Czarny Bojownik [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 25, 2011 13:21 Czarny Bojownik [']

Na Czarnego Bojownika natknęłam sie już jakiś czas temu na moim osiedlu. Pierwsza myśl - nie żyje. Druga - chyba jeszcze żyje... Nie, chyba umiera...

Żył. Leżał na środku trawnika, na słońcu, obojętny na wszystko, wygrzewał kości. Mój pies prawie po Nim przeszedł. Czarny, stary, chudy, wyniszczony, zaniedbany kot... Widać, że to kocur po przejściach, po wielu stoczonych bitwach
uszy postrzępione, blizny na pysku, sierść zmierzwiona, przerzedzona, brudna, zrudziała, głowa obsypana siwizną... tylko oczy szklane, błyszczące, jednak obojętne na wszystko, zmęczone...
Na widok jedzenia leniwie się podniósł, po pierwszym kęsie zaczął pałaszować, aż cały się trząsł. Zaczęałam regularnie dokarmiać. Jego stan okazał się lepszy niż wygląd. Zaczął przybierać na wadze.
Okazało się, że kocur nie boi się ani ludzi, ani psa. Przed jedzeniem zawsze rząda najpierw pogłaskania.

W niedziele stało sie coś nieoczekiwanego. Bojownik jak stał, tak zemdlał. Przybiegł na jedzenie. Usiadł koło mnie i stracił przytomność na 10 sekund. Potem jakby nigdy nic, zaczął jeść, po czym sobie poszedł...

Przed kastracją, chciałam Go trochę podtuczyć, ale w tej sytuacji na cito szukam weta, który by zobaczył co się dzieje. I ewentualnego transportu.
Bojownik czeka na swoim miesjcu pod drzewem w godzinach 11-13, jak jest słoneczny dzień to i o 16:00 można Go spotkać.
edit: w innych godzinach mogę spróbować Go przywołać, ale zwykle wtedy nie przychodzi
Znajduje się na Mokotowie.

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro gru 28, 2011 22:26 przez Aia, łącznie edytowano 8 razy

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto paź 25, 2011 14:57 Re: [W-wa] Kocur zemdlał na ulicy - potrzebuje pomocy

Podniosę.Coś mi jego historia przypomina mojego Bazylego.Bazyli jednak już bezpieczny, zdrowy, ma DT.
Szkoda mi tej biedy :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto paź 25, 2011 15:07 Re: [W-wa] Kocur zemdlał na ulicy - potrzebuje pomocy

U ludzi czasami chyba objawia się tak padaczka...

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Wto paź 25, 2011 15:19 Re: [W-wa] Kocur zemdlał na ulicy - potrzebuje pomocy

Alex405 pisze:U ludzi czasami chyba objawia się tak padaczka...

U zwierząt też tak może być...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto paź 25, 2011 17:50 Re: [W-wa] Kocur zemdlał na ulicy - potrzebuje pomocy

Niewydolność krążenia również.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Wto paź 25, 2011 19:16 Re: [W-wa] Kocur zemdlał na ulicy - potrzebuje pomocy

Aia pisze:(...)
Przed kastracją, chciałam Go trochę podtuczyć, ale w tej sytuacji na cito szukam weta, który by zobaczył co się dzieje. I ewentualnego transportu.

Bojownik czeka na swoim miesjcu pod drzewem w godzinach 11-13, jak jest słoneczny dzień to i o 16:00 można Go spotkać. Znajduje się na Mokotowie.

Przepraszam, ale nie rozumiem...
Szukasz weta, który przyjdzie do kota pod to drzewo?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto paź 25, 2011 19:52 Re: [W-wa] Kocur zemdlał na ulicy - potrzebuje pomocy

pixie65 pisze:
Aia pisze:(...)

Bojownik czeka na swoim miesjcu pod drzewem w godzinach 11-13, jak jest słoneczny dzień to i o 16:00 można Go spotkać. Znajduje się na Mokotowie.

Przepraszam, ale nie rozumiem...
Szukasz weta, który przyjdzie do kota pod to drzewo?

Nie, nie tego. Raczej transportu dla kota by mógł pojechać do weta.

Aia

Post » Wto paź 25, 2011 20:05 Re: [W-wa] Kocur zemdlał na ulicy - potrzebuje pomocy

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Wto paź 25, 2011 20:08 Re: [W-wa] Kocur zemdlał na ulicy - potrzebuje pomocy

CoToMa pisze:
Alex405 pisze:U ludzi czasami chyba objawia się tak padaczka...

U zwierząt też tak może być...

u zwierząt tez wystepuje padaczka i móglbyć to jej objaw
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto paź 25, 2011 20:09 Re: [W-wa] Kocur zemdlał na ulicy - potrzebuje pomocy

a na zdjęciu wyglada na straszną chudzinkę :(

kotx2

Post » Wto paź 25, 2011 20:31 Re: [W-wa] Kocur zemdlał na ulicy - potrzebuje pomocy

Był przeraźliwie chudy. Same kości, zero tłuszczyku, nawet mięśni mało co :( Tak jak Bazyli od ewar, Bojownik ma sporą głowę i to daje podwójny kontrast i wydaje się jeszcze bardziej mizerny...
Teraz jest trochę lepiej, ale do doskonałości dużo brakuje, mimo częstych, dużych i kalorycznych posiłków. Z zębami raczej nie jest źle - gryzie normalnie suche. Bardzo bym chciała, aby się w końcu zaokrąglił, bo boję się większych przymrozków :( Przez ostatni tydzień nie przychodził na nocne karmienia, chyba siedzi w piwnicy i tam się grzeje...
Sytuacja z omdleniem wyglądała tak, że wybiegł (właśnie chyba z piwnicy) na nocny posiłek, siknął, podbiegł do mnie, usiadł i przestał reagować na cokolwiek. Kiedy Go dotknęłam upadł, po czym się otrząsnął i zaczął normalnie jeść... Nie wiem co to było... Byłam dziś u Niego kilka razy, jest ok.

Aia

Post » Wto paź 25, 2011 20:34 Re: [W-wa] Kocur zemdlał na ulicy - potrzebuje pomocy

rzec by mozna,ze mdleje ze szczescia na Twoj widok :oops: :( ale to wcale smieszne nie jest :oops:

kotx2

Post » Wto paź 25, 2011 22:42 Re: [W-wa] Kocur zemdlał na ulicy - potrzebuje pomocy

kotx2 pisze:rzec by mozna,ze mdleje ze szczescia na Twoj widok :oops: :( ale to wcale smieszne nie jest :oops:

Wolałabym jednak by inaczej okazywał radość z mojego/jedzenia(?) powodu... :)

Nieczęsto się spotyka kota o tak przenikliwym spojrzeniu. Jest strasznie brzydki (głównie przez wyniszczenie), ale ten wzrok... Wszystko może przekazać. Na dodatek patrząc człowiekowi prosto w oczy

Obrazek

SZUKAM DLA NIEGO NA JUTRO TRANSPORTU - MOKOTÓW/URYSNÓW

najlepiej w godzinach podanych w pierwszym poście
Jest lecznica, która Go przyjmie.

Aia

Post » Wto paź 25, 2011 22:46 Re: [W-wa] Kocur zemdlał na ulicy - potrzebuje pomocy

Bazyli też tak patrzy, właśnie prosto w oczy.Nie przydałby się jakiś DT dla niego?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto paź 25, 2011 22:57 Re: [W-wa] Kocur zemdlał na ulicy - potrzebuje pomocy

ewar pisze:Bazyli też tak patrzy, właśnie prosto w oczy.Nie przydałby się jakiś DT dla niego?

Ewar... nie wiem. Na prawdę.
Pewnie jakby się znalazł należałoby spróbować. Bojownik jest (aktualnie) bardzo zrezygnowanym kotem. "Pogodzonym" ze swoim losem - nigdy nie rząda wiele od człowieka - tylko parę głasków, nigdy steskniony nie biegnie na powitanie (jak to było z innymi PodwórKotami), nigdy nie pójdzie za mną, gdy skończy jeść - po prostu wraca na swoje miejsce na trawniku... Jest bardzo spokojny i apatyczny. To od zawsze był dziki kot, nie zbliżający się do ludzi. Dopiero teraz.
Nikt Go tu nie krzywdzi, nie przegania, w blokach są pootwierane okienka piwniczne, dostaje tu jeść. Może spokojnie tu wrócić i dalej żyć. Ale to stary kot... Wiadomo jak jest :( I na dodatek idzie zima...

Aia

[następna]