ZAGINAL KOT!!! GDANSK

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 27, 2011 16:50 ZAGINAL KOT!!! GDANSK

Witam,

okolo 4 lipca zaginal 2-letni kot w Gdansku na Zaspie. Wraz z nim zniknely takze 2 koty sasiadow. Kotek wabi sie Sucharek. Mam tylko zdjecie sprzed 3 miesiecy, od tamtego czasu zdazyl urosnac i przytyc.

Znalazce prosze o kontakt pod numer: 514 737 669

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

hien

Od: Śro lip 27, 2011 16:37

Post » Śro lip 27, 2011 16:55 Re: ZAGINAL KOT!!! GDANSK

Jak to "około 4 lipca" :?: To był kot wychodzący? I czy wykastrowany?

Wieszaliście ogłoszenia ze zdjęciem? Obdzwoniliście weterynarzy? Szukaliście go w pierwszych dniach?
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Śro lip 27, 2011 17:03 Re: ZAGINAL KOT!!! GDANSK

Musielismy zostawic go znajomemu na pare dni przed przeprowadzka. Kotek zachowywal sie odrobine agresywnie, i znajomy trzymal go na balkonie. To kot domowy i wczesniej nie wychodzil z domu, jak tylko sie znalazl na zewnatrz zaczal wedrowac i przychodzil po 1-2 dniach zeby cos zjesc. Dowiedzialem sie tego w dniu, w ktorym chcialem odebrac kotka. Tego dnia kiedy nie wrocil padal deszcz i boje sie, ze zgubil droge powrotna do znajomego. Dopiero teraz mialem mozliwosc zamiescic to ogloszenie. Kot jest niewykastrowany.

hien

Post » Śro lip 27, 2011 17:06 Re: ZAGINAL KOT!!! GDANSK

No to... nawaliliście na całej linii...
dodatkowo utrudnieniem jest, że kocur jest niewykastrowany. Musicie baaaardzo się starać, żeby odnaleźć kota: pełno ogłoszeń, szukanie, szukanie, szukanie... po zakamarkach, ogrodach, w miejscach gdzie ludzie dokarmiają dzikie koty.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Śro lip 27, 2011 17:08 Re: ZAGINAL KOT!!! GDANSK

Niestety mieszkamy teraz w innym miescie, co utrudnia poszukiwania...

hien

Post » Śro lip 27, 2011 23:21 Re: ZAGINAL KOT!!! GDANSK

Czyli co nici z poszukiwań :roll:
No tak przecież to tylko kot :lol:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lip 27, 2011 23:49 Re: ZAGINAL KOT!!! GDANSK

:?
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw lip 28, 2011 7:43 Re: ZAGINAL KOT!!! GDANSK

Napisz mi (może być na pw) w której części Zaspy/na jakiej ulicy znajomy mieszka :?:
Podobnego kota widuję wieczorami pod swoim balkonem. Jednoznacznie nie stwierdzę, że to ten, bo:
- umaszczenie typowe,
- zdjęcie słabe,
- wieczorami na ogół jest ciemno. :wink:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Czw lip 28, 2011 8:14 Re: ZAGINAL KOT!!! GDANSK

CatAngel pisze:Czyli co nici z poszukiwań :roll:

Nie napisalem, ze nici tylko, ze to utrudnia poszukiwania. Jak bede mial mozliwosc to zaczne poszukiwania, niestety na razie nie mam.

hien

Post » Czw lip 28, 2011 8:40 Re: ZAGINAL KOT!!! GDANSK

Wawe pisze:Napisz mi (może być na pw) w której części Zaspy/na jakiej ulicy znajomy mieszka :?:
Podobnego kota widuję wieczorami pod swoim balkonem. Jednoznacznie nie stwierdzę, że to ten, bo:
- umaszczenie typowe,
- zdjęcie słabe,

Zaautocytuję się. :wink:

Czekam na sprecyzowanie miejsca zaginięcia kota, bo całkiem możliwe (choć nie pewne), że wieczorami widuję Twojego pupila.

Wawe

Post » Czw lip 28, 2011 8:58 Re: ZAGINAL KOT!!! GDANSK

hien pisze:

Nie napisalem, ze nici tylko, ze to utrudnia poszukiwania. Jak bede mial mozliwosc to zaczne poszukiwania, niestety na razie nie mam.

Wybacz, ale tak to zabrzmiało :wink:
Wiesz, że powinieneś kota szukać natychmiast, nie ważne, że mieszkasz gdzie indziej, czy jesteś w trakcie przeprowadzki, kot czeka na ciebie,i chce żebyś go znalazł.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lip 28, 2011 13:41 Re: ZAGINAL KOT!!! GDANSK

Wawe pisze:
Wawe pisze:Napisz mi (może być na pw) w której części Zaspy/na jakiej ulicy znajomy mieszka :?:
- umaszczenie typowe,
- zdjęcie słabe,

Zaautocytuję się. :wink:

Czekam na sprecyzowanie miejsca zaginięcia kota, bo całkiem możliwe (choć nie pewne), że wieczorami widuję Twojego pupila.

Najprawdopodobniej sa to okolice alfy centrum. Za kilka godzin bede mial dokladniejszy adres. Z uwagi na to, ze minal juz prawie miesiac kot mogl daleko zawedrowac. Jezeli go dzisiaj zauwazysz, prosilbym zebys sprobowal/a powiedziec do niego: ,,Sucharek". Jest szansa, ze zareaguje, choc zdarzalo sie, ze czasami nie okazywal reakcji, tylko spokojnie sie patrzyl.

hien

Post » Czw lip 28, 2011 13:45 Re: ZAGINAL KOT!!! GDANSK

CatAngel pisze:
hien pisze:

Wybacz, ale tak to zabrzmiało :wink:
Wiesz, że powinieneś kota szukać natychmiast, nie ważne, że mieszkasz gdzie indziej, czy jesteś w trakcie przeprowadzki, kot czeka na ciebie,i chce żebyś go znalazł.

Uwierz mi, na odnalezieniu tego kota zalezy calej rodzinie, poniewaz traktujemy go jako czlonka rodziny.

hien

Post » Czw lip 28, 2011 15:15 Re: ZAGINAL KOT!!! GDANSK

Znajomy mieszka na ulicy Burzynskiego.

hien

Post » Pt lip 29, 2011 8:06 Re: ZAGINAL KOT!!! GDANSK

Coś poczta na miau nie działa, piszę więc tutaj.

Burzyńskiego...hmm, to dosyć daleko ode mnie, chociaż nie na tyle, aby kot nie mógł przewędrować.

Czy Twój Sucharek na prawym boku ma może taką charakterystyczną plamkę (na białym tle prawie okrągła, szara plama)? Bo u tego, co chodzi pod moim balkonem wczoraj wypatrzyłam.

W week-end będę w domu i postaram porozglądać się/przyjrzeć uważniej temu "podejrzanemu". Jakby coś to dam znać.

Przy okazji - dobrze byłoby ustalić, kto karmi koty w okolicy Burzyńskiego (może znajomy mógłby się dowiedzieć?). Bo taka karmicielka najlepiej będzie wiedzieć czy w jej stadku pojawił się nowy kot.

Wawe

[następna]