Biało-rudy miziak z białaczką szuka domu. PILNE !!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 21, 2011 15:54 Biało-rudy miziak z białaczką szuka domu. PILNE !!!!!!

Niektórzy to mają szczęście..
Niektórzy to mają szczęście do znajdowania..
Niektórzy to mają szczęście do znajdowania biedaków..
Niektórzy to mają szczęście do znajdowania zwierzęcych biedaków..

Do takich szczęśliwców należy Iwona..

Iwona zgarnęła dzisiaj (21.09.2011 r.) ze środka ruchliwej warszawskiej ulicy biało-rudego miziaka.

Obrazek Obrazek

Kocurek został natychmiast zabrany do lecznicy i zrobiono mu testy.

Dwukrotny test Elisa wyszedł dodatni. Wynik badania PCR będzie znany za 5 dni.

Szukamy mu bardzo pilnie domu, gdzie będzie bądź jedynakiem, bądź przyjacielem innego białaczkowca.

Ma ok. 3 lat, jest ogromnie rozmruczany, wtula się w człowieka, jest kastratem.
Bardzo lubi inne koty i psy, "barankuje" i wyciąga do nich przyjaźnie łapki :-)

Na razie przebywa u Iwony, ale jest samotny, będąc oddzielonym od reszty Iwony podopiecznych (a ma ich wielu), ale nie może tam zostać w żadnym razie.

Białaczka kocia nie przenosi się ani na człowieka ani na psy.

Jeżeli ktoś ma kota zdrowego, a chciałby dla niego takiego miłego i pięknego towarzysza, to może swojego rezydenta zaszczepić, żeby był bezpieczny, mając za towarzysza kota z białaczką.
Zadbane koty z białaczką żyją latami, ciesząc sobą swoich opiekunów.

Jeżeli test się potwierdzi, a nie znajdzie innego domu, być może okrutną alternatywą będzie jego uśpienie.

Numer telefonu do Iwony: 510 467 810.

Kocurek ma ogłoszenie na Allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=1834604949
Ostatnio edytowano Czw wrz 22, 2011 13:27 przez Kaprys2004, łącznie edytowano 1 raz

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro wrz 21, 2011 18:16 Re: Biało-rudy miziak z białaczką szuka domu. PILNE !!!!!!

Za dom :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro wrz 21, 2011 19:15 Re: Biało-rudy miziak z białaczką szuka domu. PILNE !!!!!!

Coraz więcej kotów z FeLV+ :cry: Myślę, że to dlatego, że po prostu są testowane.Mam nadzieję,że kotuś znajdzie domek. :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro wrz 21, 2011 19:17 Re: Biało-rudy miziak z białaczką szuka domu. PILNE !!!!!!

warto byloby poszczepic rezydentow
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro wrz 21, 2011 22:35 Re: Biało-rudy miziak z białaczką szuka domu. PILNE !!!!!!

to ja jestem tym szczesliwcem co znalazl kota ...
Kot ma wedlug Macka Czajki z Bolilapki ma okolo 3 lat - ma zrobione testy elisa - pozytywne dwa pod rzad , zrobilam badania krwi podstawowe i oprocz leukocytozy 26 tysiecy nie ma niczego we krwi nie tak

Brak powiekszonych wezlow chlonnych ewidentnie bialkaczkowych - oprocz jednego podkolanowego nieznacznie...

Pobralismy dzisiaj do badanai krew na PCR wyniki za 5 dni

Kot garnie sie na rece , mruczy, barankuje jako ze mam psy sprawdzilam jak na nie reaguje - wiec chce sie do nich przytulac i mruczy ,

Jest wspanialym kotem ktorego nie moge dolaczyc do stada z wiadomych powodow

Wiekszosc mowi uspic .. nie moge ... czekam na testy PCR - mam nadzieje ze beda jednak negatywne poniewaz jak wiemy przypadkow pozytywnych testow elisa jest sporo co nie znaczy ze mamy bialaczke - ale nie moge ryzykowac reszty kotow

Kot siedzi w klatce i w zamknietym pomieszczeniu typu garaz z wejsciem do domu - narazie jest cieplo ale nie moze tam zostac bo pomieszczenie nie ogrzewane...

jutro wkleje zdjecie bo dzisiaj mam juz dosyc dnia calego

Prosze o pomoc - nie mam doswiadczenia z bialaczkami
Prosze o dom jesli ktos ma kota z bialaczka i moze dokoptowac drugiego - jesli wynik bedzie pozytywny nie bede miala wyjscia ...

antoninasniezka1

Od: Pon lut 28, 2011 13:36

Post » Śro wrz 21, 2011 22:42 Re: Biało-rudy miziak z białaczką szuka domu. PILNE !!!!!!

Maryla rezydentow jest sporo - wszystkie szczepione ale bez bialaczki
wszystkich kotow moich plus tymczasy do adopcji jest 20 wiec troche przyduzo na szczepienia bialaczkowe
kazdy kot zanim wejdzie do mnie ma robione badania podstawowe , testy szczepienie oraz odrobaczenie ale bez bialaczek - daja ponoc sporo skutkow ubocznych i odczynow

antoninasniezka1

Post » Śro wrz 21, 2011 23:52 Re: Biało-rudy miziak z białaczką szuka domu. PILNE !!!!!!

Iwonko, Milenap na pewno Ci pomoże. Dzisiaj miała okropnie trudny wieczór, bo myślała że kotek jej odchodzi. Mam nadzieję, że wszystko już u niej jest ok. Niestety jest już za późno na rozmowę telefoniczną. Napiszę do niej pw z linkiem do tego wątku. A swoją drogą masz jej błogosławieństwo co do kontaktu telefonicznego. Więc dzwoń i napawaj się czarem tej dziewczyny. To anioł nie człowiek..

Kaprys2004

Post » Czw wrz 22, 2011 6:11 Re: Biało-rudy miziak z białaczką szuka domu. PILNE !!!!!!

Mam trzy białaczkowe tymczasy, jeden ma niedługo jechać do domku ze szczepionym kotem.Dwa nie mają żadnych objawów( no, zaczerwienione dziąsła), są wesołe, zdrowe, trzecia kotka też wychodzi na prostą.Nie dostawały żadnych leków za radą lekarza z SGGW. FeLV nie musi być wyrokiem.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw wrz 22, 2011 7:26 Re: Biało-rudy miziak z białaczką szuka domu. PILNE !!!!!!

ja mam ciagle koty z bialaczka
dlatego tez rezydenci sa zawsze szczepieni z bialaczka - mimo ze wydatek to duzy i trzeba regularnie
ale kazdy kto bierze tymczasy powinien to brac pod uwage i juz na wejsciu szczepic koty szczepionka z bialaczka
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw wrz 22, 2011 10:17 Re: Biało-rudy miziak z białaczką szuka domu. PILNE !!!!!!

Maryla, Iwona ma za dużo kotów w tej chwili, żeby wszystkie zaszczepić.. Przy trzech nie miałaby złudzeń co robić..
Na pewno jednak będziemy starać się o piękny i bezpieczny dom dla miziaka.
Bardzo się cieszymy, że tu z nami jesteście :1luvu:

Zaraz zamieszczę fotę naszego Bohatera.

Iwonka, jak mu dałaś na imię???

Kaprys2004

Post » Czw wrz 22, 2011 13:29 Re: Biało-rudy miziak z białaczką szuka domu. PILNE !!!!!!

Pierwszy wpis został uzupełniony o zdjęcia naszego miziaka :1luvu: . Proszę podziwiać!!!

Kaprys2004

Post » Czw wrz 22, 2011 17:14 Re: Biało-rudy miziak z białaczką szuka domu. PILNE !!!!!!

Podrzucę :ok:
pwpw

Post » Czw wrz 22, 2011 17:23 Re: Biało-rudy miziak z białaczką szuka domu. PILNE !!!!!!

Rozumiem, że sytuacja jest ciężka i że kot nie może zostać tam, gdzie jest. Ale nie piszcie, proszę, o usypianiu. Eutanazja kota w dobrym stanie i do tego jeszcze domowego, to złe wyjście.

Wiadomo, że z białaczką niektóre koty żyją.
A domek się znajdzie.

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Czw wrz 22, 2011 17:38 Re: Biało-rudy miziak z białaczką szuka domu. PILNE !!!!!!

podrzucę ślicznotę :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw wrz 22, 2011 17:50 Re: Biało-rudy miziak z białaczką szuka domu. PILNE !!!!!!

Stefan mial dzisiaj zrobione usg - brak jakichkolwiek zmian adekwatnych do bialaczki - brak powiekszonych wezlow chlonnych , brak zmian w sledzionie
Natomiast ma porzerzone przewody zolciowe oraz stan zapalny trzustki i zoladka.
Jest leczony zatem jak kot z triada narzadowa - ursocam, famogast, biotyl - stefanek ladnie je pije - jest na karmie gastroenteric

Jako ze test raz wyszedl negatywny raz pozytywny nie ma pewnosci - PCR bedzie weryfikatorem ...
Moze ktos mialby tymczas dla kota z bialaczka jeslio wyjdzie pozytywny ....??

Jest takim kotem o jakim mozna marzyc - kot z obrazka charakter aniola - chcialby tylko na raczki a siedzi w klatce samotnie az mi serducho peka cholera jasna - zaluje ze nie szczepilam z bialaczka - ale wiekszosc mowila ze po szczepieniach z felv jest tyle skutkow ubocznych ze nie zalecaja ...

antoninasniezka1

[następna]