Rudy Rysiek nareszcie w domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 06, 2011 16:27 Rudy Rysiek nareszcie w domu :)

RYSIEK JEST W DT U BEATY. PILNIE POTRZEBNE WSPARCIE-KARMA, ŻWIREK. KONTAKT Natasza25 :!:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zakładam ten wątek dla NIEGO. Muszę znaleźć mu dom, uciszyć wyrzuty sumienia... Podczas mojego wolontariatu w schronisku, dokarmiania kotów itp. nigdy nie spotkałam tak smutnego, skrzywdzonego kota. Rudy Rysiek został znaleziony w okolicach dworca przez Nataszę25. Ktoś go tam podrzucił. Natasza nie mogła go złapać, bo pomagał jej mężczyzna....
cytat Natasza25
"Dawałam kociakom jeść a on wybiegł spod wagonów, głodny, zmarznięty, cały się trząsł i bardzo płakał.
Ktoś nam go podrzucił, widac że to kot domowy, od razu wepchał sie na ręce i kazał się zabrać.
No i kotek jest bardzo urodziwy, młody, bardzo sympatyczny napewno szybko by znalazł dom ale na dzień dzisiejszy nie mamy co z nim zrobić
(u mnie bunt domowników i nie mogę go zabrać )
ON SOBIE NIE PORADZI TAM POD WAGONAMI"

Po kastracji został przygarnięty przez Magdalena424 i po krótkim czasie oddany "z powodow osobistych". viewtopic.php?f=1&t=123545

No i trafił do mnie. Turkawka przywiozła go wieczorem. Piękny, niesamowity kot. Ale ten strach w oczach...Noc przebiegła spokojnie. Rano mój TŻ wyszedł do pracy, a ja umyłam Ryśka.

"Załatwia się bardzo ładnie do kuwety. Trochę potrwa zanim dobiorę mu odpowiedni dom. A to dlatego, że kot ma ślady pobicia. Myłam go i ma ślad jakby po pręcie na grzbiecie i nad ogonem. Jakieś strupy. Nie wykazuje agresji w stosunku do kotów, za to panicznie boi się ludzi, a zwłaszcza łapania. Dom musi być mega cierpliwy i spokojny. Chociaż dzieci Ryśkowi nie przeszkadzają."

Wypuściłam go z łazienki na pokoje. Nie chciał się miziać, ale spacerował spokojnie po domu i nawet patrzył przez okno. Potem sam poszedł do łazienki i zwinął się w kulkę w budce. Kolejna noc przebiegła spokojnie. Niestety z samego rana w sobotę Rysiek wystraszył się mojego TŻ i uciekł z lazienki. Pobiegł do sypialni i nasikał w mega stresie do skrzyni na pościel. Następny sik był w drodze do weta, potem u weta i z powrotem. Na widok mojego M ślina kapała mu z pyska, nie dawał się uspokoić, pogłaskać. No i wszystko stało się jasne. Jakiś złamany f... skrzywdził bardzo tego rudego pięknego kota. Najprawdopodobniej był bity właśnie za sikanie, bo nie został wcześniej wykastrowany.

Ryśkowi nie tylko głaski się przydadzą... Może jakaś modlitwa do św. Franciszka? Tak się biedak zastresował moim TŻ, że osiurał nam wielkim smrodem pół mieszkania. Skrzynia od wersalki i wanienka Małej chyba do wymiany/dezynfekcji. Kocurek na widok mężczyzn aż się ślini ze stresu- u weta to samo. Niestety wraca do Beaty do klatki. Dla mnie jest to osobista porażka, ale jakbym wcześniej wiedziała o jego problemie, to nie oferowałabym DT takiemu kotu. Po co miałabym go na takie stresy narażać? Do tego ma KK i kastrację skopaną. Wet popatrzył na pieczątkę i powiedział,że to już drugi skopany przez tą wetkę zabieg. Musi mieć okłady z Rivanolu. Przykro mi i ryczę pół dnia, z TŻ miałam ostre spięcie. Generalnie czarna doopa. Zrobię wszystko,żeby mu znaleźć odpowiedni dom- opłacę allegro itp. Już wysłałam jego zdjęcia i opis wszystkim krewnym i znajomym królika. Zobaczymy...

Rysiek pojechał do DT do Beaty. Nie ma tam mężczyzn, ale nie ma też zbytnio miejsca dla Ryśka, są inne koty. Rysiek mieszka w klatce z małym dzikusem. Musi jak najszybciej znaleźć dobry, cierpliwy dom najlepiej bez facetów. Może jakiś chłop przekona go do siebie, ale będzie to wymagało czasu i cierpliwości.

Dzisiaj zrobię mu allegro i zamówię u CatAngel ogłoszenia. Dom MUSI się znaleźć jak najszybciej...
Kota dowieziemy prawie wszędzie...
Ostatnio edytowano Śro kwi 13, 2011 8:19 przez Mruczeńka1981, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Nie lut 06, 2011 16:32 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

śliczny rudasek!

ech... ludzie... :(

iwop

Od: Sob lut 24, 2007 19:47

Post » Nie lut 06, 2011 16:44 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

A jak zamówić banerek?
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Nie lut 06, 2011 16:55 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie lut 06, 2011 16:57 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Mruczeńka1981 pisze:A jak zamówić banerek?

viewtopic.php?f=8&t=119918&start=525

zaznaczam

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie lut 06, 2011 17:34 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Biedny rudasek :( Pisałam już na wątku p. Zosi ale napiszę też tutaj, że posiadam duża klatkę więc jakby była potrzeba to piszcie.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie lut 06, 2011 18:05 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Kto pokocha Ryśka?

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Nie lut 06, 2011 18:05 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Dzięki, wiem że Beatka go wypuściła. Wygrzewa się chłopina przy grzejniku. Zero stresu bez facetów :|
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Nie lut 06, 2011 18:06 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Weihaiwej pisze:Kto pokocha Ryśka?

ja już go pokochałam :oops:
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Nie lut 06, 2011 18:30 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Banerek zamówiony :ok:
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Nie lut 06, 2011 18:42 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Bidulek :(

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Nie lut 06, 2011 18:43 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Piękny jest i taki biedny :cry: Znajdzie dom, na pewno jakaś pani się w nim zakocha! :ok:
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Nie lut 06, 2011 18:49 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

O rany , jaki cudo :1luvu:
A tak skrzywdzony :evil: . Bede o nuim pamietac i w razie tel posyłac bo ludzie dość często do mnie dzwonia w sprawie rudych ...
Mam słabość do rudych kotów , mam jednego rezydenta Mikiego rudego a mój mlody rudy Rysiek jedzie za kika tyg do adopcji ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie lut 06, 2011 19:05 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Tak, tylko do Rysia ktoś doświadczony, z wielkim sercem i wielką cierpliwością.
Jak go widziałam za pierwszym razem to wywalił koło do góry i głośno mruczał. Ale fakt, że nie było żadnego mężczyzny w okolicy. Temu co go tak skrzywdził, to bym za ja... na gałęzi powiesiła. :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie lut 06, 2011 19:46 Re: PILNE Rudy Rysiek bardzo skrzywdzony szuka Kobiety W-w

Boże biedny kocurek... :( trzymam kciuki
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

[następna]