[Łódź]KOTYLION.PL zaprasza na kolejny kiermasz 31.03 inf4str

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 12, 2011 12:05 [Łódź]KOTYLION.PL zaprasza na kolejny kiermasz 31.03 inf4str

Zapraszamy na kolejny kiermasz w którym będziemy brać udział.
Najbliższy Kiermasz odbędzie się 11.02 w godzinach 10-17 w Muzeum Włókiennictwa.

Obrazek

Dalsze szczegóły będą przekazywane w wątku od 4 strony

Kotylion dostał zaproszenie Kiermasz Kobiecy, w końcu koty to ponoć babsaka sprawa ;).

Kiermasz odbędzie się w Łodzi 16 października, w niedzielę, w godzinach 10-18 – Klub Jazzga i patio przed nim – Piotrkowska 17

Chcemy zaprezentować się ze stoiskiem, na którym będzie można kupić kocie i nie kocie gadżety. * biżuterię
* ciuchy
* torebki
* książki
* różne duperelki do domu
* kocie magnesiki, kubeczki, breloczki
* kocie wyposażenie
i wiele innych fajnych gadżetów

– całkowity dochód będzie przeznaczony na pomoc naszym podopiecznym. Rzeczy, które będziemy sprzedawać w większości pochodzą od ludzi, którzy podarowali je nam z dobrego serca – na pomoc kotom.

Oprócz tego zaproponujemy:

•porady w zakresie opieki nad zwierzakami domowymi udzielane przez naszą fundacyjną panią technik weterynarii
• rozmowy na temat konieczności sterylizacji psów i kotów zarówno bezdomnych jak i tych w domach
•przybliżenie realiów schroniska dla zwierząt, które niektórym roi się jako hotel, w którym zwierzaki w spokoju czekają na nowych opiekunów
•multimedialną prezentację „łabądków” czyli jak z kocich bied wyrastają piękne puchate stworzenia
•prezentację kotów przebywających w Domach tymczasowych i schronisku, które czekają na domy i wiele innych tematów dotyczących zwierząt.

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia nas na kiermaszu
Oprócz naszego stoiska będzie można odwiedzić:

•Kiermasz, na którym będzie można kupić m.in. biżuterię, bibeloty, kartki
•Akcja „Recycling daje owoce” – wymień elektrośmieci (stary, zepsuty sprzęt AGD, RTV, zużyte baterie) na owoce
•Kiermasz ciast Klubu Kobiet Księżego Młyna
•Biblioteka pod Chmurką – kocykowa wypożyczalnia książek dla dzieci
•Warsztaty biżuterii z Gosią Cyrańską – kolczyki z pianki w kształcie owoców
•Warsztaty krajek (rodzaj plecionek) ze Słowiańską Inspriacją
•Warsztaty książkowo-smakowo-zapachowe z Anną Mrozińską – autorką bloga Poza Rozkładem
•Strefa organizacji pozarządowych (m.in. KOTYlion z darmowymi poradami weterynaryjnymi, Krytyka Polityczna z czytelnią i księgarnią)
•Stoiska prezentujące biznes, lokalne atrakcje, instytucje i placówki
Pełna lista atrakcji – ciągle aktualizowana – na Facebooku i blogu Kiermaszu (patrz niżej).

Kto to organizuje?
Kiermasz organizuje Fundacja Instytut Spraw Obywatelskich, Klub Jazzga

Jaki jest cel?
Chcemy, by wokół Kiermaszów Kobiecych zawiązało się lokalne środowisko kobiece, które będziemy mogli wspierać przy organizowaniu różnych imprez, spotkań, prelekcji, seansów, etc. Chcemy spotkać się w miłej atmosferze i robić niebanalne rzeczy :-)

Skąd pomysł?
Pomysł Kiermaszu Kobiecego zawiązał się w Instytucie Spraw Obywatelskich na jednym ze spotkań kampanii „Pracujemy w domu”. Jej celem jest docenienie pracy, którą wykonują osoby zajmujące się domem – przede wszystkim kobiety. Uważamy, że rzeczą kluczową jest podnoszenie wiary w siebie, motywacji i samoświadomości osób, które pracują w domu.

Kiermasz promowany jest na Facebooku – http://www.facebook.com/kiermaszkobiecy , za pomocą bloga: http://kiermaszkobiecy.blogspot.com i pocztą pantoflową :-)
Ostatnio edytowano Pon mar 26, 2012 11:52 przez andorka, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro paź 12, 2011 12:06 Re: [Łódź] KOTYLION.PL zaprasza na Kiermasz Kobiecy

Kotylionowa lista obecności:

09.00 - 10.00 - Wiedźma, Andorka, Inga, .......................................................................Kamisola
10.00 - 11.00 - Wiedźma, Andorka, Inga, Duszek686, .......................................................Kamisola
11.00 - 12.00 - Wiedźma, Andorka, Inga, Duszek686, .......................Joanna KA, ...................Kamisola
12.00 - 13.00 - Wiedźma, Andorka, Inga, Duszek686, Atla, ................Joanna KA, ...................Kamisola
13.00 - 14.00 - Wiedźma, Andorka, Inga, ..............Atla, ................Joanna KA, ...................Kamisola
14.00 - 15.00 - Wiedźma, Andorka, ....................Atla, ................Joanna KA, ...................Kamisola
15.00 - 16.00 - Wiedźma, Andorka, ....................Atla, ....Magicmada, Joanna KA
16.00 - 17.00 - Wiedźma, Andorka, ........Duszek686, .......Magicmada, ................Magdaradek, ..............Ruru
17.00 - 18.00 - Wiedźma, Andorka, ........Duszek686, .......Magicmada, ................Magdaradek,..............Ruru
18.00 - 19.00 - Wiedźma, Andorka, ........Duszek686, .......Magicmada, ................Magdaradek,..............Ruru

Magija jak bedzie mogła.
Lista jest orientacyjna, czytać, poprawiać, deklarować proszę :D
Ostatnio edytowano Czw paź 13, 2011 12:24 przez andorka, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

andorka

Post » Śro paź 12, 2011 12:22 Re: [Łódź] KOTYLION.PL zaprasza na Kiermasz Kobiecy

Mnie nie będzie ale sobie zaznaczę :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro paź 12, 2011 12:25 Re: [Łódź] KOTYLION.PL zaprasza na Kiermasz Kobiecy

ja mogę być od około 16.30
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro paź 12, 2011 12:35 Re: [Łódź] KOTYLION.PL zaprasza na Kiermasz Kobiecy

magdaradek pisze:ja mogę być od około 16.30

Ok, z dokładnością do pół godziny nie będe przecież rozpisywała ;) karty nikt na wejściu nikt odbijał nie będzie :mrgreen:
Obrazek

andorka

Post » Śro paź 12, 2011 12:55 Re: [Łódź] KOTYLION.PL zaprasza na Kiermasz Kobiecy

hehe, no jasne, ok
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro paź 12, 2011 13:56 Re: [Łódź] KOTYLION.PL zaprasza na Kiermasz Kobiecy

ja mogę ok. 11 podjechać.
a do której, to w sumie się zobaczy :wink:
Młodego zostawię u mamy, to śpieszyć się nie muszę :mrgreen:
boziu, jak mi się chce w końcu z domu wyjść i z kimś pogadać :wink:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Śro paź 12, 2011 14:07 Re: [Łódź] KOTYLION.PL zaprasza na Kiermasz Kobiecy

No to Cię dopisuję do listy obecności :D
Obrazek

andorka

Post » Czw paź 13, 2011 8:23 Re: [Łódź] KOTYLION.PL zaprasza na Kiermasz Kobiecy

Podniosę w ramach zapraszania
Obrazek

andorka

Post » Czw paź 13, 2011 9:54 Re: [Łódź] KOTYLION.PL zaprasza na Kiermasz Kobiecy

ja tak od 16 bym była
wcześniej jak mi sie uda wrócić z wa wy
to bym chciała być w schro
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw paź 13, 2011 10:18 Re: [Łódź] KOTYLION.PL zaprasza na Kiermasz Kobiecy

Dziewczyny,
Ja się już należałam i nawysypiałam na zwolnieniu chętnie pomogę od rana.
Mogę być od 9-tej tak do około 15-tej :D

Przy okazji oddam klatkę i transporter co jeździ z moim TŻ-tem już od tygodnia :D

Kamisola

Od: Śro cze 10, 2009 20:04

Post » Czw paź 13, 2011 12:10 Re: [Łódź] KOTYLION.PL zaprasza na Kiermasz Kobiecy

Kamisola pisze:Dziewczyny,
Ja się już należałam i nawysypiałam na zwolnieniu chętnie pomogę od rana.
Mogę być od 9-tej tak do około 15-tej :D

Przy okazji oddam klatkę i transporter co jeździ z moim TŻ-tem już od tygodnia :D

Fajnie, że będziesz :ok:
Dopisuję Cię do listy.

O klatkach i transporterach podróżujących w samochodzie, to ja już się nie będe wypowiadała, niedługo będe miała na stałym wyposażeniu :roll:
Ale w dobrze, to ja już nie będe wlokła klatki "pokazowej", wystarczająco gratów mam do zabrania.

Ruru, Ciebie też dopiszę, jak dotrzesz, to będziesz :D
Obrazek

andorka

Post » Czw paź 13, 2011 12:29 Re: [Łódź] KOTYLION.PL zaprasza na Kiermasz Kobiecy

Ja tez będę, choć nie wiem o której :oops:
Ale będę :ok:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Czw paź 13, 2011 12:47 Re: [Łódź] KOTYLION.PL zaprasza na Kiermasz Kobiecy

cieszę się, że ktoś mnie zmieni po 14.00 :)
Kamisola, witamy w szeregach Kotyliona :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw paź 13, 2011 12:53 Re: [Łódź] KOTYLION.PL zaprasza na Kiermasz Kobiecy

Georg-inia pisze:cieszę się, że ktoś mnie zmieni po 14.00 :)

Tylko kto będzie porad udzielał jak Ciebie zabraknie ????
Obrazek

andorka

[następna]