DZIKUSku zdrowiej ............SZCZECIN

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 23, 2011 15:27 DZIKUSku zdrowiej ............SZCZECIN

Witajcie :1luvu:
Wątek chcę poświęcić tym zwiarzątkom, których los potraktował bardzo obojętnie, surowo, okrutnie, bezlitośnie .... a którym w różny sposób udało mi się ( lub niestety nie) z pomocą innych osób pomóc.
Ważne jest to, aby okazać im choć kawałek własnego serca, bo same chętnie oddałyby je nam w prezencie.
Nie mam na myśli tylko spektakularnych akcji, ale również takie zwykłe i z pozoru niewiele znaczące - nawet jeśli była to tylko ostatnia miseczka ciepłego jedzenia ....
IM SIĘ UDAŁO :1luvu:

Obrazek... Rudzia :1luvu:
Obrazek... Miłośnica :1luvu:
Obrazek... Nobi :1luvu:
Obrazek... Picolo :1luvu:
Obrazek... Rudi :1luvu:
Obrazek... Mesi :1luvu:
Obrazek ... Minia :1luvu:
ObrazekObrazek...Ptyś i Balbinka :1luvu: ... ich wątek adopcyjny viewtopic.php?f=13&t=134976

Kotki z którymi odszedł kawałek mojego serca :1luvu:
Obrazek ...Niedźwiadku :1luvu: do końca wierzyłam ,że się nam uda - wiem , że już nie cierpisz
Jeżeli macie ochotę opowiedzieć o swojej przygodzie z kotem , ptakiem, psem to zapraszam do podzielenia się. Chętnie poczytam i o szalonych akcjach , jak i o tych sporadycznych "dowodach miłości"
Ostatnio edytowano Wto gru 27, 2011 6:58 przez animalon, łącznie edytowano 14 razy
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Nie paź 09, 2011 23:19 Re: ROMANS z kotem .... SZCZECIN

.... i tu będę kontynuować losy Niedźwiadka i Dzikuska - mam nowe wieści , ale napiszę już jutro co ustaliłam o ich karmicielkach :ok:
Obrazek

animalon

Post » Pon paź 10, 2011 6:55 Re: ROMANS z kotem .... SZCZECIN

Witamy :mrgreen:
I do pracy się wybieramy :mrgreen:
A wieczorkiem na wątek zaglądamy :mrgreen:
I drinka popijamy :mrgreen:

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Pon paź 10, 2011 7:11 Re: ROMANS z kotem .... SZCZECIN

To ja się zgłaszam i czekam :kotek:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon paź 10, 2011 11:14 Re: ROMANS z kotem .... SZCZECIN

.... cześć dla wszystkich z ranka :1luvu: pyszna kawa a w niej śmietanka .... wieczorkiem się rozpiszę :ok:
Obrazek

animalon

Post » Pon paź 10, 2011 19:36 Re: ROMANS z kotem .... SZCZECIN

zaglądam
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pon paź 10, 2011 20:43 Re: ROMANS z kotem .... SZCZECIN

:roll: Miało być wieczorem. Obiecanki cacanki :x

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Pon paź 10, 2011 22:26 Re: ROMANS z kotem .... SZCZECIN

No przecież wiadomo, jak to jest z kotami. One potrafią zagospodarować nam cały wolny i cenny czas.Czekamy :ok:

jasdor

Post » Pon paź 10, 2011 22:49 Re: ROMANS z kotem .... SZCZECIN

... no i mamy wieczór ... i na dodatek jeszcze tego samego dnia :ok: troszkę zaległości mam , bo kotki potrafią być rzeczywiście absorbujące ...........
Piątek 07-10-2011 podjechałam do Dzikuska z jedzeniem i w końcu zastałam karmicielkę - jak się okazało Pani pracuje w pobliskiej aptece i podkarmia /jak jest w pracy/ Dzikuska .... to już coś. Zaczęła opowiadać o swoim zwierzyńcu w domu - kotek, piesek i niefruwające gołębie. A na dodatek w pobliżu jej domu pod jakąś plandeką są młode jeszcze nieopierzone gołębie.... które starsznie piszczą - jak mówi - z zimna ... opowiada o akcji "otulania" tych bidulek. Wspomniała o kotku , który zniknął /Niedźwiadek !/ i się o niego martwi - wtedy opowiadziałam i tym, że ten kociak siedzi w ciepłym pokoiku i dochodzi do siebie .... niewiadomo jak długą drogę ma jeszcze przed sobą.... Powiedziałam o zabiegach jakie przeszły i o tym, że chce budkę zostawić dla Dzikuska.... z ulgą przyjęła wieści . Mi równiez ulżyło, że nie będę musiała sę martwić z jedzeniem dla Dzikuska ..... Dałam pani swój numer telefonu dla ułatwienia współpracy.
Obrazek

animalon

Post » Pon paź 10, 2011 23:00 Re: ROMANS z kotem .... SZCZECIN

:ok: I tak się nawiązuje współpracę , na zasadzie swój swojego znajdzie... :wink:
W nocy tak zimno, a gołąbki nieopierzone :( Mam nadzieję, że jakoś przeżyją :ok:

jasdor

Post » Pon paź 10, 2011 23:05 Re: ROMANS z kotem .... SZCZECIN

Sobota 08-10-2011 jadę do dzikuska z budką ..... i co mnie spotkało? Kolejna karmicielka Dzikuska :ryk: O proszę .... myślę sobie , chłopak potrafi się ustawić w życiu. Aż 3 kobitki ściąga do siebie z różnych stron Szczecina / ta pani bowiem była na rowerze, poprzednia samochodem... / Zostawiłam budkę w krzakach, ale zauważyłam , że dzkusek po "obżarciu" się uciekł w pobliski opuszczony barak ... jeżeli nie zamieszka w nowej chatce - zabiorę ją i oddam do dypozycji kotce, która śpi pod za małą budką i ma 3 oseski do karmienia :evil: / to już na moim podwórku/ . kotka się mnie boi , bo mnie nie zna. Zna za to karmicielkę /staaaaarsza pani/, która na hasło " sterylka" macha ręką i karmi dalej. To ,że karmi 2 x dziennie w 4 miejscach to super , ale nad resztą trzeba popracować . Pani kieruje się dewizą : " Bóg dał - Bóg zabierze / pies rozszarpie, samochód rozjedzie, lis porwie, sąsiad przetrąci/ .... tak, tak.... takie rzeczy się dzieją :evil:
Obrazek

animalon

Post » Pon paź 10, 2011 23:07 Re: ROMANS z kotem .... SZCZECIN

jasdor pisze::ok: I tak się nawiązuje współpracę , na zasadzie swój swojego znajdzie... :wink:
W nocy tak zimno, a gołąbki nieopierzone :( Mam nadzieję, że jakoś przeżyją :ok:

pani naprawdę przeżywała te gołąbi - ja zresztą podobnie bym zareagowała - opowiadała jak próbowała naprawić ich gniazdo , bo wiatr zerwał.... tak jak mówisz "swój swojego znajdzie" i pomoże :ok:
Obrazek

animalon

Post » Pon paź 10, 2011 23:13 Re: ROMANS z kotem .... SZCZECIN

... skoro już się wieczór skończył i mamy jutro .... to do niebawem :1luvu: bezdomiaczki mówią cichym wielbicielom :1luvu: Dobranoc :kotek:
Obrazek

animalon

Post » Wto paź 11, 2011 21:56 Re: ROMANS z kotem .... SZCZECIN

Wtorek 11-10-2011 mam super wieści :ok: odwiedziłam Dzikuska :1luvu: z puszką jedzenia , ale też byłam bardzo ciekawa czy zamieszkał w nowym domku ......... i zamieszkał :ryk: . Wyszedł z budki , porozciągał się i poszedł za zapachem do jedzonka ....
Potem pojechałam odwiedzić mamuśkę i jej - no nie wiem - miesięczne? grzdyle .... Ku mojemu zaskoczeniu mamusia dała się pogłaskać :ryk: i pozwoliła pogłaskać swoje dzieciaczki .... dawno takich maluchów nie głaskałam
Więc plan jest taki :ok:
1 - jutro wstawiam dla niej nową budkę
2 - za ok. 1 m-c < jak maluchy zaczną jeść "normalne" jedzonko> kotka do sterylki jedzie
3 - dla kotków poszukamy DT , a potem DS........
Obrazek

animalon

Post » Wto paź 11, 2011 23:14 Re: ROMANS z kotem .... SZCZECIN

:ok: :ok: :ok: To ja się tylko przyłącze z kciukami, bo o tej porze potrzeba snu przewyższa już tok logicznego pisania .

jasdor

[następna]