"albo ta PIE...NA KOTKA albo ja!" -MUSI MIEĆ DT MAX W PON!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 16, 2011 11:47 "albo ta PIE...NA KOTKA albo ja!" -MUSI MIEĆ DT MAX W PON!!!

"Ta j..na kotka zaszczała nową kanapę, dywan i posłanie psa! i świeżo wyprane ubrania. Albo zniknie albo ja się wyprowadzam" rzekł pewien kulturalny pan do żony. I wyszedł, trzaskając drzwiami. Dzieci w płacz, żona za telefon.

Zero negocjacji, tłumaczenia o konieczności badań, o podejrzeniu choroby pęcherza. Kotka ma czas do poniedziałku.

3-4 lata, czarna, sterylizowana. Miła dla dzieci, wychowana z psem. Prawdopodobnie może źle zareagować na koty, więc przynajmniej początkowo powinna mieć izolatkę. Ale jeśli nie da się - lepszy każdy DT niż nic...

Zaczęła sikać kilka tygodni temu, podobno nic się w domu nie zmieniło. Więc silne wskazanie w kierunku zapalenia pęcherza i/lub kryształów, oczywiście zawsze możliwe jest też podłoże psychiczne.

Potrzebujemy NATYCHMIAST DT dla niej!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob lip 16, 2011 11:53 Re: "albo ta PIE...NA KOTKA albo ja!" -MUSI MIEĆ DT MAX W PON!!!

Takim ludziom zawsze mam ochotę nasłać do mieszkania szkoleniowca Juliana :twisted:
Szkoda, że nie dysponuję ani kompletnie żadną izolatką ani nawet mieszkaniem z nieco mniejszą chmarą kotów :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob lip 16, 2011 11:55 Re: "albo ta PIE...NA KOTKA albo ja!" -MUSI MIEĆ DT MAX W PON!!!

:!: :!: :!: :!: :!: słów brak

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob lip 16, 2011 11:59 Re: "albo ta PIE...NA KOTKA albo ja!" -MUSI MIEĆ DT MAX W PON!!!

...

:(
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob lip 16, 2011 12:01 Re: "albo ta PIE...NA KOTKA albo ja!" -MUSI MIEĆ DT MAX W PON!!!

:evil: :evil: :evil: Najlepiej usunąć problem niż spróbować się z nim zmierzyć.
Niestety dużo ludzi tak robi...
Prawda - BRAK SŁÓW...

Iza
ObrazekObrazek
Chcesz Nas lepiej poznać?? Kliknij na nasze zdjęcie.

Issa

Od: Wto lip 05, 2011 19:04

Post » Sob lip 16, 2011 12:14 Re: "albo ta PIE...NA KOTKA albo ja!" -MUSI MIEĆ DT MAX W PON!!!

Znam takich co chcieli kotkę wywieżć do lasu bo chodziła po regałach, za dużo biegała a zamknięta na balkonie :!: obgryzła państwu polędwicę... :evil: Tylko lać takich po gębie i patrzeć jak równo puchną... :evil: Kotke wzieła do siebie schorowana babcia a kicia okazala sie aniołkiem...
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Sob lip 16, 2011 12:22 Re: "albo ta PIE...NA KOTKA albo ja!" -MUSI MIEĆ DT MAX W PON!!!

Ludzie żyją w przekonaniu że kotek to taki tulak jak maskotka.
Nie myślą o tym że kot chodzi swoimi ścieżkami, że może i uda się go oduczyć niektórych rzeczy ale nie będzie posłuszny jak pies.
Nie myślą, a później ... jest już za późno i niszczą kotkom życie...

.....
Iza
ObrazekObrazek

Issa

Post » Sob lip 16, 2011 12:25 Re: "albo ta PIE...NA KOTKA albo ja!" -MUSI MIEĆ DT MAX W PON!!!

Ja myśle,że psychiczne podłoże może mieć....nasz kot strasznie bał sie naszej nastoletniej podopiecznej.Ona go nie biła,ale wypedzała z pokoju.Normalnie tylko znikneła biegł tam i szczał,gdzie sie dało.łÓZKO, KSIAZKI, TOREBKI....
Mój maz tez mi sie kazał wynosic,ale mieszkam jeszcze,bo to tez mój dom.
W każdym razie sprawa jest taka:nastolatka wyjechała na wakacje ,a w domu nigdzie nie nasikane.Koty czuja niechęć ...a pęcherz może być i nerki...nasz nerkowy posikuje czasami w nieodpowiednich miejscach....Ja mezowi tłumacze,ze sa chore, ze człowiek tez czasami sie posika jak go coś boli.Pogadał, powyklinał i cisza...Najgorzej było jak załatwił nowy monitor.... :(
Biedna kicia :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob lip 16, 2011 14:57 Re: "albo ta PIE...NA KOTKA albo ja!" -MUSI MIEĆ DT MAX W PON!!!

kotka MUSI znalezc DT. i to jest teraz kluczowe.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob lip 16, 2011 15:07 Re: "albo ta PIE...NA KOTKA albo ja!" -MUSI MIEĆ DT MAX W PON!!!

podniosę :!:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob lip 16, 2011 18:09 Re: "albo ta PIE...NA KOTKA albo ja!" -MUSI MIEĆ DT MAX W PON!!!

jopop pisze:kotka MUSI znalezc DT. i to jest teraz kluczowe.
:!:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Sob lip 16, 2011 18:17 Re: "albo ta PIE...NA KOTKA albo ja!" -MUSI MIEĆ DT MAX W PON!!!

Szlag :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lip 16, 2011 19:26 Re: "albo ta PIE...NA KOTKA albo ja!" -MUSI MIEĆ DT MAX W PON!!!

Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob lip 16, 2011 19:26 Re: "albo ta PIE...NA KOTKA albo ja!" -MUSI MIEĆ DT MAX W PON!!!

ObrazekObrazek

Issa

[następna]