Kotka Dorotka znalazła dom : )

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 23, 2011 19:47 Kotka Dorotka znalazła dom : )

Zakładam wątek na prośbę pani Doroty H.

Moi Drodzy!

Chcę Wam opisać sytuację trzech wspaniałych kotków. Około czterech lat opiekowałam się bezdomnymi kotkami z ul. Przemysłowej w Poznaniu. Dostarczałam karmę raz w tygodniu i starsza Pani Janina, która tam mieszkała, dokarmiała je. Kotki jadły u Niej w domu, czasami spały w sieni, głównie jednak nocowały w piwnicy. Niestety, budynek został przeznaczony do rozbiórki. Pani Janina nie mogła zabrać ze sobą kotków. Ja też mam nieciekawą sytuację, ponieważ wynajmuję kawalerkę i mam kotka Wikusia oraz kotkę Szarutkę. Na więcej kotków właściciel absolutnie się nie zgadza.

Kotki z ul. Przemysłowej to: kocurki - biało-czarny i jednoroczny czarny oraz biało-czarna kotka. Dzięki Fundacji Animalia z Poznania kotki zostały wykastrowane, a kotka wysterylizowana. Są odrobaczone i odpchlone. Przebywają teraz w hoteliku dla zwierząt. Szukam dla nich domków u ludzi, którzy okażą im miłość i troskę. Kotki są wystraszone, w nowych domach potrzebują spokoju i osób, które je oswoja z nową sytuacją. Na to potrzeba czasu. Nie są to koty, które od razu wskoczą nowemu właścicielowi na kolana, co z pewnością nastąpiłoby po jakimś czasie.

Ja sama wzięłam 5 lat temu ze śmietnika dzikiego chorego kotka. Trudno było go złapać, ale udało się. Po leczeniu chciałam go wypuścić z powrotem, ale nie miałam sumienia. Wikuś pierwszy raz dał się pogłaskać po jakichś 4 miesiącach. Cały czas siedział wystraszony w kącie. A teraz to najłagodniejszy futrzak, śpi ze mną w łóżku. Wiem, ile potrzeba czasu i poświęcenia ludzi, którzy zdecydują się wziąć któregoś z kotków, aby je do siebie przekonać. Kotki tolerowały tylko Panią Janinę. Nie są dzikie, tylko zagubione w nowej sytuacji. Nie mogą zbyt długo być w hoteliku, dlatego proszę Was o pomoc!

Jeśli się znajdzie dla nich nowy właściciel, będę w imieniu kociaków bardzo wdzięczna.

Serdecznie Was pozdrawiam!

W moim imieniu wstawiła ten list na Forum moja znajoma, Gosia. Wszelkie zapytania proszę kierować na mój adres mailowy:

ho-do@wp.pl

Dorota

KOTKA

Obrazek

KOCURKI

Obrazek Obrazek

Koty praktycznie nie mają dokąd wrócić,nie mogą też bez końca siedzieć w hoteliku.Finanse to raz a dwa że pan opiekujący się nimi ogranicza się jedynie do posprzątania kuwet i napełnienia misek.
Byłam tam razem z p.Dorotą aby porobić im fotki.Są przerażone.
Więcej na pewno napisze p.Dorota.
Ostatnio edytowano Śro cze 01, 2011 23:12 przez Małgocha Pe, łącznie edytowano 8 razy
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Nie sty 23, 2011 19:57 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej szukają DT,DS

Matko, jak one wyglądają!!!
Zwłaszcza ten biało - czarny Kocurek!!!
Czy z nimi do weta nie trzebaby?

Zróbcie ogłoszenia, teraz nie sezon na Maluchy i starsze Koty tez znajdują domki.
Trzymam :ok: bardzo mocno!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon sty 24, 2011 17:08 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej nie mają dokąd wrócić .Pilnie DT

lNa moją prośbę tekst o kotkach z Przemysłowej w Poznaniu umieściła Pani Gosia.Biało-czarny kocurek siedząc w klatce-łapce i chcąc się z niej wydostać uderzał łebkiem w kratki i dlatego ma ranki na pyszczku.Kotki proszą o szansę na adopcję.W najgorszym wypadku,wypuszczę je w miejscu,gdzie codziennie dokarmiam kotki.Ale to znowu będzie dla nich trauma.Nie wiadomo,jak je przyjmą pozostałe kotki.Proszę,jeżeli ktoś może je przyjąć pod swój dach,będe wraz z kotkami wdzieczna.Pozdrawiam!
Obrazek

wikuś66

Od: Śro sty 19, 2011 18:48

Post » Pon sty 24, 2011 17:18 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej nie mają dokąd wrócić .Pilnie DT

Zrób ogłoszenia w internecie albo najlepiej zgłoś się do CatAngel, ona robi ogłoszenia.
Tutaj wszyscy zakoceni, nie mają dużych szans.
Musicie działać, zrobić ogłoszenia, też w gazetach!

Carmen201

Post » Wto sty 25, 2011 18:39 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej nie mają dokąd wrócić .Pilnie DT

dziękuję za zainteresowanie kiciami i za podpowiedź.Odwiedzam kotki w hoteliku,są smutne.Czy znajdą domek?Jestem optymistką.Pozdrawiam :)
Obrazek

wikuś66

Post » Wto sty 25, 2011 18:52 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej nie mają dokąd wrócić .Pilnie DT

No ale zrób ogłoszenia, PROSZĘ!
Teraz nie ma Maluchów i adopcje starszych Kotów idą.

Założenie tutaj wątku to za mało..

Carmen201

Post » Wto sty 25, 2011 19:15 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej nie mają dokąd wrócić .Pilnie DT

Tak ogłoszenia to podstawa, możesz je też zamówić na wątku za drobną opłatą jak nie masz czasu.
Za domek dla kotów :ok:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro sty 26, 2011 7:47 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej nie mają dokąd wrócić .Pilnie DT

memberlist.php?mode=viewprofile&u=34884
Dziewczyna robi masę ogłoszeń za małe pieniądze-potrzebny tekst i zdjęcia!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro sty 26, 2011 7:51 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej nie mają dokąd wrócić .Pilnie DT

:( :( :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro sty 26, 2011 9:08 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej nie mają dokąd wrócić .Pilnie DT

Dzięki dziewczyny,pogadam z p.Dorotą na temat tekstu i wszystko prześlę do CatAngel.
Pani Dorotka jest nowicjuszką w dziedzinie internetu,to wszystko to dla niej jeszcze czarna magia,tyle co pokazałam jej jak się zarejestrować na miau i jak pisać w wątku.
Już piszę PW do CatAngel.
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Śro sty 26, 2011 10:52 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej nie mają dokąd wrócić .Pilnie DT

:kotek:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro sty 26, 2011 13:29 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej nie mają dokąd wrócić .Pilnie DT

zaznaczę sobie
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Śro sty 26, 2011 13:46 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej nie mają dokąd wrócić .Pilnie DT

Będę kibicować chociaż. :cry: Oby tym biedom się udało. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Adopcje niestety kiepsko idą. :cry:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pt sty 28, 2011 16:21 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej nie mają dokąd wrócić .Pilnie DT

Dzwoniłam dziś do hoteliku,czarny kotek nie jest już bardzo zestresowany. Bawi się na drapaku-domku. Zawsze czeka na pana,który karmi kotki i zaczyna przy nim jeść. Koteczka też czuje się lepiej. Biało-czarny kotuś ciągle nie może przyzwyczaić się do mieszkania w hoteliku.We wtorek jadę je odwiedzić i zawieźć dla nich karmę. Pozdrowię kotki od Was i powiem im,że trzymacie kciuki,aby znalazły domki,bo one przecież rozumieją ludzką mowę. Pozdrawiam Wszystkich zainteresowanych ich losem :) :)
Obrazek

wikuś66

Post » Pt sty 28, 2011 18:44 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej nie mają dokąd wrócić .Pilnie DT

Witamy Panią Dorotę!
My niestety nie możemy do siebie teraz kotów tych przyjąć, ale trzymamy kciuki :ok:
Wieczorem wrzucę informacje na naszą stronę, może ktoś je zauważy.
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

[następna]