CZELADŹ (agl. śląska), ul 21 Listopada- POMOCY dla kotów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 22, 2011 12:00 CZELADŹ (agl. śląska), ul 21 Listopada- POMOCY dla kotów!

Ok. 2 tygodnie temu dziewczynki znane mojemu TŻ ze spacerów z psem znalazły w krzakach za blokiem 21 Listopada 20 (przy garażach) kotkę z 2 małymi. Małe znalazły domy, kotki od tej pory nikt nie widział.

Kilka dni temu dostałam SMSa z informacją, że cytuję "inna bezdomna kotka za parę dni ma rodzić". koleżanka zaoferowała pomoc w sterylce :1luvu: , ale nie ma jak złapać koty i dowieźć do lecznicy, ja też nie mam sprzętu i spędzam 95% czasu w Warszawie, dlatego potrzebujemy PILNIE osoby, która podejmie się tego na miejscu. Wszelkie koszty pokryję (jeśli komuś uda się złapać kotkę ze ślepym miotem, jestem za eutanazją- zapłacę).

Chętnym i mogącym pomóc podam na PW kontakt do dziewczynek.

POMOOOOOOOCYYYYYYYYY! :(
Ostatnio edytowano Śro lip 27, 2011 8:15 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 2 razy
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lip 22, 2011 12:13 Re: CZELADŹ (agl. śląska) - PILNIE kotka w ciąży do złapania!

:!: :!: :!: :!: :!: :!:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lip 22, 2011 23:09 Re: CZELADŹ (agl. śląska) - PILNIE kotka w ciąży do złapania!

Jeśli nie ma chętnych do pomocy to pomożemy 8)

Tylko myślę jak to załatwić logistycznie. jutro będę cos wiedziała :) Klata wypożyczona na łapankę ciężarówy.
MIKUŚ

Post » Pt lip 22, 2011 23:11 Re: CZELADŹ (agl. śląska) - PILNIE kotka w ciąży do złapania!

Może w Lupusie będzie klata do wypożyczenia :wink: Wtedy tylko kwestia transportowa zostaje :twisted: Bo Ja niestety jestem niezmotoryzowana jeszcze :?
MIKUŚ

Post » Nie lip 24, 2011 20:11 Re: CZELADŹ (agl. śląska) - PILNIE kotka w ciąży do złapania!

MIKUŚ pisze:Jeśli nie ma chętnych do pomocy to pomożemy 8)

Tylko myślę jak to załatwić logistycznie. jutro będę cos wiedziała :) Klata wypożyczona na łapankę ciężarówy.

dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie lip 24, 2011 22:43 Re: CZELADŹ (agl. śląska) - PILNIE kotka w ciąży do złapania!

Jakby co to czekam na dyspozycje. Telefon podany do mnie w podpisie 8)
MIKUŚ

Post » Nie lip 24, 2011 23:34 Re: CZELADŹ (agl. śląska) - PILNIE kotka w ciąży do złapania!

MIKUŚ pisze:Jakby co to czekam na dyspozycje. Telefon podany do mnie w podpisie 8)

daj znać, co jeszcze trzeba zorganizować :) nie wiem, na ile dałoby się przewieźć kotę autobusem (ja często praktykuję takie rozwiązanie) :ok:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon lip 25, 2011 19:52 Re: CZELADŹ (agl. śląska) - PILNIE kotka w ciąży do złapania!

MIKUŚ pisze:Może w Lupusie będzie klata do wypożyczenia :wink: Wtedy tylko kwestia transportowa zostaje :twisted: Bo Ja niestety jestem niezmotoryzowana jeszcze :?

Klatę z tozu pożyczoną ma moja karmicielka której kotkę dziś ciachaliśmy.Można do niej zadzwonić i napewno odstąpi klatę na łapankę :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lip 25, 2011 21:48 Re: CZELADŹ (agl. śląska) - PILNIE kotka w ciąży do złapania!

Napisz mi prosze gdzie i z kim się kontaktować mam :wink:
Jestem już gotowa. Transporta już też mam :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Śro lip 27, 2011 8:14 Re: CZELADŹ (agl. śląska) - PILNIE kotka w ciąży do złapania!

MIKUŚ pisze:Napisz mi prosze gdzie i z kim się kontaktować mam :wink:
Jestem już gotowa. Transporta już też mam :mrgreen:

dziękuję za ofertę :1luvu:

Niestety kotka już urodziła- dowiedziałam się o tym sporo po fakcie, panienki pogrywały sobie z moim TŻ, sąsiad karmiciel nie chce pomoć powiedzieć, gdzie jest ona i kociaki niespełna tygodniowe (czyli ja bym uśpiła, jakbym namierzyła), a dziewczynki robią łachę, że chcą kotom pomóc (miały wziąć małe i wyrzuciły je na ulicę bo "jednak nie mogą wziąć", mają nierealne wymagania co do przyszłych domów, prezentują typowo chamsko-roszczeniową postawę), w każdym razie facet ponoć parę kotek już wykastrował, chciałby i resztę, ale ma problem ze złapaniem bądź transportem- nie byłam w stanie do końca wywnioskować.

Czyli tak czy inaczej potrzebna pomoc... :(

Kociaki starsze są chore, ale panienki nie kwapią się ich leczyć, boję się też, że oddadzą byle komu... dlatego będę wdzięczna za DT dla nich :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro lip 27, 2011 22:31 Re: CZELADŹ (agl. śląska), ul 21 Listopada- POMOCY dla kotów!

O...cholera. Urodziła 8O Ludzie tych kociąt jest od zatrzęsienia. Przydałby się rozsądny DT. Ja w kolejce na chwilę obecna mam już 21 kociąt, które nie wiem gdzie dam :roll: Zwariować można.

Przy czym w zabiegach możemy oczywiście pomóc :ok:
MIKUŚ

Post » Czw lip 28, 2011 8:17 Re: CZELADŹ (agl. śląska), ul 21 Listopada- POMOCY dla kotów!

One tych starszych małych nie chcą leczyć, nie chcą też dać im pomóc- TŻ mówi, że są w wieku młodzieńczo-zbuntowanym, i każdy dorosły (w tym ja i on) to wróg, on mimo 17 lat różnicy wieku jest przez nie traktowany jako starszy kolega z którym można pogrywać, mnie skoro nie jestem na miejscu można wcisnąć każdy kit... :evil:

problem jest taki, że one nie chcą mnie skontaktować z tym karmicielem, żeby móc dograć pomoc czy choćby uśpienie miotu, życzą sobie, żebym specjalnie wtedy kiedy im się podoba jechała do Czeladzi, masakra jakaś. Przychodzą mi na myśl niezbyt pedagogiczne metody wychowawcze :twisted:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw lip 28, 2011 8:44 Re: CZELADŹ (agl. śląska), ul 21 Listopada- POMOCY dla kotów!

XAgaX pisze:......... Przychodzą mi na myśl niezbyt pedagogiczne metody wychowawcze :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
MIKUŚ

Post » Czw lip 28, 2011 8:48 Re: CZELADŹ (agl. śląska), ul 21 Listopada- POMOCY dla kotów!

MIKUŚ pisze:
XAgaX pisze:......... Przychodzą mi na myśl niezbyt pedagogiczne metody wychowawcze :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

nie mów, że się dziwisz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

poproszę Marcina żeby jakoś wydębił kontakt do tego sąsiada, skoro chce kastrować i potrzebuje pomocy, jestem zdecydowana tę pomoc zorganizować.

Starsze- ok. 2 miesięczne małe których matka zaginęła mają w mojej opinii KK bądź inną infekcję oka, panienki uważają, że nie ma tematu i ignorują moje informacje o chorobie.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw lip 28, 2011 21:13 Re: CZELADŹ (agl. śląska), ul 21 Listopada- POMOCY dla kotów!

zdjęcia poglądowe- nie podoba mi się oko jednej z tych małych... chyba w pracy mam lepszy komp bo teraz nie widzę które to zdjęcie :oops:, swoją drogą one miały już z tym problem i zostały zawiezione do weta na wyraźne życzenie mojego TŻ :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[następna]