Zapadła decyzja o dokoceniu - kot już wybrany :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 07, 2011 11:33 Zapadła decyzja o dokoceniu - kot już wybrany :)

Witam wszystkich,
Podjęliśmy decyzję o dokoceniu. Szukamy towarzystwa dla Ryśki, która zresztą przybyła do mnie przez forum i jest jedną z najlepszych "rzeczy" jakie mi się w życiu przytrafiły, dlatego chciałabym przygarnąć forumowego kota.
Nasza dziewczyna ma ok. 7 lat, a jest ze mną już od 6 lat. Nie ma co, latka lecą :roll:
Kotka jest raczej spokojna, chociaż wciąż jeszcze lubi pobrykać i ganiać się po mieszkaniu. W stosunku do ludzi i dzieci nie wykazuje cienia agresji, w stosunku do innych kotów - nie mam pojęcia. Chociaż ona nie jest specjalnie przebojowa, jest raczej z tych strachliwych, do nowych rzeczy i ludzi podchodzi na początku z rezerwą, potrzebuje czasu żeby obejrzeć, sprawdzić, w końcu jednak ciekawość wygrywa ze strachem :D
Postanowiliśmy adoptować w miarę spokojnego dorosłego, młodego kocurka. Przerobiłam już sporą część forum i ogłoszeń w necie. Jednak wciąż jest jeszcze wysyp maluchów, a do nas i naszego raczej spokojnego trybu życia raczej nie pasuje maluch i rozpierająca go energia.
W związku z tym zakładam swój wątek i bardzo proszę o pomoc w znalezieniu towarzysza dla naszej kotki.

Teraz trochę informacji praktycznych.

Oferujemy: domek niewychodzący, regularne szczepienia, odrobaczenia i kastrację, dobrą karmę i mnóstwo miłości. Niestety nie mamy zabezpieczonych okien i balkonu (chociaż usilnie o tym myślę :roll: ). Jednak otwieramy okna wyłącznie na uchył i tylko jak jesteśmy w domu. Wychodząc wszystkie okna zamykamy. Nie mamy dzieci (jeszcze :twisted: ), psów i innych zwierząt. Mieszkamy w Koszalinie.

Poszukujemy: młodego, dorosłego kocurka, właściwie może nawet mieć pewien stopień niepełnosprawności, czyli brak oka czy łapki, byleby nie miał problemów ze zwieraczami (z tym po prostu nie dam sobie rady). Jeśli chodzi o ubarwienie, to najbardziej podobają nam się rude z białym i bure z białym, ale to przecież nie jest priorytet.

Czytałam trochę na temat dokocenia i wniosek jest jeden - nie ma reguły, nie ma zasad. Niektórzy mówią, że łatwiej akceptowalny przez rezydenta jest maluch, inni, że lepiej kocurka dla kotki. Wydaje mi się jednak, że ważniejsze jest dopasowanie charakteru.Znając Rysiową trochę strachliwą naturę obawiam się, że nowy kot może bardzo łatwą ją zdominować i że będzie się kryć przed nim po kątach. Dlatego potrzebny raczej spokojny kocio.
Chociaż na pewno macie duże doświadczenie w tym zakresie i dlatego mam nadzieję, że pomożecie, na co, nie ukrywam, bardzo liczę :)
Ostatnio edytowano Nie lis 13, 2011 21:40 przez Betelgeuse, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ryśka, Tośka i Tomcio Paluszek

Betelgeuse

Od: Pon gru 12, 2005 19:47

Post » Pon lis 07, 2011 11:44 Re: Zapadła decyzja o dokoceniu - kot poszukiwany-Koszalin :)

A może mój Bąbel?
Obrazek

Ma 8 miesięcy, więc to już nie mały kociak, jest bardzo zrównoważony i spokojny. I bardzo słodki :) Jest zaszczepiony i wykastrowany i bardzo szuka domu.
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Pon lis 07, 2011 12:10 Re: Zapadła decyzja o dokoceniu - kot poszukiwany-Koszalin :)

http://allegro.pl/kot-maciek-zycie-zawd ... 12340.html
Maciuś już rok szuka domu, to taki koci Maczo, który lubi pieszczoty ale wtedy gdy on chce.
Mieszka z innymi naszymi kotami od Józki i Baski dostaje lanie ;), przyzwyczajony jest też do psów.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon lis 07, 2011 17:04 Re: Zapadła decyzja o dokoceniu - kot poszukiwany-Koszalin :)

A może Tomcio Paluszek z mojego banerka?-ma trwale uszkodzoną tylną łapkę,ale chodzi normalnie,łapka juz wygojona.Słodziak nieziemski,idealnie sie wkomponował w moje stado,które na ogół jest agresywne do nowoprzybyłych-tym razem wszystko poszło absolutnie bezboleśnie!
Kocio ma 6-7 miesięcy,niestety jeszcze niekastrowany-jeszcze nie znaczy i moczu nie czuć kocurem-na dniach zostanie zaszczepiony.Pieknie kuwetkuje i wtula się w człowieka i tak zasypia!

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon lis 07, 2011 18:32 Re: Zapadła decyzja o dokoceniu - kot poszukiwany-Koszalin :)

w imieniu Bursztynka pięknego rudo - białego kocurka proszę o pomoc (zdjęcia na 22 stronie)
viewtopic.php?f=1&t=131180
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pon lis 07, 2011 19:43 Re: Zapadła decyzja o dokoceniu - kot poszukiwany-Koszalin :)

To ja jeszcze napiszę, że Bursztynek jest najcierpliwszym kotem świata. Kocha człowieka, jest miziakiem. Mieszka z 2 dorosłymi kotami (od jednego dostaje regularne bęcki :( ) i 2 maluchami oraz pieskiem.
Jest taki piękny - tu słodziutki buziak z języczkiem :wink:
Obrazek
a tu zalotny uśmiech:
Obrazek

Tu jest jego historia:
http://kotkowo.pl/index.php?option=com_ ... &Itemid=33
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pon lis 07, 2011 19:49 Re: Zapadła decyzja o dokoceniu - kot poszukiwany-Koszalin :)

Spokojnego kocura szukacie? A mógłby być pers? Idealny byłby pewnie piękny Teodor od Neigh :1luvu: On właśnie forumowego spokojnego domu szuka.....Zaraz odkopię zdjęcie.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon lis 07, 2011 19:57 Re: Zapadła decyzja o dokoceniu - kot poszukiwany-Koszalin :)

Wszystkie kotulce przepiękne. Będziemy mieli trudny wybór.
Przede wszystkim jednak bardzo dziękuję za to, że proponowane koty są pod względem charakteru właśnie takie, jakiego szukamy. Wiedziałam, że mogę na was liczyć :1luvu:

Na razie się rozglądamy, jeszcze muszę TŻetowi je wszystkie pokazać - jak tylko oderwę go od talerza :D

Betelgeuse

Post » Pon lis 07, 2011 20:03 Re: Zapadła decyzja o dokoceniu - kot poszukiwany-Koszalin :)

To jeszcze raz ja :) Znalazłam fotkę Teo
Obrazek
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon lis 07, 2011 20:12 Re: Zapadła decyzja o dokoceniu - kot poszukiwany-Koszalin :)

Betelgeuse pisze:
Na razie się rozglądamy, jeszcze muszę TŻetowi je wszystkie pokazać - jak tylko oderwę go od talerza :D

Oj, nie, nie odrywaj..no co ty? Mężczyzna głodny to mężczyzna zły 8) Niech sobie zje coś pysznego a dopiero potem jakieś negocjacje :D
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pon lis 07, 2011 20:13 Re: Zapadła decyzja o dokoceniu - kot poszukiwany-Koszalin :)

a może przepiękny dwupak :1luvu:

viewtopic.php?f=13&t=134976
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Pon lis 07, 2011 20:28 Re: Zapadła decyzja o dokoceniu - kot poszukiwany-Koszalin :)

ula-misia pisze:a może przepiękny dwupak :1luvu:

Niestety teraz dwupak odpada. Wiem, bo już padło to pytanie z mojej strony do TŻeta na samym początku :twisted: Chociaż w przyszłości, kto wie....

Betelgeuse

Post » Pon lis 07, 2011 20:30 Re: Zapadła decyzja o dokoceniu - kot poszukiwany-Koszalin :)

Betelgeuse pisze:
ula-misia pisze:a może przepiękny dwupak :1luvu:

Niestety teraz dwupak odpada. Wiem, bo już padło to pytanie z mojej strony do TŻeta na samym początku :twisted: Chociaż w przyszłości, kto wie....

nie są moje, ale obejrzyj
cudna parka :ok:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Pon lis 07, 2011 20:32 Re: Zapadła decyzja o dokoceniu - kot poszukiwany-Koszalin :)

aga&2 pisze:
Betelgeuse pisze:

Oj, nie, nie odrywaj..no co ty? Mężczyzna głodny to mężczyzna zły 8) Niech sobie zje coś pysznego a dopiero potem jakieś negocjacje :D

Nie ma strachu, ja już dobrze wiem co i jak. Czekoladę właśnie dałam na deser :twisted:

Betelgeuse

Post » Pon lis 07, 2011 20:46 Re: Zapadła decyzja o dokoceniu - kot poszukiwany-Koszalin :)

Grafitowa dziewczynka, kolor tzw. dymny
Obrazek
ma aksamitne futerko, jest w wieku 12 tygodni
Obrazek
bezbłędnie kuwetkuje, jest łagodna, przytulaśna
Obrazek
rozmruczana Misia, która pasjami ogląda bajki
Obrazek

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

[następna]