Nelly, mała, chora, po przejściach. Ma domek ! ;-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 28, 2011 14:38 Nelly, mała, chora, po przejściach. Ma domek ! ;-)

Zobaczcie jaka bide dziś znalazłam :(

Ma ok pól roku, chora, sama skora i kości, wazy z 1.5 kg, zaropiałe oczka, przednie łapki poklejone od ropki, którymi próbowała zapewne oczyścić oczka, kichajaca glutami, ogonek połamany w kilku miejscach, skręcony jak u świnki :( goniona i bita przez inne koty...
Do tego wszystkiego pro ludzka, mega miziasta, spokojna, pokorna, nie miałyśmy serca jej tam zostawić :(
Myślimy ze ktoś mógł ja podrzucić na działki, mogla być domowa. U weta mruczała, dala sobie zrobić kilka zastrzyków, podać tabsa na odrobaczenie, w domu zachowuje sie swobodnie, wciąż i wciąż się mizia i obciera o człowieka...można ja zadeptać bo pcha się pod nogi ciągle ;) i podaża za człowiekiem jak piesek ;)
Jest teraz w domu u Pani która dokarmia dużo kotków, ma tez swoje zwierzęta, liczymy ze szybko znajdziemy dla niej domek bo w obecnym nie może zostać zbyt długo a bardzo ale to bardzo nie chcemy odstawiać jej w tamto miejsce :( wyleczymy ja i spróbujemy znaleźć domek, jak się wyleczy będzie śliczna, tylko ten ogonek, ale może ktoś ja taka pokocha, młodziutka jest i bardzo kochana, bardzo lubi inne kotki... Moze być w tym domku ok 2 tyg. bo później P Zdenia idzie na operacje... i tu moja prośba... czy gdyby nie udalo nam sie znalezc dla niej domku w ciagu tego czasu, czy ktos moglby ja przygarnąć na tymczas? będzie już zdrowa, wyleczona i piekniusia ;) W domku od pierwszej chwili bawiła sie myszka, kochana kicia.

Dałyśmy jej na imie Nelly :)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro mar 09, 2011 10:33 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon lut 28, 2011 19:04 Re: Nelly, mała, chora, po przejściach. Potrzebuje domku! Gda

Nelly pokazuje sie wieczornie.
Obrazek

Marea

Post » Pon lut 28, 2011 20:34 Re: Nelly, mała, chora, po przejściach. Potrzebuje domku! Gda

Nelcia je jak najeta, co opiekunka wchodzi do pokoju, ona przy miskach :lol: mowilam zeby jej za duzo nie dawala, bo jeszcze sie rozchoruje ale cuz...juz boczki sie zaokraglily, kuwetki jeszcze nie bylo...
Syn opiekunki byl w pokoju na komputerze i kicia uwalila sie na poduchach na kanapie i dzielnie mu asystowala ;)
Bawi sie jak opetana i korzysta z dobrodziejstw domowego ciepla ;) Uwielbia ludzi, do kazdego sie garnie, mizia, barankuje, kreci osemeczki wokol nog... ;) No świetna kicia...Poprostu. Nawet mezowi opiekunki sie spodobała i bawił sie z nią choć ma dość kotów wszelakich z racji ze sporo ich sie przewija przez ich dom ;) ze o podwórku nie wspomnę ;)
Obrazek

Marea

Post » Wto mar 01, 2011 8:13 Re: Nelly, mała, chora, po przejściach. Potrzebuje domku! Gda

Śliczna kicia. Zaznaczam :ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro mar 02, 2011 20:03 Re: Nelly, mała, chora, po przejściach. Potrzebuje domku! Gda

Zapodalam dzis Nelce advocata na kark, coby wyplewic reszte lokatorow 8)
dalam jej tez BioGen KT na jelitka, profilaktycznie, oczka juz ma ladniejsze, ale jeszcze kicha, od dzis przeszla na tablety, minimum 5 dni, byc moze dluzej, jak przyszlam lezala wylozona jak dluga na kanapie :lol: bawi sie, zarlok z niej niemozliwy...domek musi sie znalezc do 14.03 bo Pani Zdenia idzie na operacje 15.03 huh
Obrazek

Marea

Post » Śro mar 02, 2011 20:25 Re: Nelly, mała, chora, po przejściach. Potrzebuje domku! Gda

Trzymam kciuki za ślicznotkę :)

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Sob mar 05, 2011 19:21 Re: Nelly, mała, chora, po przejściach. Potrzebuje domku! Gda

Dziekujemy za kciuki ;) Puki co Nelly jest leczona i wszytsko u niej super, jest bezproblemowym "pieseczkiem" ;-)
je, je i jeszcze raz je, mizia sie x 3, bawi sie x 3 i wyleguje na kanapach :ryk:
Obrazek

Marea

Post » Wto mar 08, 2011 13:28 Re: Nelly, mała, chora, po przejściach. Potrzebuje domku! Gda

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Marea

Post » Śro mar 09, 2011 8:15 Re: Nelly, mała, chora, po przejściach. Potrzebuje domku! Gda

Nelly pojechala wczoraj do nowego domku ;)
Obrazek

Marea

Post » Śro mar 09, 2011 12:29 Re: Nelly, mała, chora, po przejściach. Potrzebuje domku! Gda

Marea pisze:Nelly pojechala wczoraj do nowego domku ;)

Cóż za wiadmość :piwa: :ok:
:D
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00