RC Renal i kroplówki dla kota z problemami nerkowymi - oddam

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 19, 2011 15:25 RC Renal i kroplówki dla kota z problemami nerkowymi - oddam

Dostałam dzisiaj od p. Danusi, która właśnie adoptowała naszego Manuela, nie otwarte opakowanie 2 kg karmy RC Renal Special oraz płyn do kroplówek, które jej zmarły na mocznicę kot dostawał podskórnie.

Karma ma niestety b. krótki termin ważności - do 28.03.2011. Płyny to 5 butelek po 250 ml - roztwór Injectio Glucosi Isotonica et Natrii Chlorati Isotonica 1:1 WET Baxter z terminem ważności do 08.2013. Do tego 3 przewody do kroplówki i kilkanaście igieł - wszystko oczywiście w sterylnych opakowaniach.

Jeśli ktoś ma kota, dla którego mógłby to wykorzystać, to jak najszybciej chciałabym to przekazać. P. Danusia chciałaby w ten sposób wspomóc innego chorego kota.

W Warszawie mogę to przekazać bezpośrednio zainteresowanej osobie - przynajmniej w temacie karmy byłoby to wskazane, ze względu na jej krótki termin ważności.

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Sob mar 19, 2011 16:09 Re: RC Renal i kroplówki dla kota z problemami nerkowymi - oddam

hej,Joluka-ja chetnie wezmę płyn i przewody(jesli są z portami do podawania zastrzyków),igły to pewnie nie te którymi ja potrafię-jest tyle rodzajów. (mam barierę psych przed innymi)
renalu mój Carlito nie je.
no i wreszcie Cię poznam-to od Ciebie mam domek dla Mrusi i Arniego o ile się nie mylę.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob mar 19, 2011 16:12 Re: RC Renal i kroplówki dla kota z problemami nerkowymi - oddam

a może Renal wzięła by hanelka dla Kaśki ?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob mar 19, 2011 17:56 Re: RC Renal i kroplówki dla kota z problemami nerkowymi - oddam

Smarti - czy z portami???? 8O dla mnie to czarna magia... :oops:

Na tych "przewodach" jest napisane: "Przyrządy do przetaczania płynów infuzyjnych TYP IS" firmy Margomed. Igły 1.2x40 mm firmy Terumo.

Próbowałam się do Ciebie dodzwonić - jeśli masz ochotę nas odwiedzić to serdecznie zapraszam! W końcu dzielą nas ze trzy ulice raptem... :wink: :mrgreen:

Dorciu - a masz może kontakt z Hanelką i mogłabyś jej zapytać? Za 9 dni ta karma będzie przeterminowana.... :(

joluka

Post » Sob mar 19, 2011 18:03 Re: RC Renal i kroplówki dla kota z problemami nerkowymi - oddam

Jeśli nikt bardziej potrzebujący nie zgłosi się po karmę, to ja chętnie wezmę dla mojej tymczaski albo dla Uterusa Jopop - co do daty, to sądzę, że ok miesiąc po terminie powinna być ok, ale warto by ją napocząć zaraz ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie mar 20, 2011 13:33 Re: RC Renal i kroplówki dla kota z problemami nerkowymi - oddam

alix76 pisze:Jeśli nikt bardziej potrzebujący nie zgłosi się po karmę, to ja chętnie wezmę dla mojej tymczaski albo dla Uterusa Jopop - co do daty, to sądzę, że ok miesiąc po terminie powinna być ok, ale warto by ją napocząć zaraz ...

Alix76 - innych chętnych na karmę jakoś nie widać, więc z przyjemnością Wam przekażę. Tylko dobrze byłoby jak najszybciej. Musimy się jakoś umówić na odbiór - wysyłam Ci na PW mój nr telefonu.

joluka