Gdynia Dąbrowa - kto mógłby karmić kotki?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 17, 2011 16:45 Gdynia Dąbrowa - kto mógłby karmić kotki?

Jest problem i nie wiem co z tym zrobić :x

Do ogródka pewnej starszej pani mieszkającej na parterze w sierpniu tego roku wprowadziła się kocica z miotem 5 kociąt (wtedy miały około 2 mies.), oraz z prawdopodobnie z synkiem z poprzedniego miotu, cała kocia rodzinka liczy 7 sztuk.
Pani po prostu zaczęła karmić całą kocią rodzinkę, zrobiła im spanie w kartonach na tarasie, nie oswajała kociąt, nie próbowała wyadoptować gdy były młodsze...
Teraz jest problem, bo pani musi się przenieść do innego miasta, a kociaki urosły mają ponad 4 mies., są nieufne, nie wiem czy będą miziakami, trudno powiedzieć, sąsiedzi nie są zainteresowani karmieniem kociej rodzinki mieszkającej w ogrodzie.

Co robić? Te koty są przyzwyczajone do posiłków 3 x dziennie.
Kocicę będę łapać do sterylizacji w najbliższym czasie, jest dzikawa, raczej zostanie tam z najstarszym synkiem, jakoś sobie poradzą.
Ale te 4-miesięczne maluchy?
Może jeszcze by się oswoiły? Nie wyglądają na duże dzikusy.
Czy ktos mógłby spróbować wziąć je na DT? Ja nie mam miejsca, mam grzyba.

Namawiam panią aby była DT dla kotków, żeby chociaż sprawdzić czy będą się nadawały do udomowienia, ale to starsza soba, nie wiem czy sobie poradzi, nie wiem czy wogóle się tego podejmie.

Wszystkie koty są w doskonałej kondycji, zdrowe, odkarmione, o lśniącej sierści.

ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Sob lis 26, 2011 16:29 przez mpacz78, łącznie edytowano 1 raz
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw lis 17, 2011 16:56 Re: Gdynia Dąbrowa - 4 mies. śliczne zdrowe kociaki - DT !!!!

Buraska z bursztynowymi oczkami strasznie podobna do Gagi :)

Jakbym miała miejsce...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw lis 17, 2011 17:12 Re: Gdynia Dąbrowa - 4 mies. śliczne zdrowe kociaki - DT !!!!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lis 17, 2011 20:33 Re: Gdynia Dąbrowa - 4 mies. śliczne zdrowe kociaki - DT !!!!

O matko...załamka.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt lis 18, 2011 6:05 Re: Gdynia Dąbrowa - 4 mies. śliczne zdrowe kociaki - DT !!!!

Do góry!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt lis 18, 2011 11:34 Re: Gdynia Dąbrowa - 4 mies. śliczne zdrowe kociaki - DT !!!!

Tacy własnie są starsi ludzie :( Nie wytłumaczysz że jeśli nie ma warunków na stałe zajmowanie się kotami to lepiej żeby nie dokarmiała :( ahh...
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Sob lis 26, 2011 16:27 Re: Gdynia Dąbrowa - 4 mies. śliczne zdrowe kociaki - DT !!!!

Kociaki są niestety bardzo dzikusowate, próbowałyśmy z panią przetrzymać, oswajać, ale wygląda na to, że będą musiały zostac tam gdzie są.
Nie nadają się do adopcji.

Czy mamy kogoś zaufanego z Dąbrowy, okolice Gorczycowej, kto mógłby dokarmiac potem koty choć raz dziennie w zimę?
One mają teraz dobry, ciepły styropianowy domek, myślę, że dadzą radę to już spore koty, tylko ktoś musiałby je karmić. Pani sfinansowałaby karmę.
Zabiegów sterylek ja dopilnuję, pani dokarmiająca je sfinansuje.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78