» Wto kwi 05, 2011 8:11
Wrocław/Martka łapie Purkyniego, Nankiera, bibli.uniwersyt.
Zmieniam tytuł wątku próbując nadążyć za Martką.
Pilnie poszukujemy miejsca dla kotki, którą Martka odłowiła na budowie biblioteki uniwersyteckiej.
Już od zimy ewado, a teraz Martka uganiają się za tymi kotami. Na poczatku wydawało nam się, że to tylko dwie niesterylizowane kocice, ale po wejściu na teren budowy "problem" okazł się o wiele większy. Koty bytują pod paletami i chyba pod barakiem, gdzie mieszczą się pokoje socjalne. Tam pewnie okociła się czarna kotka, krórej ewado nie zdążyła złapać.
Martka codziennie stoi z klatką.
Kotka złapana na sterylizację to czarno-biała krówka. Jest już po zabiegu i w piątek trzeba by ją wypuścić, aby zrobic miejsce u Martki na następne kocice. Ale ta czarno-biała kotka jest najprawdopodobnie domowa. Jako jedyna nie ucieka, łasi się i wprost klei do rąk. Martka boi się ją wypuścić, bo słyszała od portierów, że robotnikom zdarza się kopać koty, które jedzą lub podejdą, a z kotów, ktore do tej pory widziałyśmy, tylko ta nie ucieka. Spotka ją jak na bank na tej budowie krzywda.
Potrzebne miejsce na przetrzymanie kotki do czasu znalezienia DS. Pokryję oczywiście wszelkie koszty związane z utrzymaniem kotki.
Bardzo prosimy.
Poniżej wklejam post Martki z jej wątku "Wrocław". Bardzo potrzebny DT dla tej koteczki, żeby jej nie spotkało na budowie nieszczęście. Martka musi się "odblokować", aby móc przyjąć następne kotki po strylizacji.
"Dramat, jedna koteczka ze złapanych jest ewidentnie domowa. Zanim ją jeszcze poznałam już pan portier mówił, ze ktos ją musiał wyrzucić, bo jest oswojona, nakolankowa, inna niż wszystkie pozostałe. Niestety dla niej w takiej sytuacji to nie jest chyba atut, bo jest kopana przez robotników, zwłaszcza przy jedzeniu Co ja mam z nią zrobić? Nie nacięłam jej uszka z myslą o adopcji, niestety nie mam dla niej DT. Jeśli do końca tygodnia nic dla niej nie znajdziemy, będę zmuszona ją zwrócić budowie, a tam nic dobrego chyba...Ona normalnie klei się do ręki człowieka, jest spkojna, gorzej do kotów, nie lubi, woli człowieka.
Błagamy o DT...."
Ostatnio edytowano Śro cze 01, 2011 21:12 przez
majka2222, łącznie edytowano 8 razy