Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Carolina9933 pisze:Mam problem z moją 2-letnią kotką.
Od początku była nauczona załatwiać się do kuwety i nigdy nie miałam z nią problemu, jakis czas temu zauwazyłam ,że nasikała na krzesło które stało zaraz obok kuwety.Zabrałam krzesło więc zaczęła sikac na podłogę. Po przeprwoadzce do nowego mieszkania upatrzyła sobie nowe miejsca,jeśli zostawię coś choć na chwilę na pralce zostaje natychmiast obsikane!! Załatwia się też w rogu pokoju , na zostawiony na podłodze plecak i do szafy z butami. W kuwecie ma czysto , piasek od zawsze tan sam.Weterynacz powiedział ,że powodem może byc młodsza kotka która zalatwia się do jej kuwety ale wiem że to mie jest problem poniewaz robila to juz wczesniej. Po wzięciu nowej kotki kupilam druga kuwetę i ustawiłam ją w innym miejscu i widzę ze chodza raz tu raz tam i nie jest to problemem. Już nie wiem co mam robic , codziennie muszę sprzątać i juz mnie to denerwuje. Czytałam na innych forach w tym temacie ale ludzie sugerowali żeby zmienić piasek , to żeby zmienić kuwete, to znowu okazywało sie ze to zestresowany nowym domowinkiem ... Ale zadna z tych rzeczy do mojej sytuacji nie pasuje.
Nie wiem czy ma to znaczenie ale kotka jest wysterylizowana.
Proszę poradźcie co mogę jeszcze zrobić ?
Carolina9933 pisze:Obie kuwety czyszczę raz w tygodniu. Zapisałam kotkę do lekarza na przyszły tydzień, zawsze miała badania i szczepienie raz do roku, widziałam że raz załatwia sie do kuwety raz nie i nie wiem jaki jest tego powod ..
Carolina9933 pisze:Jestem pewna że nie chodzi o czystośc w kuwecie , moge posprzatac jej kuwetę i za 5 min zostawić coś na pralce i ona to obsika. Ma wybrane miejsca w domu. Nigdy nie nasika w sypialni , łazienkach czy kuchni. Mam nadzieje ,że weterynarz pomoże mi ten problem rozwiązać . Napisze za pare dni jak się sprway ułożyły
Carolina9933 pisze:Obie kuwety czyszczę raz w tygodniu. Zapisałam kotkę do lekarza na przyszły tydzień, zawsze miała badania i szczepienie raz do roku, widziałam że raz załatwia sie do kuwety raz nie i nie wiem jaki jest tego powod ..
Carolina9933 pisze:Jestem pewna że nie chodzi o czystośc w kuwecie , moge posprzatac jej kuwetę i za 5 min zostawić coś na pralce i ona to obsika. Ma wybrane miejsca w domu. Nigdy nie nasika w sypialni , łazienkach czy kuchni. Mam nadzieje ,że weterynarz pomoże mi ten problem rozwiązać . Napisze za pare dni jak się sprway ułożyły
Carolina9933 pisze:Ona od zawsze była jakaś zestresowana,zdenerwowana nie lubi nowych ludzi i ktos musi przyjsc kilka razu żeby wogóle wyszła z pod łóżka i przeszła przez dom,nie lubi za dużo głaskania . Nigdy jej nie bilismy czy nie robilismy nic na siłę a mimo to cały czas jakby była wystraszona. Nie wiem może ma juz taki charakter .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 723 gości