DT Smarti4 - koci Alcatraz na ukończeniu !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 09, 2011 23:14 DT Smarti4 - koci Alcatraz na ukończeniu !!

jest to kontynuacja poprzedniego watku :D viewtopic.php?f=1&t=121985&start=0,
oraz jedo drugiej części viewtopic.php?f=1&t=123549&start=0
a także jego trzeciej części http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=124899&start=0

Wita Was Smarti :D :kotek: :ok:

Obrazek

Smarti to ja...

Obrazek. :1luvu: :1luvu: :1luvu: .Obrazek

Pewnego dnia,moja Duża zabrała mnie z wielkiego pudła w sklepie ogrodniczym gdzie właścicielka,bardzo dobra pani, umiesciła mnie po to,abym znalazł dobry domek,po tym jak zostałem sierotką :roll: tak,tak,-moja mamusia powiesiła się w oknie uchylnym jak miałem 6 tygodni... :cry:

w kilka dni pózniej ,z tego samego pudła, moja fajna duża przyniosła prześliczną koteczkę Kropkę(Kropka też miała trudne dzieciństwo-urodziła się u pana który trzymał wielkie psy i od urodzenia była trzymana ze swą mamusią i siostrzyczką,w wielkim kartonowym pudle nakrytym siatką,a te psy ciągle chciały ja zjeść......
Kropka jest taka piękna...od razu się w niej zakochałem i postanowiłem że będzie moją narzeczoną...
od tego czasu mieszkaliśmy już razem w fajnym domku u fajnych dużych z czterema innymi dorosłymi już kotami i mieliśmy być zawsze razem

...aż pewnego dnia...

25 lipca 2010-

Obrazek

moja Duża robiła wszystko żeby ją znależć,bo ja bardzo płakałem i duża też...

Kropunia znalazła się po czterech dniach,zamknięta na strychu u sąsiadów(w domu w budowie).Przeżyła dzięki paprykarzowi szczecińskiemu ktory został zostawiony przez "fachoffcóf"

...szukając jej gdzie tylko się dało,moja Duża, weszła na miau.pl i... została

a ja-Smarti-postanowiłem odtąd pomagać innym kotkom które miały w życiu mniej szczęścia niż my-rezydenci z DT Smarti :D

:D
Ostatnio edytowano Śro cze 29, 2011 19:34 przez smarti, łącznie edytowano 28 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon maja 09, 2011 23:15 Re: Smarti 4-proszę na razie nie pisac...

Jako pierwszy ,zupełnie szczególny "Tymczasek" zamieszkujacy u nas, młody i bardzo ambitny oraz przemiły Pan Dr. Wet
który jest tak dobry, że opiekuje się dosłownie ( nie w przenośni ) na co dzień, naszym stadkiem
:D

Marzenia11 pisze:
...i................ :D :D :D :D :D :D :D tadammmmmm!!!! WET!!!! :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek

zdjęcie opublikowane za ustną zgodą fotografowanego :D

Tymczaski w DT Smarti - w kolejności przybycia :kotek:
Jeśli dobrze liczę, na dzień 10.05 jest ich 32, ale niewiadomo, co tam Coffi chowa pod sobą :ryk:

[b]Promyś - Bambaryłka.
Przyjechał z podwórka w Białymstoku i już w pierwszych dniach w DT stoczył dramatyczną walkę o życie... To wręcz namolny kocurek, do tego podrywacz i mega miziak. Być może już niedługo zamieszka w forumowym domku...

Obrazek Obrazek

TUTAJ jest początek jego historii, a TU znajdziecie kontynuację.

Blusia - przyjechała z Palucha zakatarzona i wystraszona. Jednak jak tylko poczuła się lepiej okazało się, że jest pełna energii, chęci do zabawy, a przede wszystkim - do bycia głaskaną! Jest śliczna, niebiesko - biała, z charakterystycznym, króciutkim ogonkiem.

Obrazek
meksykanka pisze:Blusia się dziwi?

Obrazek

Ciumcia - także z Palucha. Przyjechała koszmarnie zakatarzona i wychudzona, z ropiejącą w wyniku kociego kataru raną na oku... Jej imię pochodzi od charakterystycznego ciumciania - koteczka tuli się do człowieka i ssie ubranie lub skórę. Jest kochana, bardzo garnie się do ludzi. W trakcie leczenia, oczko zostało usunięte, Ciumcia wysterylizowana - goimy się!Ciumcia jest lekko długowłosa i przeurocza :D

Obrazek Obrazek..
meksykanka pisze:A Ciumcia też pilnuje puszek... żeby ich Smarti nie zjadła :mrgreen:

Obrazek

Sznycel - potężny GigaKot. Waży z 8 kilo, kiedyś ważył 12 i widać to po nim... jest bardzo przymilny i towarzyski. Był leczony z kk, teraz tylko ząbki zostały do zdjęcia kamienia.

To chyba on: Obrazek
meksykanka pisze:Ile mam jeszcze pilnować tych cholernych puszek?

Obrazek

Coffi - całkiem czarna kicia, zgarnięta z ulicy... miała przyjechać na oswajanie, ale niemal zaraz po przyjeździe dokonała rozmnożenia - i teraz niańczy chyba 4 maluszki (dokładnie nie wiemy, kicia ma ciszę, spokój, w dodatku jest pół dzika - będzie wiadomo na dniach).

7 maja 2011 w DT Smarti zagościł kociowóz ze Szczytna. Przywiózł ilość kotów, która ciągle wydaje się nam nieprawdopodobna :ryk: Póki co zostawiamy numerki, pod którymi były znane w schronie, żeby łatwiej się było połapać :D Wszystkie są w trakcie leczenia kk, doglądania, szczepień, sterylek itd.
Wśród nich były m.in.

1. ~ Burania - kotka buraska. Lgnąca do człowieka,oswojona. Bardzo duże zmiany na skórze, w trakcie leczenia.
w schronie:
Obrazek Obrazek Obrazek
...i u nas,28 maja :D
Obrazek

3. Milka - koteczka czarno-biała. Bardzo lgnie do człowieka,wchodzi na kolana. Ma duże zmiany na skórze, w trakcie leczenia.
w schronie:
Obrazek Obrazek
...i u nas,ok 28 maja
Obrazek Obrazek Obrazek

10. Buba - niezwykła przylepa. Koteczka jest cudowna cały czas pchała się na ręce, musiała być kotką domową. Koteczka przytulak, tylko brać i kochać, przyniesiona z przedszkola kilka dni temu. Jest tak grubiutka, że początkowo podejrzewano, że jest w ciąży, a ona taka po prostu jest :)

Obrazek Obrazek Obrazek

13. Rysia - młoda koteczka około roku tylko brać i kochać, chociaż na początku trochę nas obsyczała :)

Obrazek Obrazek Obrazek

17. Funia bardzo zakatarzona-kotunia z charrrakterem.

Obrazek

19. Krówka -kotka. Bardzo fajna. Daje się brać na ręce i przytulać.

Obrazek Obrazek Obrazek

21. Mućka -kotka krówka daje się głaskać, kontaktowa może 2 letnia. Bardzo łagodna, można ją głaskać i brać na ręce.

Obrazek Obrazek

43. Syjamka - koteczka 6-7 mies., jakby mix syjama. Bardzo łagodna i przeraźliwie chuda, ma też kk, ma przepuklinę na brzusiu, do obserwacji. Jest bardzo odważna, od razu wyskoczyła z trasnporterka i zaczęła się bawić kuleczką.

Obrazek Obrazek Obrazek

44 + 46. Dwie czarne dziewczynki, jeden czarny chłopak + dwa bure różnopłciowe, 7-8 tygodniowe kotki, które miały zostać tego dnia utopione... Jakoś w gratisie zaplątał się też trzeci burasek dwumiesięczny, ze schronu (numerek 46.) :cool:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

kociaki .... niektóre z nich :D ,choć my już je odróżniamy :ryk: :ryk: :ryk: to tzw."parka reprezentacyja"... mamy 3 identyczne parki :ryk: :ryk: :ryk:

Obrazek[/quote]

45. Kotka Carla :D z czterema maluchami ze schroniska. Maluchy mają ok. tygodnia, póki co rosną zdrowo!

Obrazek

tu u nas:

Karlowe Vary,czyli Carlowe maluszki :ryk: :ryk: :ryk:
na razie dwa-reszta spała w pudełku
:D :kotek: :kotek: ...i Carla -dumna i troskliwa-wspaniała mamuśka :!: :1luvu:
ObrazekObrazek

47. Pinia -dorosła buraska - w DT u smarti
brak zdjęcia

.?. Kowboj uroczy czarno-biały kocurek kastrat.

tu już u nas :D
Obrazek Obrazek

A z Paluszka przyjechały:

Roleksio-kochany młody kocurek na operację oczka-już jest po i...lada dzień bryka do domku :D

Kulka zwana dawniej Glizdą :mrgreen: -równie urocza ale bardzo biedna młoda koteńka o której chore oczko jeszcze walczymy z nadzieją na utrzymanie wzroku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bonifacy -czarrrrny kocur,w schronie podobno zastrzaszony-u mnie od razu w nocy otworzył sobie SAM drzwi 8O i pogryzł dotkliwie innego Paluszka Filemonka..

Filemonek -kot o najpiękniejszych oczach na świecie,tymczasowo niestety spuchniętych :oops:
świeżo odjajczony-w trakcie leczenia po pogryzieniu :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pt lip 01, 2011 12:56 przez smarti, łącznie edytowano 33 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

..Przepraszam-post jest w trakcie porządkowania :roll: ponieważ mocno się zdezaktualizował :roll:

W czasie od sierpnia 2010 do marca 2011 w naszym DT znalazły
schronienie i potrzebne leczenie 53 tymczaski.

Do dziś
25 z nich znalazło wspaniałe domki stałe-większość z nich stała sie od czasu adopcji domkami "forumowymi" :D :piwa: :piwa: :piwa:

TYMCZASKI W SWOICH DOMACH STAŁYCH -

Pamiętacie mnie jeszcze...to ja :D wyjątkowa i słodka Dymniaczka

Obrazek i...ja z braciszkiem,zgadniecie który to ważniak...tak,tak dzisiaj ma na imię ...fiu,fiu...:Takeshi....................................oraz moja przepiękna siostrzyczka Pingwinka Dymniaczce i Pingwince domki znalazła "anika".

Obrazek Obrazek

Gabi

Gabiszonek była u mnie na TDT,jesienią 2010, podczas gdy jej wybawczyni jhet była na wycieczce w Czarnobylu.. :strach:

zakochaliśby się w gabiszonie bo jej nie sposób nie kochać.. :kotek: :1luvu:

Obrazek

Gabi jest w DS u karmelity :1luvu:

Norka,Norek i ParKing

To my...Norka i Norek znad otwockiej rzeki Świder wraz z otwockim kumplem ParKingiem ....eeh w DT Smarti też było fajnie

Obrazek Obrazek

Norek i Norka znależli domek razem,zaś ParKing,niestety prawdopodobnie chory na Białaczkę(od mamy), ma w swoim DS,za przyjaciela rudego kotka..Domki dla Norki,Norka i ParKinga znalazła ASK@.

Arni
smarti pisze:Obrazek

Arni, razem z dwoma siostrzyczkami viewtopic.php?f=1&t=115263&start=0 przyjechał do mnie w sierpniu bo w bloku w którym przyszły na świat "truli koty"...
Był piękny,słodki,troszkę nieśmiały i ...nigdy nie chorował...
jego siostrzyczki po "odchowaniu" były już zaklepane do domków ale czarnego kocurka nikt nie chciał :(
Czul się bardzo samotny i płakał za siostrzyczkami... viewtopic.php?f=13&t=117219&start=0
Pewnego dnia poznał przecudnej urody Mrusię....i wtedy zrozumiał że czekał na nią przez całe swoje życie...Pokochał ją od razu swoim gorącym kocim serduszkiem...

Mrusia - krucha laleczka..
Marzenia11 pisze:Obrazek

Kotka trafiła do mnie jako maleńki kociaczek będący w tragicznym stanie, ze schroniska w Ostródzie.Była max.zapchlona,wynędzniała,słowem szkielecik...U mnie okazało się że ma ostre zapalenie jelit oraz koci katar(w schronie zauważyli tylko kk :oops: )
Miała cały języczek w nadżerkach...nie mogła jeść z bólu przez kilka dni..Dostała 15 :!: zastrzyków i kilka kroplówek w ciałko którego praktycznie nie było,raczej w futerko :roll:

"zaskoczyła" dopiero na wędzonej makreli...trwało 2 tygodnie zanim wiadomo było że będzie dobrze...
viewtopic.php?f=1&t=115516&start=0

Teraz Mrusia ma na imię Vea,a Arni to już dziś Takeshi...

żyją w niewyobrażalnym kocim luksusie...

Obrazek

....i już na zawsze będą razem :1luvu: :kotek: :kotek: :1luvu:

Obrazek

Mrusia i Arni a dziś Vea i Takeshi znalazły cudowny wspólny domek u .she. :1luvu: :1luvu:
Vea już po sterylce-przepiękne zdjęcia tu-str.13 :D

Julka - kotka w depresji :roll:
Agness78 pisze:Kotka trafiła do schroniska w sierpniu b.r. , z niewiadomych przyczyn.
Obecnie przebywa w klatce w baraku. Niestety zupełnie nie radzi sobie w tej sytuacji :cry:
Kotka ewidentnie wpadła w depresję :cry: jest smutna i bardzo wycofana :cry:
Nie syczy, nie prycha, nie reaguje na głaskanie.... chyba straciła chęć życia :cry:

Obrazek
PILNIE potrzebny DT lub DS dla koteczki!!!![/size]
To dla niej być może jedyna szansa na przeżycie....
Dodatkowe informacje:
Numer schroniskowy --> 700/10
Imię --> JULKA
Trafiła -->
Płeć --> kotka / niewysterylizowana
wiek --> 6 lat
inf: Kotka wycofana, w depresji :cry:

Julcia po "wyrwaniu" ze schronu pojechała natychmiast do weta aby zaopatrzył ją aby na pewno przeżyła podróż Wrocław-Wawa.
Wet stwierdził u Juleńki rozchwiane i całkowicie przegniłe ząbki :roll: oczywiście w schronie nikt tego nie zauważył!!!
Po usunięciu ząbków Julcia powoli odzyskała chęć życia,chęć jedzenia i kontaktu z ludżmi

...dziś Julcia wygląda tak
smarti pisze: Obrazek

Julcia znalazła cudowny i spokojny,wymarzony dla niej dom we Wrocławiu :!: u Maciek&Julcia :1luvu: Cały wątek Julci jest tu viewtopic.php?f=1&t=115966&start=0,
zdjęcia Julci z Sylwestra tu-str 12 :D i wiad z ost.chwili-Julcia przechodzi na BARF-a! damulka jedna... :D

Brat vel Brad (Pitt) vel MORISEK przeuroczy i najbardziej miziasty kocur swiata..nie można go nie wielbić!!

Obrazek

przyjechał do mnie z Palucha na doleczenie grzyba-jak tylko okazało się że grzyba ni widu ni słychu,przyjechała po niego jego nowa Duża- MariolaK :1luvu:
był u mnie tylko niecałe dwa tygodnie ale to wystarczyło aby zakochać się w nim bez pamięci...

Mika-Morunia przyjechała z palucha razem z Lalunią jako recydywistka

Obrazek Obrazek

Mika-Morunia znalazła kochający domek u Magdy i Aldony :D

Lalunia przepiękna ok półtoraroczna,najmilsza na świecie czarnulka z ADHD :kotek: . Obrazek
Kicia która jako kociak wylądowała na Paluchu i tam się wychowywała,a do mnie trafiła 29-go września 2010-o tym tu viewtopic.php?f=1&t=111943&start=660.Na paluchu leczono ją wszystkim i na wszystko,u mnie od ręki wyzdrowiała 8O
Lalunia jest jednym z przykładów na to że kot potrafi natychmiast wyzdrowieć jeśli tylko znajdzie się w kochającym miejscu...Lala w moim DT na początku była strasznie niedotykalska-na każdą próbę dotknięcia reagowała chapsnięciem :( (to podobno pozostałość po "przyjemnościach" z Palucha - z czasem u mnie stała się najcudowniejszą i najppiękniej okazującą miłość kocicą na świecie - viewtopic.php?f=13&t=116103&start=240

tutaj Lalunia i jej boyfriend Franuś :1luvu: :kotek: :kotek: :1luvu:
EdytaB_a pisze:blisko , coraz bliżej :piwa:
Obrazek

Lalunia znalazła wspaniały dom u EdytaB_a :1luvu: ,ma przyjaciela,również półtorarocznego kocurka Franka oraz trzy pieski :D
Obecne życie Laluni można śledzić na wątku viewtopic.php?f=1&t=121725&start=0

Erneścik - kot agresywny :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:
smarti pisze:a tak się zaczęło:
Kolejny kot po zmarłym...ERNEST (od strony 71), viewtopic.php?f=1&t=115681&start=1050 tego nie robi się kotu,
a jednak
spojrzałam w głąb boksu i zobaczyłam tylko wielkie zielone oczy
nieruchome, przerażone
i wielkie puchate kocie nieszczęście,
przytulony do kosza, struchlały, nie je, nie pije ze strachu się ślini :( :( :(
tylko, czasem kiedy go powolutku głaskać, zamyka oczka i zapomina,
cichutko zaczyna mruczeć..
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Dodam jeszcze że ERNEST ma 3 lata, jest kastratem- juz był wykastrowany jak przyszedł
do schroniska,na oko wygląda zdrowo, jeszcze.
Wiem że sforsował- wydrapał dziurę w drzwiach
nie wiem jak to zrobił
i uciekł ze szpitalika,
tak był zdeterminowany :(
:ok: :ok: :ok: :ok:

A ja dodam że Erni miał w schronie ksywkę"agresywny" 8O :mrgreen:
rzeczywiście -nie lubił jak go ludż dręczy..
U mnie ciężka depresja z powodu której nie jadł okazała się paskudnym kk z nadżerkami na języku!! Erni nie jadł z bólu,ale nikt z personelu schronu tego nie zauważył!!
Erni,zaraz po wdrożeniu leczenia okazał się awanturującym się ciągle o jedzenie głodomorem i spragnionym towarzystwa człowieka megauroczym miziakiem :!:

Dziś Erneścik wygląda tak..

smarti pisze:a to Erni-tak mu się dobrze żyje :D
jotce pisze:Taki sobie łobuziak jestem !
Obrazek

Obrazek

Erni znalazł wspaniały dom u Jotce :1luvu:
Jest tam już od wigilii i ...Erni rządzi!!!- tu jego obecny wątek i masa najnowszych,przepięknych zdjęć viewtopic.php?f=1&t=118029&start=1035

Jadzia -przyjechała do mnie przed 1-szym listopada na 10 dni na czas sterylki :)
...trochę się przedłużyło z powodu konieczności doprowadzenia stanu zdrówka Jadzi do stanu zdrowia młodego kicia :kotek: historia Jadzi jest tu viewtopic.php?f=1&t=118029&start=0 Jadziunia bardzo długo czekała w schronisku we Wrocławiu,na swój wymarzony domek u p.Joli i p.Kasi..to koteczka która bardzo wiele przezyła-została odebrana właścicielowi który jak miał dość jej towarzystwa to polewał ją wrzątkiem aż w końcu postanowił odrąbac jej główkę siekierą..na szczęście dziewczyny zdązyły ją zabrać do lepszego zycia...a ona nigdy nie straciła ufności i miłości do człowieka...to jest właśnie w tych kotkach które najwięcej wycierpiały od złych ludzi, najbardziej wzruszające...

Obrazek

Wiad.z ostatniej chwili:Jadziunia od Sylwestra w DS i ma za przyjaciela świnkę morską o imieniu Kubuś,chyba rozetkę :D-Jadwinia już nigdy nie będzie się musiała bac człowieka..juz zawsze będzie szczęśliwa u p.Joli i p.Kasi :D

Chmurka
Obrazek

przeurocza i przesłodka kicia która już od ponad 3 miesięcy czeka u mnie na swój wymarzony jedyny domek...oto jej wątek: viewtopic.php?f=13&t=116103&start=0

Chmurka jest już w swoim wspaniałym domku na zawsze gdzie : "Chmureńko popatrz,tu wszystko jest Twoje"

Będzie miała na imię Fela , a Ewa obiecała wpadać na nasz wątek :)

Buri przywiozłam ją w weekend poprzedzający Święta -4-go stycznia ma sterylkę i po zdjęciu szwów przenosi się do innego DT który już na nią czeka..jej losy opisane są tu viewtopic.php?f=1&t=121200&start=75

Obrazek

Buri
ma wspaniały dom u JolaJ :1luvu: i ukochanego już kotka Tito :D ich osobisty wątek jest tu viewtopic.php?f=1&t=121200&start=0 :D

Tom & Jerry- dwa przesłodkie 5-tyg. buranie :kotek: :kotek: -już mają imiona i Obrazek Obrazek
Historia ich lepszego życia zaczyna się na gościnnym wątku Fidusia,uciekiniera Chatte -(post z początkiem ich historii zatytułowałam na czerwono)... viewtopic.php?f=1&t=114887&p=6819609#p6819609

Wspaniały dwupaczek mieszka od 6-go lutego u Sunshine307 :1luvu: i mają tam rajskie życie.. :D
oto ich osobisty watek: viewtopic.php?f=1&t=123208&start=30

Luna vel Zielonooka

przyjechała wyciągnięta z palucha jako recydywistka-wiecznie leczona wszystkim co się da i wciąż wiecznie chora..

jest przecudnej urody,wyjatkowo miła i już całkiem zdrowa..

Obrazek Obrazek

Luneńka ma wspaniały i bardzo troskliwy domek u Hani hanmar :1luvu:

Mojito

kotek którego jego pani postanowiła uśpić bo sikał i bił się z innym rezydentem...
najpierw postanowiła uspić tamtego rezydenta,(miałam go wziąc..),potem się rozmyśliła i zdecydowała jednak pozbyc się Mojita...

Mojito

Obrazek Obrazek

nie znam bardziej miziastego od pierwszej chwili kotka :D
jest uroczy,buczy jak traktorek,kocha człowieka i...ani razu się nie zsiusiał poza kuwetę... :roll:
rzeczywiście nie lubi innych kiciów-musi być jedynakiem :kotek:

z czasem okazało się że i "nielubienie innych kotów" się nie potwierdziło :roll: :D Mojito bardzo polubił się z Promysiem choć Trisi nie udało mu się "poderwać" :lol:

Mojito od walentynek 2011 grzeje doopkę w zakochanym w nim domku u gigi :kotek: :1luvu:

Bąbel

kotek który dużo przezył-Znalazł się na Paluchu,był bardzo chory-trzeba mu było "wypatroszyć oczodół",wyleczyć z grzyba, z alergii, z nerwicy, z wiecznego gluta...
jest przeuroczy,kocha ludzi jak rzadko który i jest... absolutnie piekny..

Obrazek

Obrazek Obrazek

Bąbel od 2-go marca jest w bardzo troskliwym,cudownym domku u Iwony i Alka.
Ma przyjaciela,pięknego białego Delfinka i już wiadomo że jest bardzo szczęśliwy :1luvu: :kotek: :kotek: :1luvu:

Devi

tu 21-go sty 2011 w dniu przyjazdu
Obrazek Obrazek

Devi wyzdrowiała , wypiękniała i po 5-ciu tygodniach znalazła cudowny domek w Hamburgu u Michaela K. i stała się światowa kicią :D
Ma teraz na imię Malwinka i przyjaciela przepięknego kicia Żabika :D :piwa:

Mela -złapana kuzyneczka buraniów (-Toma&Jerrego-już w swoim DS :D )
Obrazek - z tego samego wątku co malutkie buranie :D viewtopic.php?f=1&t=114887&p=6819609#p6819609
[/b]

Karmelek

Karmelek-ten od Marzeni-był u nas tylko tydzień

Obrazek

to wolnożyjący kotek od Marzeni-kilka miesięcy temu wyrzucony przez kogoś-megamiziasty-dlatego postanowiłyśmy mu znależć dom..

zamieszkał w Milanówku,we wspaniałym i czułym domku razem z Trisią[']..
Karmelek nadal jest tam szczęśliwy i kochany...Pan robił wszystko aby uratowac Trisię['] ..nie udało się...

Fiona - przyjechała razem ze Shrekiem i Devi ze schroniska w Rybniku, 21 stycznia 2011. Mimo walki Shrek odszedł... Devi znalazła zaś wspaniały dom w Niemczech. Fiona po wyleczeniu okazała się kotkiem lekko dzikawym, a na pewno strachliwym. Mruczy głaskana, ale najchętniej chowa się przed człowiekiem... szuka domu, który ją zrozumie i otworzy na świat.

Obrazek Obrazek

Trusia - przyjechała do DT Smarti razem z Blusią i Bellą. Chociaż mruczy wzięta na ręce, to boi się człowieka i unika go. Bardzo pracujemy nad Trusią choć musiała być kiedyś bita i wciąż bardzo przeraża ją zbliżająca się ręka człowieka..

Obrazek Obrazek

Trusia i Fionka teraz :D

ObrazekObrazek Obrazek

Trusia i Fionka znalazły bardzo troskliwy i kochający domek u AnnaW. :1luvu: -wegetarianki która nie dotyka mięsa :mrgreen: ..a mimo to dziewczynki regularnie jadają indyczka-bo lubią :D :piwa: :1luvu:
Ostatnio edytowano Pt lip 01, 2011 12:18 przez smarti, łącznie edytowano 5 razy

smarti

NASI REZYDENCI - WSZYSCY BYLI I OBECNI........[/b][/color]

Obecni

Durian hrabia Pomaski vel Durny :D

Obrazek..................

Plasti Pederasti vel Plastunia...
Obrazek...........

Smarti,Smako,Smakołyczek,
.....Kropka,Ropka
Smartinek .............................................Ropponenn,Kropponenn.....

Obrazek..............Obrazek

Carmen-Dzikunia
- mamusia Dymniaczki,Pingwinki i Arniego-Takeshiego :D
przyjechała niby na tymczas ale jako dzikunia została na stałe i ma się świetnie :D
Obrazek

Carlito

ruru pisze: Carlito kot po zmarłym
prawie nie je, dużo pije...
przerażony...
Obrazek
Obrazek

Carlito przyjechał do mnie ze schronu w Łodzi-był bardzo chory..
teraz jest w trakcie lecznia,zapewne dalej tęskni za swym Dużym ale jest już i zawsze będzie bezpieczny..

Carlito dziś :)

Obrazek Obrazek

Carlitko pokochał nas-my jego,pokochał też Bellę :D
wiemy że nigdy nie będzie w pełni zdrowy,wiemy też że nie będzie żył tak długo jak inne kicie..
dlatego już na zawsze ma u nas swój własny dom :D

Nasza Ruda w DT Smarti-zdjęcie z Palucha
Obrazek
Bella polubiła się z Carlitem-chcieliśmy aby kicio nie był samotny... dlatego i dlatego że jest wspaniała i urocza Bella została z nami :D

Byli rezydenci,
niestety już za TM...i na zawsze w naszych sercach..

Żaba[']-szara kundelka,piesek łańcuchowy-takie były czasy i było to wtedy zupełnie normalne,wręcz oczywiste :strach:
Murzynek[']-czarny pudelek-przemądry piesek-uwielbiał słuchać jak gram Chopina i umiał liczyć 8O ..

Kłapi,Król Kłapi I-szy[']-króliczek-baranek-miniaturaka-taka 5 kilowa...prezent który był z nami 7 lat a Durian nauczył się na nim jeżdzić... :ryk:

Lawcia...Lovely prześliczna srebrna kotka (jak Julcia) -była stara więc wyrzucono ją z auta pod lecznicą wet.Ani.
Była nasza całe lato,odeszła na padaczkę ale wiem na pewno że była u mnie szczęsliwa...

Ralf vel Ralfinio['] pies wart sklonowania (niestety nie stać nas na to..) mieszaniec kaukaza z owczarkiem starogermańskim,najmądrzejszy i najcudowniejszy przyjaciel.

Obrazek Obrazek

Wicherek[']-brat bliżniak Ralfika-dlatego musiał zostać u rodziców bo inaczej by się zagryzły w sporze o dominację-wielokrotnie ich rozdzielałam wskakując pomiędzy nich, jak się gryżli do krwi "ostatniej"-nie wiem jak to robiłam ale nie czułam cienia strachu-to na pewno nie było madre :roll:
Dino vel Dinolo[']-osobisty przyjaciel Ralfa-jego wielka i odwzajemniona miłość -mieszaniec kaukaza z bernardynem,którego nawet trutka się nie imała-wyrywał mojej mamie z ręki i natychmiast połykał zamrożony puc mięsa w folii al i torebce plastikowej,co trawił bez problemu wydalajac folię i torebkę.. 8O

...te nasze zwierzęta odeszły ze starości...

...Czarrrna,Czako,Czarunia,Czesława... :D :mrgreen:

nasza Najukochańsza i Najmądrzejsza Kocica zginęła nagle rano,7-go kwietnia 2011, prawdopodobnie ugryziona przez psa :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek

.........Pusia,Punia Pustaczek,Pustunia... zginęła na miejscu,14-go maja 2011,wieczorem,potrącona przez samochód,wiem na pewno że nienawidziła naszego DT ,podglądała jak bawiliśmy się z kociakami-od tego dnia znowu zaczęła oddalać się od domu..gdybym to przewidziała...

Obrazek Obrazek

Przepraszam Cię,Kochanie..
Ostatnio edytowano Śro maja 18, 2011 20:23 przez smarti, łącznie edytowano 10 razy

smarti

Tymczaski za TM...-te które umarły u nas..
To tymczaski którym nie zdołałam pomóc-przyjechały do nas już smiertelnie chore..-na zawsze są w moim sercu...

Likierek ['] przyjechał do mnie 5-go stycznia ze schronu w Łodzi...bardzo wycieńczony i chory na FiP... jeśli musi odejść to chociaż nie odejdzie w schronisku....
...Likierku..nawet nie zdązyłam Cię dobrze poznać,a zapewne byłeś wspniałym kocurem...

Likierek 08.01.2011 odszedł za TM.

Obrazek Obrazek

Shrek ['] ...przyjechał w strasznym stanie ze schronu w Rybniku-odwodniony,wycieńczony szkielecik obciągniety zmierzwionym futerkiem...miał wielką wolę życia...
...niestety dla Shrekunia było już za póżno na ratunek...odszedł za TM w 26-go sty nad ranem..
smarti pisze:SZREKUNIU..
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
kropkaXL pisze: Po tęczy barwnym moście
pobiegł
by znów szczęśliwym być...
Kotku,a my płaczemy :cry: :cry: :cry:
Ty przecież miałeś żyć!

DLA MNIE BYŁEŚ PIĘKNIEJSZY OD NAJPIĘKNIEJSZEGO MAINECOONA....
...dlaczego musiałeś odejść??????????????tak bardzo chciałeś żyć i tak bardzo ja chciałam żebyś żył...
..pokochałam Twoje przepiękne oczy i Twój słodki pyszczek, ciągle domagający się żarełka..
..tak Ci obiecywałam że mimo Twojego wychudzonego ciałka będziesz jeszcze kiedyś pięknym kotem..nie zdążyłam spełnić swej obietnicy........NIGDY CIĘ NIE ZAPOMNĘ...

NASZE BYŁE TYMCZASKI ZA TM-JUŻ ADOPTOWANE LUB LECZONE NIE U NAS..

Powrót z adopcji :roll:

smarti pisze:Trisia I-sze voto TriAga
smarti pisze:Obrazek Obrazek
prześlicznej urody kicia o aksamitnym futerku i oczętach bardziej bursztynowych niż bursztyny..
..ktoś postanowił że nie pasuje juz do wystroju wnętrza i chcąc nie chcąc zamieszkała pod sklepem w bogobojnym mieście Częstochowa...jej początkowe losy są tu viewtopic.php?f=13&t=119275&start=0

Od 12-go marca jest już w domku u Agnieszki K. i będzie kotusią wychodzącą na szeleczkach :D

niestety Agnieszka K. po tygodniu doszła do wniosku że nie przemyślała swojej decyzji i że "nie lubi kotów" :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:
zabrałam kotusię natychmiast jak się o tym dowiedziałam.

Trisia po powrocie poznała Karmelka i razem z nim znalazła wspaniały domek w Milanówku..spała pod kołderką i była bardzo kochana..
niestety prawdopodobnie te stresujące przeżycia ujawniły u kici poważną,a dającą objawy w sumie przez 1 dzień, chorobę-kicia zmarła w drodze od weta-jej Duży robił wszystko aby Ją uratowac...
Pochował ją w pięknym miejscu...
Trisiu{"}

Edisia - "kotka, która wycierpiała wiele, a mimo to wciąż ma cudowny charakter i kocha człowieka. Po przebytych chorobach zostało jej delikatne charczenie w momentach stresu, mimo tego Edisia niewątpliwie zniewala swoim urokiem osobistym".

Obrazek Obrazek Obrazek

W DT Smarti od 23 grudnia, przyjechała na Wigilię po 5-cio miesięcznym pobycie w szpitaliku. TUTAJ jest jej osobisty wątek. Już niedługo Edisia miała zamieszkać u forumowej Mruśkowo :)
W kwietniu Edisia pojechała ne leczenie do swojej starej kliniki,ponieważ my ,z powodu poważnej choroby w rodzinie nie byliśmy w stanie się nią dłużej zajmowac.
Niestety po ponad miesiącu od tego czasu,18 maja Edisia zmarła.
Ostatnio edytowano Wto cze 07, 2011 13:53 przez smarti, łącznie edytowano 6 razy

smarti

Post » Pon maja 09, 2011 23:16 Re: Smarti 4-proszę na razie nie pisac...

PRZYCHODZĄCY - TACY TYMCZASOWI REZYDENCI .........innymi słowy "ludzkie koty"
Blanka

Obrazek

prześliczna koteczka która była "u nas" wcześniej niż my tu mieszkamy..
jest kotką sąsiadów ale przychodziła pod nasz dom od zawsze i dlatego ma absolutnie szczególne prawa...
Smako się w niej podkochuje w tajemnicy przed Kropką...brunetki,blondynki..ja wszystkie was dziewczynki...

Soks

Obrazek

Przychodził do nas całą zeszłą zimę - co rano w śnieżyce leżał na tym krzesełku i był cały biały jak reszta otoczenia,wydawało się że jak go otrzepywałam to było to potrzebne do szczęscia tylko mnie :roll:
-miał michę full wypas,zamieszkał w końcu z kocim pałacyku (czyli styropianowej megabudce) i nie chcial nigdzie odejść,nawet w największe mrozy....do domu też się nie kwapił-kilka razy mu proponowałam ale mnie wyśmiał.
z nadejściem wiosny odszedł i więcej się nie pojawił...martwiliśmy się..-kilka dni temu,wracając do domu widziałam go spacerujęcego
- to kot sąsiadów! :)

Soks jest żywym dowodem na to że zdrowy i wypasiony kot moze z humorem, szczęśliwie i ewidentnie "z wyboru" przeżyć na dworze największe nawet mrozy... :D
Ostatnio edytowano Wto maja 10, 2011 10:04 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Pon maja 09, 2011 23:16 Re: Smarti 4-proszę na razie nie pisac...

NASZE KWIATY.........[/color][/b]
TO CO AKTUALNIE ZACHWYCA W NASZYM OGRODZIE NAS I NASZYCH REZYDENTÓW...... 8O ,a co z oczywistych przeczyn tymczasków zachwycać nie moze... :(

..w oczekiwaniu na wiosnę-fotki z zeszłego roku ..

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Fajne zdjęcia rezydentów w ogrodzie...

Święta czwórca,
jeszcze my młodzi...jeszcze my piękni... stary dom - piękne wspomnienia
Obrazek

a teraz...

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto maja 10, 2011 10:06 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Pon maja 09, 2011 23:17 Re: Smarti 4-proszę na razie nie pisac...

W tym miejscu będą rozliczenia. Wszystkie wpłaty darczyńców są dobrowolne. Zakres i wysokość ewentualnego wsparcia finansowego dla poszczególnego kota jest bezpośrednio ustalana przed umieszczeniem kota w dt smarti.
smarti zapewnia utrzymanie w dt, żwirek, standardową opieke lekarską (kontrolne i profilaktyczne wizyty, szczepienia, odrobaczanie, odpchlenie i sterylki) natomiast, niestety, w sytuacji gdy okaże się, ze kot jest ciężko lub przewlekle chory i potrzebuje specjalistycznej i szerokiej diagnostyki, skomplikowanego leczenia, a nawet pozostania w szpitaliku smarti gwarantuje, ze się tym kotem zajmie, zaopiekuje, ale bedzie potrzebować wsparcia finansowego.

viewtopic.php?f=1&t=123839

ROZLICZENIE

:flowerkitty: dt smarti
koszty leczenia tymczasów na dzień 13.06
do zapłacenia w lecznicy za tymczaski które już są w ds pozostało - 0zł
do zapłacenia w lecznicy za leczenie aktualnych tymczasów pozostało - 2524zł
RAZEM: zadłuzenie w lecznicy- 2524zł

wpłaty na dt smarti
5.02 - z bazarku - 97zł - przeznaczone na karmę dla Meli
8.02 - Aleksandra59 (z bazarku) - 100zł - przeznaczone na spłatę długu za leczenie tymczasków ktore są już w ds.
12.2010 Edyta_Ba - 50zł - przeznaczone na badania dla Edisi
16.03.2011 - pan Michał K. - 150zł - przeznaczone na spłatę długu za leczenie i eutanazję Likierka
22.03 - z bazarku na dt smarti - 138zł przeznaczone na pokrycie długu za Toma& Jerryego 90zł i Melci 48zł
01.04 - Yna - 50zł - dla Melci
02.04 - pan N. - 20zł - przeznaczone dla Edisi

05.04.2011 - z bazarku - 40zł - przeznaczone na fungiderm
17.04 - z bazarku - 40zł - przeznaczone na.....
20.04 - z bazarków - 36zł - ...
20.04 - Gibutkowa - 50zł - .....
27.04 - z bazarków - 50zł - .....
wydatki:
fungiderm - 27zł

ROZLICZENIE POSZCZEGÓLNYCH KOTÓW:

:flowerkitty: Promyk
Promyk jest pod opieką finansową Erin
z przeniesienia: wydatki - smarti: 2609zł + Bianka4: 586zł = 3195zł
wpłaty: 2395zł
stan na 4 luty -
: -800zł
wpłaty
5.02 - z bazarku - 25zł
14.02 - z fundacji za fakturę - 295zł
24.02 - Erin - 70zł
03.2011 - fvt - 200zł
17.04 - z bazarku od Erin - 30zł
28.04 - Erin - 150zł
27.05 - Erin - 50zł
otrzymane wpłaty:820zł
wydatki
24.02 - Sfora - wizyta kontrolna i testy felv/fiv - 80zł
19.04 - zylexis - 50zł
22.04 - zylexis - 50zł
30.04 - convenia - 73zł
05.2011 - purevax - 80zł
koszty leczenia do dziś:1133zł
RAZEM do zapłacenia w lecznicy: 313zł

:flowerkitty: Trusia, Blusia
Paluszki mają ciągłe wsparcie finansowe z Funduszu Paluszkowego bądź zbiórek organizowanych przez alareipan i jamkasica
wpłaty
8.03 - alareipan - 200zł
03.2011 - od Bąbla - 80zł
otrzymane wpłaty: 280zł

wydatki
7.03 - wizytwa u weta - 75zł
8.03 - wizyta u weta - 60zł
9.03 - wizyta u weta - 67zł
10.03 - wizyta u weta - 20zł
15.03 - zastrzyki p/grzybicy- 60zł (Blusia, Bella)
05.04 - zastrzyki p/grzybicy - 60zł (Blusia, Bella)
20.04- 5 zastrzyków antybiotyk - 75zł
5.05 - badania krwi i usg -
10.05 - zastrzyk po sterylce - 30zł (Blusia i Trusia)
06.2011 - wizyta poad. (leczenie) - 25zł
koszty leczenia: 472zł

RAZEM do zapłacenia w lecznicy: - 192zł

:flowerkitty: Ciumcia
wpłaty
28.04 - Erin - 50zł
mamGiny - 20zł
EdytaB_a - 30zł
05.05 - alareipan z bazarków - 160zł
17.05 - alareipan - 100zł
18.05 - Szalony Kot - 100zł
otrzymane wpłaty: 460zł
wydatki
7.04 - wizyta u weta - 40zł ( min zastrzyk p/grzybicy)
8.04 - wet - 10zł
9.04 - wet - 10zł
10.04 - wet - 10zł
19-26.04 - antybiotyk zastrzyki - 120zł
28.04 - operacja - 300zł
29.04 - wet - 15zł
30.04 - wet - 15zł
01.05 - wet - 15zł
02.05 - wet - 15zł
03.05 - wet - 17zł
05.05 - wet - 15zł
koszty leczenia 582zł
RAZEM do zapłacenia w lecznicy: - 122zł

:flowerkitty: Coffie
wpłaty
wydatki
21.04 - wet - stronghold - 34zł
05/06.2011 - krople do oczu dla maluchów - 20zł
koszty leczenia 54zł
RAZEM do zapłacenia w lecznicy: - 54zł

:flowerkitty: Sznycel
wpłaty
28.04 - Ania W. - 75zł
17.05 - Ania W. - 45zł
otrzymane wplaty: 120zł
wydatki
22-26.04 - antybiotyk zastrzyki - 75zł
koszty leczenia: 75zł
RAZEM: 45zł

:flowerkitty: Rolex

wpłaty:
16.06 - alareipan (ze zbiorki "10 dla Rolexa") - 80zł
16.06 - jamkasica - 160zł
otrzymane wpłaty: 240zł

wydatki:
:arrow: operacja oczka - 220zł
:arrow: zastrzyki - 30zł
koszty leczenia: .250zł
RAZEM do zapłacenia w lecznicy: - 10zł

:flowerkitty: Forest, Kulka, Bonifacy

wpłaty:
14.06 - alareipan (ze zbiorek) - 150zł
jamkasica - 1 i m2 wizyta Garncarz i leki - 78zł (z funduszu Paluszkowego)
otrzymane wpłaty: 228zł

wydatki:
:arrow: Kulka - leki - 93zł
:arrow: Kulka - lincospectin 10razy - 100zł
:arrow: Kulka - krople - 40zł
:arrow: Kulka - morfo i biochemia - 60zł
:arrow: Filemon - antybiotyk - 10zł
:arrow: Filemon - zastrzyki 3razy - 30zł
:arrow: Bonifacy - antybiotyk - 10zł
:arrow: Bonifacy - antybiotyk i biotyl - 20zł
:arrow: Kulka - 1wizyta Garncarz - 33zł
:arrow: Kulka - 2wizyta Garncarz i leki - 45zł
koszty leczenia: 441 zł
RAZEM do zapłacenia w lecznicy: - 213zł

:flowerkitty: :flowerkitty: Koty ze Szczytna :flowerkitty: :flowerkitty:

wpłaty
5.05 - taizu - 200zł
6.05 - sebow - 200zł
30.05 - taizu - 30zł
14.06 - taizu - 60zł
06.2011 - Marzenia11 (z bazarków) - 133zł
otrzymane wplaty: 623zł
wydatki
6.05 - karma animonda kitten 15kg - 155zł
9.05 - przegląd wet - 160zł (sześć maluchów, Funia, Syjamka i Cała Bura :D )
- przegląd wet - 130zł (trzy grzybki :wink: )
10.05 - wet - 145zł (4 kontynuacja leczenia, 4 pierwszy przegląd)
11-13.05 - wet - 195zł
:arrow: 11 kotów dorosłych - odrobaczanie - 330zł
:arrow: 6 kociąt - milbemax - 55zł
:arrow: leczenie 4 dorosłych kotów - zastrzyki - 700zł
:arrow: 3 tuby oridermyl - 180zł
:arrow: atecortin 2op - 50zł
:arrow: leki na biegunkę dla wszystkich - 80zł
:arrow: 6 x badanie kału w kierunku lambli - 270zł
:arrow: krople dla Pinii - 30zł
:arrow: Milka - lek na trzustkę - 25zł
:arrow: 10 szczepionek tricat - 250zł
koszty leczenia: 2155zł
RAZEM: do zapłacenia w lecznicy - 1532zł stan na 13.06

Ponadto: koszty utrzymania kotow ze Szczytna w dt:
w dt przebywa 11 kotów dorosłych oraz 10 kociąt.
Koszt utrzymania jednego kota dorosłego: 112zł miesięcznie
Koszt utrzymania jednego kociaka: 97zł
w kosztach utrzymania są: karma sucha, karma mokra. żwirek, beta-glukan, f-lysina, mleko dla kociat Beaphar.
Należałoby jeszcze doliczyć koszty paliwa na wyjazdy do weta, koszt kuwet, łopatek itp akcesoriów.
Trzeba wiedzieć, ze smarti przy pomocy wielu osob oraz własnych kontaktow ma możliwość kupowania wielu rzeczy po znacznie niższych cenach, np. wprost z hurtowni i to jeszcze "po znajomości" tak więc koszt utrzymania kota w dt jest naprawdę zdecydowanie niski.

Koty ze Szczytna przyjechały do dt smarti 7 maja.
7.5 - 7. 06 11 dorosłych x 112zł = 1232zł
7.5 - 7. 06 10 kociąt x 97zł = 970zł
8.6 - 18.6 11 dorosłych x 3,73zł /dzień x 11 dni = 451,33zł
8.6 - 18.6 10 kociąt x 3,23zł/dzień x 11 dni = 355,30zł

W sumie koszty utrzymania dorosłych i kociąt do 18. czerwca wynoszą 3008,63zł - koszty te pokrywa smarti.

Łącznie na koty ze schroniska w Szczytnie smarti wydała (do 13.06, bez aktualizacji kosztów pobytu za miesiąc czerwiec) 5163,63zł co po odjęciu otrzymanych wpłat w wysokości 623zł daje kwotę 4540,63zł
Ostatnio edytowano Sob lip 02, 2011 18:01 przez Marzenia11, łącznie edytowano 12 razy
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon maja 09, 2011 23:17 Re: Smarti 4-proszę na razie nie pisac...

ROZLICZENIE TYMCZASKÓW KTÓRE SĄ JUŻ W DSach

:flowerkitty: Carlito

wpłaty
styczeń - anka22 - 120zł
16.02 Erin - 30zł
18.02 anka22 - 60zł
wydatki
08.02 zastrzyk - 10zł
08.02 Ipakitine - 25zł
14.02 - wizyta u weta (2 zastrzyki 40zł, morfologia wraz z biochemia i jonogramem): 120zł
15.02 - wet (kroplowka 15zł, furosemid 5zł) 20zł
żwirek do pobierania moczu - 23zł
karma senior - 12zł
16.02 - wizyta u weta (Betamox 10zł, badanie moczu ogólne plus kreatynina i białko 30zł, zestaw kroplowki do domu 7zł, kroplowka plyn Ringera 200ml 10zł): 57zł
usg dr Marciński - 95zł
konsultacja Sfora (wizyta 40zł, kroplówka do domu 30zł) - 70zł
18.02 - wizyta u weta (zestaw do kroplówek w domu: płyny, zestaw transfuzyjny, strzykawki, igły) i Betamox - 26zł
20.02 - wizyta u weta (Betamox, konsultacja, Aspiryl do smarowania pyszczka) - 72zł
21.02 - żwirek do pobierania moczu - 26,70zł
22.02 - wizyta u weta (pomiar cisnienia, antybiotyk) - 40zł
25.02 - wizyta Sfora (konsultacja + leki) - 53zł
28.02 - wizyta wet dr Neska - 125zł
8.03 - badania u weta -
10.03 - dr Neska i leki - 85zł
12.03 - zastrzyki - 30zł
15.03 - leki i kroplówki - 90zł
04.2011 - kroplówki i leki - 90zł
9.04 - wet - 10zł
03.05 - karma wet - 26zł
6.05 - płyny do kroplówek

RAZEM: -869,70zł

ROZLICZENIE ZAKOŃCZONE :D :D :D :D :D :D :D :D :D

:flowerkitty: Fionka i Devi
Fionka i Devi są wspierane finansowo przez Betta
w skanach za wszystkie koty w dniu 21.01 nie został uwzględniony koszt podania antybiotyku dla Szreka w kwocie 43zł[/color]

wpłaty
24 sty.....Robert P. Rybnik.............50zł.....
24 sty.....Agieszka Z.Gdańsk..........50zł.....
24 sty.....Anna G. Bierawa.............50zł.....
24 sty.....Dorota G."Boubi"............200zł.....
26 sty.....Iwona G. Wodzisław Śl.....20zł.....
26 sty.....Olga G............Wawa......20zł......
04 luty.....Iza Sz. (baz) ................31zł20gr.
04 luty.....Jadwiga W.Rybnik...........50zł......
04 luty.....Iburg (baz)...................200zł.....
08.03 - fvt - 468zł

wydatki
21 sty..............164 zł (Shreck 114zł, Devi 20zł, Fiona 30zł)
22 sty...............43 zł (Shreck 25zł, Fiona 18zł)
23 sty...............40 zł (Shreck 25zł, Devi 15zł)
24 sty...............40 zł (Shreck 25zł, Fiona 15zł)
25 sty...............60 zł (Shreck 45zł, Devi 15zł)
26 sty...............25 zł (Fiona)
28 sty...............30 zł (Devi 15zł, Fiona 15zł)
30 sty...............60 zł (Fiona)
05.02 - Fiona - zastrzyk przeciwzapalny - 10zł
7.03 - Devi - wizyta u weta - 213zł
5.05 - Fionka - szczepienie - 35zł
03-06.2011 - 392zł (wg umowy z dt)
06.2011 - wizyta poad. (leczenie) - 25zł
Razem - róznica wpłaty i wydatki:
+2,20zł
Jeżeli ktokolwiek z darczyńców ma jakiekolwiek najmniejsze wątpliwości bądź czegos nie rozumie proszę o sms a oddzwonię i wszystko wyjaśnię - tel. 502733878

... i tych za TM...

oby tu zawsze było pusto......................... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Sob lip 02, 2011 17:57 przez Marzenia11, łącznie edytowano 2 razy
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon maja 09, 2011 23:18 Re: Smarti 4-proszę na razie nie pisac...

a tu sobie zarezerwuję na przywitanie się, jako że lubię pierwszą być - jak już wątas będzie działał :D

Witam się razem z moim powypadkowym wolnozyjącym Kubuniem , a co :D

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto maja 10, 2011 9:31 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz

Marzenia11

Post » Pon maja 09, 2011 23:21 Re: Smarti 4-proszę na razie nie pisac...

Ejjj, beze mnie? :>
Widzę, że rezerwacja dokonana :ok:

Smarti, plis, poprzenoś tymczasy do stałych, zrób miejsce na nowe potfffory :D

A ja zaraz wymyślę nowy, ładny banerek :ok:

EDIT: Oto on ;]

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=127558][img]http://img821.imageshack.us/img821/2862/baner4f.jpg[/img][/url]
Ostatnio edytowano Pon maja 09, 2011 23:36 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon maja 09, 2011 23:23 Re: Smarti 4-proszę na razie nie pisac...

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

smarti

Post » Pon maja 09, 2011 23:57 Re: Smarti 4-proszę na razie nie pisac...

Szalony Kot pisze:EDIT: Oto on ;]

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=127558][img]http://img821.imageshack.us/img821/2862/baner4f.jpg[/img][/url]

O! Banerek!

Jak to się dzieje, że wątek ktory ma dopiero rezerwacje ma już 31 odsłon w ciągu godziny i to w środku nocy? 8O 8O 8O

Marzenia11

Post » Wto maja 10, 2011 1:07 Re: Smarti 4-proszę na razie nie pisac...

siknę sobie :)
Oto Czarna i Szara czyli małe piekiełko w domu :)
ObrazekObrazek

STEFAN [*] 8.04.2006
RUDY [*] 26.09.2010
BURA [*] 02.12.2010
Nigdy Was nie zapomnę .........
viewtopic.php?f=1&t=117775&p=6785790#p6785790

Viveron

Od: Wto sie 03, 2010 22:09

Post » Wto maja 10, 2011 4:56 Re: Smarti 4-proszę na razie nie pisac...

Czemu mam jeszcze nie pisać? Piszę, bo potem zgubię :? Nie gniewaj się, proszę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[następna]