Nowy DS Violinka i Karax

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 20, 2011 15:15 Nowy DS Violinka i Karax

Witam od dziś krówek Karax i buraska Violinka zamieszkały w moim domku w Katowicach na Tysiącleciu :) Jeszcze raz dziękuje bardzo Małej1 za pomoc w transporcie i obecność z nami u weterynarza :) Karax trochę kicha, a u Violinki występują jakieś zmiany na skórze, weterynarz pobrała materiał w kierunku badania mykologicznego, w łazience nie mam serca ich zamykać, myślę że będzie dobrze. Violinka trochę dziczyła po przyjeździe, uciekała chowając się po katach ale została wygłaskana i trochę się udobruchała. Karax chwile pozwiedzał nowe otoczenie a potem znalazł miejscówkę na łóżku. Wygłaskane chyba się trochę odstresowały i teraz śpią sobie obok mnie na kanapie :). Będę w miarę możliwości czasowych pisać co tam u nas słychać.

Pozdrawiam wszystkich Ania

vivianek

Od: Śro lis 02, 2011 20:47

Post » Nie lis 20, 2011 15:17 Re: Nowy DS Violinka i Karax

vivianek pisze:Witam od dziś krówek Karax i buraska Violinka zamieszkały w moim domku w Katowicach na Tysiącleciu :) Jeszcze raz dziękuje bardzo Małej1 za pomoc w transporcie i obecność z nami u weterynarza :) Karax trochę kicha, a u Violinki występują jakieś zmiany na skórze, weterynarz pobrała materiał w kierunku badania mykologicznego, w łazience nie mam serca ich zamykać, myślę że będzie dobrze. Violinka trochę dziczyła po przyjeździe, uciekała chowając się po katach ale została wygłaskana i trochę się udobruchała. Karax chwile pozwiedzał nowe otoczenie a potem znalazł miejscówkę na łóżku. Wygłaskane chyba się trochę odstresowały i teraz śpią sobie obok mnie na kanapie :). Będę w miarę możliwości czasowych pisać co tam u nas słychać.

Pozdrawiam wszystkich Ania

a fotki beda? :P
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie lis 20, 2011 15:19 Re: Nowy DS Violinka i Karax

Postaram się coś dać dziś wieczorkiem.

vivianek

Post » Pon lis 21, 2011 19:43 Re: Nowy DS Violinka i Karax

Ciąg dalszy historii kotków na wątku niekochanych z Katowickiego schronu viewtopic.php?f=1&t=132276&start=1020

vivianek

Post » Nie lis 04, 2012 19:46 Pozdrowienia od Koberci i Lucka

Już prawie rok razem :D
Kobercia (zmienione z Violinka) i Lucek (zmienione z Karax) pozdrawiają
Zdjęcia z nowego mieszkania

Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

Zabieram się za robienie większego drapaka, orientujecie się może czy sprawdza się też sznur jutowy zamiast sizalowego ?
Pytam bo na zdjęciach z allegro juta wygląda jakby była wykonana z dłuższych pasm, a sizal nawet ten 12 mm na już postrzępiony z jakiś króciutkich - chyba że możecie polecić jakieś pewne źródło gdzie można kupić sznur porządnej jakości :)

vivianek

Post » Czw gru 15, 2016 21:05 Re: Nowy DS Violinka i Karax

Bardzo dawno nie pisałam, a jest o czym :) Drapak dawno skończony były dwie rozbudowy. Choroba Koberci najpierw wycięcie guzka na sutku ( na szczęście nic złośliwego), a później straszny katar i długie leczenie z grzybicy. Teraz na szczęście u obydwóch wszystko w porządku. Rozwinę wątek więcej w okresie świąt poszukam też zdjęć bo mają ich mnóstwo. Na razie parę zdjęć kociastych.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

vivianek

Post » Czw gru 15, 2016 21:21 Re: Nowy DS Violinka i Karax

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44