WIEEELKI TYGRYSEK PĘKNIĘTA PRZEPONA, MA DOM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 03, 2012 12:25 WIEEELKI TYGRYSEK PĘKNIĘTA PRZEPONA, MA DOM

Edit:

Poza tym złe wieści, bardzo smutne. W drodze do Krakowa zawieźliśmy Zdzisia do kliniki w Bielsku na badania, bo niestety leki nie pomagają. Badania wykazały, że ma pękniętą przeponę, i konieczna jest operacja. Operacja odbędzie się lada chwila, więc proszę, trzymajcie kciuki, bo on ma 50% szans na przeżycie. Mimo to zdecydowaliśmy się, musimy spróbować. On będzie pod respiratorem, ale ponoć kluczowe jest, żeby sam podjął oddychanie.
Tak strasznie mi go żal, to taki kochany kot. Bardzo się polubiliśmy, lubi wskakiwać mi na kolana, gryźć moją rękę żartobliwie i w ogóle to kot z poczuciem humoru i fajny. Niech mu się uda, tak bardzo się martwię o niego...

Jest po operacji, podjął sam oddychanie, teraz się zaczyna wybudzać. Ma dren w płucach. Narządy miał przemieszczone do klatki piersiowej. Ktoś go jednak najprawdopodobniej kopnął.
Musi zostać w lecznicy nie wiadomo na razie na jak długo, no i ma się okazać, czy będzie samodzielnie jadł i czy ta operacja wystarczy...
Ale dzielny jest okropnie, Zdziś kochany.
Tak się bardzo ucieszyłam, i niech już będzie tylko lepiej.

I TŻ:

dzwoniłem... Zdzichu już całkiem się obudził, ma drena w opłucnej, pytałem jak to wygląda i jest to rurka wychodząca z brzuszka z "kranikiem" i jak będzie trzeba to będą odpuszczać płyn z opłucnej, jest jeszcze jedna kwestia bo Zdzichu miał wszystkie narządy przesunięte do klatki piersiowej, wątroba była lekko obrzęknięta. Jeśli wszystko się ładnie ułoży nic już nie trzeba będzie robić, jeśli nie to czeka go jeszcze jedna operacja by ułożyć odpowiednio wnętrzności....
-------
Zdziś jest bardzo, bardzo dzielny. Mimo, że szanse na to, że przeżyje operację nie były duże, podjęliśmy ryzyko, bo czujemy się odpowiedzialni za kota, któremu daliśmy dt. Wiem, że koszty będą ogromne, szczególnie, że on musi w tej klinice zostać na jakiś czas.
Jeśli ktoś może zrobić dla Zdzisia bazarek, będę wdzięczna.

Staruszek jest już od dawna w schronisku :(

Trafił po tym jak tydzień błąkał sie po klatce po śmierci właściciela...

Nie miał zamiaru opuszczać tego miejsca....:(

Jest baaaaardzo przygnębiony,smutny,popadł w rozpacz...

Znalazł sie taki tymczasowy tymczas,gdzie mógłby poczekać do znalezienia nowego tymczasu

PILNIE POTRZEBNY TRANSP. RUDA ŚL-CIESZYN

Obrazek

EDIT:
Kot będzie miał tymczasowy tymczas.Pilnie poszukiwany tymczas na dłużej.Okazało się,że jest bardzo słaby,ma wodę w płucach :( pilnie potrzebne fundusze na leczenie :(

Może ktoś pomoże w ogłoszeniach?
Ostatnio edytowano Nie cze 03, 2012 15:04 przez justyna8585, łącznie edytowano 5 razy

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Wto sty 03, 2012 12:39 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby POTRZ. TRANSP. RUDA SL.-CIESZYN

podrzuce moze sie coś znajdzie
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto sty 03, 2012 12:46 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby POTRZ. TRANSP. RUDA SL.-CIESZYN

trzymam kciuki :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto sty 03, 2012 14:44 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby POTRZ. TRANSP. RUDA SL.-CIESZYN

Jadę w czwartek wieczorem na trasie Kraków - Cieszyn. Gdyby się znalazł ktoś, kto może przewieźć kota na trasie Ruda Śląska - Kraków, to chętnie pomogę.

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Wto sty 03, 2012 16:35 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby POTRZ. TRANSP. RUDA SL.-CIESZYN

Cytuję z wątku transportowego:

kotx2 pisze:Jutro rano prawdopodobnie trasa Zabrze- Kraków- Zabrze

Jeżeli uważacie, że taki transport łączony (Zabrze - Kraków, Kraków - Cieszyn) jest OK, to chyba uda się to załatwić. oczywiście zakładam, że ktoś może podrzucić kotka z Rudy Śl. do Zabrza...

grzanka.ch

Post » Wto sty 03, 2012 20:47 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby POTRZ. TRANSP. RUDA SL.-CIESZYN

ja już dzisiaj nie dam rady, za późno trochę.Szkoda, gdybym wiedziała podwiozłabym kotka z Rudy do Zabrza.
Grzanko, a którędy Ty jedziesz z Krakowa do Cieszyna?

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Wto sty 03, 2012 21:30 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby POTRZ. TRANSP. RUDA SL.-CIESZYN

Szkoda :( Nie wiem, o której kotx2 jedzie do Krakowa, może rano ktoś by mógł podrzucić kotka...
My jedziemy przez Oświęcim i Bielsko... :/

grzanka.ch

Post » Wto sty 03, 2012 21:59 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby POTRZ. TRANSP. RUDA SL.-CIESZYN

grzanka.ch pisze:Szkoda :( Nie wiem, o której kotx2 jedzie do Krakowa, może rano ktoś by mógł podrzucić kotka...
My jedziemy przez Oświęcim i Bielsko... :/

Masz do niej numer? to wielka szansa

justyna8585

Post » Wto sty 03, 2012 22:02 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby POTRZ. TRANSP. RUDA SL.-CIESZYN

Edit: wyjazd kotx2 nieaktualny. Postaram się znaleźć kogoś, kto jedzie jutro albo w czwartek na trasie Katowice - Kraków....

grzanka.ch

Post » Wto sty 03, 2012 22:42 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby POTRZ. TRANSP. RUDA SL.-CIESZYN

grzanka.ch pisze:Edit: wyjazd kotx2 nieaktualny. Postaram się znaleźć kogoś, kto jedzie jutro albo w czwartek na trasie Katowice - Kraków....

Szkoda :(
dziękuje za pomoc

justyna8585

Post » Śro sty 04, 2012 8:34 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby POTRZ. TRANSP. RUDA SL.-CIESZYN

podniosę
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro sty 04, 2012 8:53 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby POTRZ. TRANSP. RUDA SL.-CIESZYN

Hopsaj, koteńku :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 04, 2012 10:44 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby POTRZ. TRANSP. RUDA SL.-CIESZYN

Banerek:

Na razie zrobiłam z transportem, bo pilne, ale dajcie znać, jak trzeba będzie (można będzie) usunąć ten transport :)

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=137554][img]http://miau_miau2010.republika.pl/WielkiTygrys.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw sty 05, 2012 10:01 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby POTRZ. TRANSP. RUDA SL.-CIESZYN

a tu ktoś pisał?

- Oferuję bezpłatny transport autem ma terenie całego Śląska, dalszy bezpłatny transport (do 200 km) do wczesniejszego ustalenia, gdyż muszę zaplanowac tydzień pracy, ewentualnie w bardzo pilnych przypadkach mogę poświęcic wolny weekend na dowóz. Nie posiadam własnego transportera więc do przewozu musiałby byc pożyczony.
tel. 501502312 Ania G
- Oferuję transport po aglomeracji śląskiej. gg 2721196 Morfi
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw sty 05, 2012 17:11 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby POTRZ. TRANSP. RUDA SL.-CIESZYN

Wreszcie odnalazłam wątek staruszka :ok: .
Podnoszę, byle transport sie znalazł, bo domek jest, niechby nawet tylko DT :ok: :ok: :ok: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

[następna]