twój słodki pyszczek, ciągle domagający się żarełka..
..tak Ci obiecywałam że mimo Twojego wychudzonego ciałka będziesz jeszcze kiedyś pięknym kotem..nie zdążyłam spełnić swej obietnicy........NIGDY CIĘ NIE ZAPOMNĘ...

smarti pisze:Edisonek['] jest cudownym,spragnionym człowieka i spokojnego życia kociaczkiem który zbyt wiele już wycierpiał jak na takie malutkie ciałko...
Edisonek po roku życia okazał się ponad wszelką wątpliwość
Edisonką w skrócie Edzią :D :)
ObrazekObrazek-jest u mnie na TDT od 23-go grudnia :) przecież nie mógł wigilii spędzić w szpitaliku,tak jak poprzednie 5 :!: miesięcy :roll: -Oto jego osobisty wątek: viewtopic.php?f=1&t=11417
Edisia była kotką od zbieraczki,z chowu wsobnego,ciągle chorowała,była b. słabego zdrowia.Moi ówcześni weci poddali się-nie widzieli dla Edisi szans na szczęśliwe zdrowe życie.Wróciła więc po opiekę osoby która mi ją powierzyła, do szpitalika WillaVet gdzie po trudnej walce o jej życie niestety zasnęła na zawsze.Była cudowną, radosną mimo swego cierpienia i zakochaną w człowieku kotusią..tak bardzo zasługiwała na lepszy los..czemu się do Niej nie uśmiechnął ???

ruru pisze:[b][[size=150]Carlito[']
Carlito- kot po zmarłym...prawie nie je, dużo pije...przerażony...
ObrazekObrazek
smarti pisze: Carlito przyjechał do mnie ze schronu w Łodzi-był bardzo chory..teraz jest w trakcie lecznia,zapewne dalej tęskni za swym Dużym ale jest już i zawsze będzie bezpieczny..
Obrazek ObrazekObrazek
Carlito zasnął na swojej/naszej podusi otoczony naszą wielką miłością po półrocznej walce z nieuleczalną chorobą. Był wyjątkowo pięknym,mądrym i cierpliwie znoszącym wszystkie przykre zabiegi kotusiem...Carlisiu-na zawsze zapamiętamy Twoje mądre oczęta..

Ciumcia[']
była uroczą kotką,choć bardzo doświadczoną przez zły los..tak bardzo pragnęła mieć na zawsze swojego własnego człowieka..
niestety-nie było jej to dane..jej życie było ciągłym cierpieniem choć znosiła to bardzo godnie......Śpij spokojnie Ciumolku...już nic nie boli. I wybacz mi że nie znalazłam ci domku kiedy tak bardzo na to czekałaś...
ObrazekObrazekObrazek

smarti pisze:Lalunia['] przepiękna ok półtoraroczna,najmilsza na świecie czarnulka z ADHD :kotek: . Obrazek
Kicia która jako kociak wylądowała na Paluchu i tam się wychowywała,a do mnie trafiła 29-go września 2010-o tym tu viewtopic.php?f=1&t=111943&start=660. Na paluchu leczono ją wszystkim i na wszystko,u mnie od ręki wyzdrowiała 8O
Lalunia jest jednym z przykładów na to że kot potrafi natychmiast wyzdrowieć jeśli tylko znajdzie się w kochającym miejscu...Lala w moim DT na początku była strasznie niedotykalska-na każdą próbę dotknięcia reagowała chapsnięciem :( (to podobno pozostałość po "przyjemnościach" z Palucha - z czasem u mnie stała się najcudowniejszą i najpiękniej okazującą miłość kocicą na świecie
Lalunia była naszym trzecim wyadoptowanym tymczaskiem ..
Dzięki EdytceB_a ta najsłodsza koteczka była przez ponad rok bardzo szczęśliwa w swoim domku,ze swoimi Dużymi,ze swoimi zwierzęcymi kumplami..zasługiwała na to jak żadna inna-całe swoje dotychczasowe życie spędziła na Paluchu...
Ukochana Laluniu['] dlaczego musiałaś odejść tak szybko ??????
Brykaj Kochanie wesoło za TM. Nigdy Cię nie zapomnimy..

ObrazekObrazekObrazek

alareipan pisze:Margarita/Margolcia [']

Obrazek
Wczoraj niestety odeszła Margolka :cry: Zabrał ją fip.
Chciałam bardzo podziękować Smarti, TŻ-etowi smartowemu za ostatnie 3 miesiące cudownej i oddanej opieki nad tą słodką koteczką! Za to, że miała swoje miejsce i kochających ludzi. I podziękowania należą się też dr Kamilowi.
Smutno :cry:
smarti pisze:Obrazek....Obrazek Obrazek...w nocy odeszła nasza kochana Margolcia[']
Jej szalony apetyt, regularne i piękne koopki, dobry humorek mimo śmiertelnej choroby, chęć do miziania się i tulenia a nawet do psot do ostatniej chwili, tak nietypowe objawy dla ciężkiej postaci FiPa - wszystko to pozwala mi mieć nadzieję , nawet sądzić, że nie cierpiała ...
odeszła wytulona i wycałowana dosłownie na chwilę przed śmiercią..
....śpij spokojnie nasza kochana Margaritko....
Ostatnio edytowano Wto mar 13, 2012 0:47 przez smarti, łącznie edytowano 46 razy

smarti

Prywatny notatnik w kolorze nadziei :D

..ponieważ przy tylu tymczasach (teraz to pikuś-mam "tylko" ...naście kochanych footer :D ) czasem się lekko gubię to ten post będzie od dziś moim notatnikiem.
Będę tu zapisawać co któremu kotu "uczyniłam" za pomocą naszego własnego weta a i innych wetów w wypadku gdy potrzebny jest najlepszy w kraju lub okolicy specjalista-tak aby wiedzieć co jeszcze mam do zrobienia a co już nie :D .
gdyby ktoś życzliwie nastawiony do naszej działalności i śledzący wątek naszego dt miał czas i ochotę i mógł mi przypomnieć o kotach które jeszcze mam a nie są tu zanotowane-co mają zrobione , to będe dozgonnie wdzięczna :D

natomiast złośliwych i zazdrosnych (już oni wiedzą :mrgreen: )prosze o powstrzymanie się od komentarzy i bystrych uwag-piszę skrótami dla siebie i dla współprowadząych nasze dt w pełni zrozumiałymi a ten post ma mieć dla mnie wartość użytkową a nie reklamową.

sie.2011:
Poszły do domków:
Blusia,
Czarnulka z szarańczy/Mała.

wrz.2011:
Burania-ma na brzusiu "niefachową" bo zygzakowatą ledwo widoczną bliznę-mimo to rozcięta-okazała się wysterylizowana. ząbki wyczyszczone,
Rysia-ledwo widoczna blizna po sterylce ale prosta,profesjonalna-kici wet. nie ciął-czekamy czy pojawi się rujka,ząbki wyczyszczone.
Sznycelek-fatalne ząbki wyczyszczone.
Funio-ząbki wyczyszczone,
Cowboy-ząbki wyczyszczone.
Buba-wysterylizowana.
Syjamunia-bez blizny,otwarta,bez śladów macicy,ząbki wyczyszczone.
Poszły do domków:
Buba,
Misia,
Filemon,
Cowboy/w domku Maciuś,

pażdż 2011:
Bonifacek-ząbki wyczyszczone,
Poszły do domków:
Syjamunia/w domku Biała 8O ,
Sznycelek,
Zozi i Pysia/w domku Zuzka-w dwupaczku,
Bonifacek/w domku Laki,
Neśmiałka/w domku Katastrofka
8O :strach:
dr.Garncarz:Pinia i Rysia na wizycie.
Durian-zabki wyczyszczone.
Rysia ma rujkę.

22 pażdż 2011:
Mućka-brak sterylki bo blizna,wyczyszczone bardzo zakamienione ząbki.
Coffi-sterylka,ząbki,uszki.

3 list 2011
zdjęcie szwów po sterylce Coffi,Pinia i Rysia.
antybiotyk biorą BeBe,Mucia,Milka.
wszystkie książeczki wypisane.
brak szczepień tylko u BeBe i Muci.

w dniach 5-29 listopada-urlop naszego weta :(

list 2011
Poszły do domków:
BeBe-
Coffi i Carla-w dwupaczku :D ,
Isia,
Pinia,
Mućka,
Burania
Promyczek

Burania niestety wróciła z adopcji-rozpaczała tak bardzo że po kilkunastu godzinach w domku wróciła "na stare śmiecie :mrgreen: "
18 list-Ciumcia u dr.Neski-nerki lepiej,anemia wyleczona ale katarek :(
Pinia na kontroli u dra Garncarza-może śmigać do domku !
20-go list przyjechały z Gdyni gdzie były wyłapywane przez zwyrodnialców "na skórki" :kotek: Maciuś, :kotek: Skórek i :kotek: Skórka ,
oraz z Palucha :kotek: Śnieżka, :kotek: Pasztet, :kotek: Diego, :kotek: Figa, :kotek: , :kotek: Ulubienica(Uula), :kotek: Margarita(Margo).
21 list dostałam wiad z DS-u że po krótkim leczeniu na
stole u weta podczas kroplówki odszedł Roman[']..Jego Pani w rozpaczy bo jak sama powiedziała "kochała go bardziej niż męża.."
25 list Śnieżka,Figa i Krówka u dr.Garncarza.
list: w ostatnią sobotę list. przywiozłam do naszego DT braciszka paluszanki Śnieżki-Śnieżek/Kangoo/Piesunio :kotek: to przeuroczy,prawie niewidomy kociaczek.
list: wielkie czipowanie stada zorganizowane przez Alareipan :1luvu:

gru 2011:
Poszły do domków:
Rysia/Ryszarda Trzecia Waza,
Simba i Zuzka ,

10 gru Ciumcia u dr. Neski-dalsze badania i terapia ale jest żle..
14 gru Kangoo,Figa,Pasztecik,Krówka i Rysia u dra Garncarza
17 gru zmarła po długim leczeniu Ciumcia[']-ukochana i umęczona chorobami kicia..
29 gru zmarł nagle Pasztecik-jak wykazała sekcja zwłok,ofiara bezmyślnego tuczenia kota przez człowieka..a na Pasztecika czekał już kochający domek... :cry:

Nowy Rok 2012

sty 2012:
Poszły do domków:
Sznycelek -to jego drugi, tym razem docelowy Domek :ok:
14 sty-sterylka dla DS-ów przez wet.Kamila moich byłych tymczasek Zuzki i Isi/Misi.
dalsze leczenie Maciusia, Milki i Zoziego2.
wszystkie "paluszki" prawie gotowe do domków-zostaje tylko picowanie :ok:
kastracja Maciusia z Gdańszczan,
sterylka Neski i Pedzi :ryk: I-sze voto Padrosa :mrgreen:

lu 2012:
Poszły do domków:
Kałbojsik/Maciuś obecnie Mozarcik-powrót z adopcji bo był "zbyt żywy" -znalazł cudowny nowy dom u Lidzi :D
Nesca i Pedzia/Tosia-znalazły razem wspaniały domek :kotek: :kotek:
Filemon-powrót z adopcji z powodu alergii :oops: -znalazł cudowny dom u....Smarti :lol: :ryk:

dowiedziałam się że we wrze 2011 uciekł z adopcji Karmelek :(
zginęła cudowna,nasza ukochana Lalunia[']

dalsze,niełatwe oswajanie "skórków"-Boni i Klajda :kotek: :D :kotek:
dalsze leczenie paluszków a głównie Margolci :roll:
sterylka dla DS-u Małej z szarańczy szczytnieńskiej,
oraz zaprzyjażnionej Tosi :)

marz 2012
Poszły do domków:
Burania :love: -znalazła cudowny domek u ...Smarti :lol:
Diego :love: -znalazł cudowny domek u.....Smarti :ryk: :ryk: :ryk:
Uulunia i Piesunio/Pafnucy :lol: -"super adopcyjny dwupaczek" trafił do cudownego, zaprzyjażnionego domku :D :kotek: :kotek: :piwa: :ok:

powrót z adopcji Nieśmiałki/Katastrofki/Strofki z szarańczy szczytnieńskiej ,z powodu alergii dziecka :cry:
sterylka naszej paluszanki Belli :D
amputacja łapusi Uluni :( :D
Śnieżka z powrotem na Urinary-szukamy domku :!:
...śmierć Margolci na fip :cry:
Nieśmiałka i Śnieżka mają domki 8)
sterylka Śnieżki :ok:

USG Milki-pon 14.30 :!:

z tego wynika że dotychczas od sierpnia 2010 znalazło dzięki naszej pracy domki 60 kotków-w tym 6 dwupaczków :kotek: :kotek: (w tym dwa dorosłe dwupaczki :D :kotek: :kotek:
:D )

niestety w tym czasie z adopcji powróciło 5 kotków -szczęśliwie wszystkie znalazły nowe domki,

..a tu,na pamiątkę będą moje stare,już nieużywane banerki autorstwa nieocenionego Szalonego Kota :D

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto kwi 24, 2012 10:34 przez smarti, łącznie edytowano 27 razy

smarti

W ciągu pierwszego roku działania dt domy stałe znalazły 32 koty.

Trisia Tom Jerry Melania Carlito Fionka Devi Mojito Luna Bąbel Arni Mrusia Julka Lalka Ernest Jadzia Chmurka Buri Dymniaczka Pingwinka Norka, Norek, Parking GabiKizia, Mizia Bella Trusia Karmel Rolex Carmen Mika-Morunia

Znalazły domy: od sierpnia [/color]2011

sierpień 2011
:kotek: Blusia - ds w Warszawie - Wola
:kotek: czarna koteńka z białą kropką (z szarańczy) - ds w Warszawie - Bemowo

wrzesień 2011
:kotek: Kałboj vel Maciuś - ds w Warszawie - Praga
:kotek: Buba - ds w Warszawie
:kotek: Misia - ds w Warszawie - Praga
:kotek: Filemon - ds w Warszawie - Praga Południe

październik 2011
:kotek: Zozolek (z coffiowych) - ds Warszawa - Anin
:kotek: Syjameczka - ds Warszawa - Bemowo
:kotek: Niesmiałka vel Czarnula (z szarańczy) - ds Kanie pod Pruszkowem
:kotek: Pysia (z carlowych) - ds Warszawa - Anin
:kotek: Bonifacy - ds Warszawa - Żoliborz

listopad 2011
:kotek: BeBe - ds Wola Mrokowska
:kotek: Carla
:kotek: Coffi
:kotek: Isia - ds Marki
:kotek: Mućka - ds Piaseczno
:kotek: Pinia - ds Warszawa - Muranów
:kotek: Promyk - ds Wołomin

grudzień 2011
:kotek: Simba i Zuza - ds Warszawa - Służew
:kotek: Rysia - ds Warszawa - Stegny

styczeń 2012
:kotek: Sznycelek - ds Poznań
Ostatnio edytowano Nie sty 15, 2012 1:32 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob sty 14, 2012 13:43 Re: DT Smarti 8

:piwa: :piwa: :mrgreen:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob sty 14, 2012 13:43 Re: DT Smarti 8

:piwa: :piwa: :piwa: :mrgreen:

Marzenia11

Post » Sob sty 14, 2012 13:44 Re: DT Smarti 8

Ciekawe KTO pierwszy wytropi nowy wąt? :mrgreen:
mam swój typ :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob sty 14, 2012 13:46 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

takim tytułem szybko ściągniesz WIELU forumowiczów :D

Marzenia11

Post » Sob sty 14, 2012 13:50 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

Marzenia11 pisze:takim tytułem szybko ściągniesz WIELU forumowiczów :D

...wiesz co myślę... :mrgreen: :ryk:

..no i ciekawe kto wygra kartonik .... Obrazek :ryk:
Ostatnio edytowano Sob sty 14, 2012 13:55 przez smarti, łącznie edytowano 3 razy

smarti

Post » Sob sty 14, 2012 13:52 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

wiem :wink:

Marzenia11

[następna]