BORGIS TERAZ MIŚ JUŻ W DS U KAMARI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 15:25 BORGIS TERAZ MIŚ JUŻ W DS U KAMARI

BORGIS PRZECHRZCZONY NA MISIA JUŻ W DOMU STAŁYM U KAMARI

DZIĘKUJEMY :1luvu:

6.01.2011 APEL!!!

PANIĄ KTÓRA CHCE ZABRAĆ BORGISA DO SIEBIE NA DT LUB DS, SAMA NIE WIEM, BO NIE ZROZUMIAŁAM PROSZĘ O KONTAKT ZE MNĄ POD NR 691 777 295

WCZORAJ Z MĘŻEM ODMÓWILIŚMY PRZEKAZANIA KOTA W DOŚĆ DZIWNY SPOSÓB TEJ PANI

CHCEMY WYDAĆ BORGISA DO DS BEZPOŚREDNIO OCZYWIŚCIE PO UPRZEDNIM KONTAKCIE BEZPOŚREDNIM / TELEFONICZNYM ZE MNĄ

PODOBNIE JAK WETERYNARZ UWAŻAMY, ŻE PRZERZUCANIE KOTA Z MIEJSCA NA MIEJSCE MOŻE POGORSZYĆ JEGO STAN, JEŚLI KOT MA BIAŁACZKĘ, TO STRES MOŻE GO WYKOŃCZYĆ

I TO NIE JEST TAK, ŻE KOTA CHCĘ SIĘ POZBYĆ, BO MOŻE MA BIAŁACZKĘ, CHCĘ KOTA ZBADAĆ, BY WDROŻYĆ LECZENIE, ORAZ WIEDZIEĆ CZY MOJE KOTY SĄ ZAGROŻONE.

PLANUJĘ W PONIEDZIAŁEK DOSZCZEPIĆ MOJE KOTY SZCZEPIONKĄ PRZECIW BIAŁACZCE KOCIEJ, MOŻE JUŻ JUTRO UDA MI SIĘ ZASZCZEPIĆ KOCIASTE!ZE SZCZEPIENIEM NIE BĘDĘ CZEKAŁA NA WYNIK TESTU, BO NIE MA NA CO CZEKAĆ UWAŻAM. MÓJ BŁĄD, ŻE NIE SZCZEPIŁAM SZCZEPIONKĄ 4W1 OD RAZU

BIORĄC KOTA DO SIEBIE NA DT NIE ZOSTAŁY DOKONANE ŻADNE USTALENIA CO DO MOICH PRAW JAKO DT, PANI KTORA SFINANSOWAŁA OPERACJĘ AMPUTACJI ŁAPY BORGISKA NIE SKONTAKTOWAŁA SIĘ ZE MNĄ ANI RAZU MIMO MOICH PRÓŚB PRZEKAZYWANYCH PRZEZ ANNA KUBICA

DLATEGO BORGIS PÓJDZIE DO DS PO UPRZEDNIEJ WIZYCIE PRZEDADOPCYJNEJ I SPISZEMY UMOWĘ ADOPCYJNĄ, PONIEWAŻ BORGIS JEST KOTEM SPECJALNEJ TROSKI

DOCENIAM PANI POMOC W SFINANSOWANIU KASTRACJI BORGISA - DZIĘKUJĘ

PRZYPOMINAM, ŻE BORGISEK JEST UMÓWIONY NA PONIEDZIAŁEK NA TEST FELV

na czerwono aktualizacja 2.01.2010

BORGIS POTRZEBUJE POMOCY JAKIEJKOLWIEK!!!
POTRZEBNA JEST KARMA, POMOC W OPŁATACH ZA WETERYNARZA, POMOC...
BORGIS ZAPRASZA DO SIEBIE CIOCIE FORUMOWE KTÓRE MAJĄ ZDROWE SWOJE KOTY, BO BORGIS UWIELBIA SIĘ MIZIAĆ, A JA JAKO DT NIE MOGĘ TEGO ROBIĆ TAK DŁUGO JAKBY ON TEGO CHCIAŁ...

DZIĘKI MIŁEJ I TAJEMNICZEJ PANI, KTÓRA GO ZNALAZŁA, ZANIOSŁA DO WETERYNARZA, A POTEM NA OPERACJĘ WŁAŚNIE OPERACJA ZOSTAŁA OPŁACONA

DZIĘKUJĘ Z CAŁEGO SERCA, MAM NADZIEJĘ, ŻE PANI NAS CZYTA...

I ZWRACAM SIĘ WPROST, BO WAŻNIEJSZE JEST ZDROWIE KOTA NIŻ DUMA CZY KONWENANSE...

WE WTOREK BORGISEK JEDZIE NA KONTROLĘ DO WETERYNARZA, WTEDY DOWIEM SIĘ O DALSZYCH PLANACH CO DO LECZENIA.

NA TĘ CHWILĘ Z WŁASNYCH OBSERWACJI WIEM, ŻE NA 100% TRZEBA WYGONIĆ ŚWIERZB Z USZU, BO TRAGEDII NIE MA, ALE USZY BRZYDKIE SĄ, NA PEWNO TRZEBA ODROBACZYĆ BORGISKA, KASTRACJA JEST W PLANACH PRZY OKAZJI ZDJĘCIA SZWÓW, CO NIE WIEM KIEDY NASTĄPI

BORGIS DZIĘKUJE ZA KCIUKI I PROSI O POMOC, KAŻDĄ MOŻLIWĄ POMOC

Około 19 wyląduje u mnie kot po amputacji łapki.
Będzie w klatce, moje koty szczepione.

Prawdopodobnie jest dług u weterynarza na 150 zł za operację.

Kot miał po zabiegu wrócić do karmicielki p. Bożeny (banerek u mnie w podpisie), ale Pani Bożena ma nogę w gipsie i swoich kotów dużo, więc lepiej, żeby był u mnie...

Potrzebuję pomocy, porad.

Kot potrzebuje DT w Częstochowie, bo u mnie ma tylko kilka dni.

Ode mnie do weta 3 minuty się jedzie, więc cudem trafiło na mnie.

O kocie nie wiem nic poza tym, ze jest po wypadku i miał usuniętą łapkę.

POMÓŻCIE!!!

Aktualizacja 31.12

Piękny rudy kocur zamieszkał na TDT w mojej kuchni.

Siedzi w klatce.

Wczoraj był na haju po narkozie - dostał dwie dzień po dniu, dziś dochodzi do siebie.

Skubnął mokre, suche rozwalił łapą...

Z kuwetą nie radzi sobie, ale to nic, nauczy się...

Zasikał posłanie, super, bo wiem, że sika...

Teraz płacze go bo boli, to srebrne coś dzięki czemu wyglądał jak cyborg już mu się starło, ale zaglądam i sprawdzam, nic nie lizał (chyba, że w nocy..)

Wczoraj trochę panikowałam, panikować będę jak zastrzyk będę mu robiła, ale ważne, że ma ciepło, że wszystko się szybko zagoi...
Ostatnio edytowano Nie sty 16, 2011 19:12 przez najszczesliwsza, łącznie edytowano 16 razy
najszczesliwsza

Post » Czw gru 30, 2010 15:57 Re: KOT BEZ ŁAPKI PO OPERACJI POMOCY! PILNIE DT/DS CZĘSTOCHOWA

DT :!: Pilnie! Kot żył w domu u karmicielki czy był dokarmiany na dworze?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw gru 30, 2010 15:58 Re: KOT BEZ ŁAPKI PO OPERACJI POMOCY! PILNIE DT/DS CZĘSTOCHOWA

Bardzo pilnie kotek potrzebuje dt/ds ,u najszczęśliwszej kotek może byk kilka dni tych najgorszych po operacji a co dalej !? Nie może z powrotem trafić na ulicę :( Byl dokarmiany na dworze ale jest osfojony,straszny miziak :)
Anna Kubica

Post » Czw gru 30, 2010 16:02 Re: KOT BEZ ŁAPKI PO OPERACJI POMOCY! PILNIE DT/DS CZĘSTOCHOWA

Bez łapki nie da rady na dworze! Domku?!
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw gru 30, 2010 16:49 Re: KOT BEZ ŁAPKI PO OPERACJI POMOCY! PILNIE DT/DS CZĘSTOCHOWA

Sprawa pilna!!!!

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw gru 30, 2010 17:59 Re: KOT BEZ ŁAPKI PO OPERACJI POMOCY! PILNIE DT/DS CZĘSTOCHOWA

Niestety nie mogę pomoc ale chociaż podniose
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Czw gru 30, 2010 18:02 Re: KOT BEZ ŁAPKI PO OPERACJI POMOCY! PILNIE DT/DS CZĘSTOCHOWA

podniosę! pomocy!!!
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw gru 30, 2010 18:23 Re: KOT BEZ ŁAPKI PO OPERACJI POMOCY! PILNIE DT/DS CZĘSTOCHOWA

Na czym polega opieka nad takim kotem?
TŻ pojechał po niego a ja w nerwach czekam...
najszczesliwsza

Post » Czw gru 30, 2010 18:29 Re: KOT BEZ ŁAPKI PO OPERACJI POMOCY! PILNIE DT/DS CZĘSTOCHOWA

najszczesliwsza pisze:Na czym polega opieka nad takim kotem?

może zadzwoń do andzelika1952, ona miała w kociarni kilka takich koteczków pod opieką!!
tel w każdym pierwszym poście kotów z KAN - banerki w moim podpisie!
jeśli andzelika nie odbiera, to pewnie w kociarni, tam nie ma zasięgu.. próbuj.. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw gru 30, 2010 18:42 Re: KOT BEZ ŁAPKI PO OPERACJI POMOCY! PILNIE DT/DS CZĘSTOCHOWA

Dzięki, dzwoniłam, nie odebrała, zadzwonię w sumie jak już kot będzie u mnie...
najszczesliwsza

Post » Czw gru 30, 2010 18:47 Re: KOT BEZ ŁAPKI PO OPERACJI POMOCY! PILNIE DT/DS CZĘSTOCHOWA

najszczesliwsza pisze:Na czym polega opieka nad takim kotem?

To nie jest nic trudnego. Nalezy tylko kontrolować rankę czy nic się nie dzieje. Jak nie daj co to i tak idziesz do weta.
Najlepiej jak własnie siedzi w klatce i ma ograniczenie ruchu. Kuweta niska z drewnianym lub silikonowym żwirkiem.Dziury (zalezy jak duzy kot) w klatce najlepiej zatkać.Bezłapka Fiona (miała 3 m-ce jak do mnie trafiła)doskonale wygrzebywała sie przez dziurę.Brak łapki i ogona jeszcze jej to ułatwiał.
Koty dośc szybko dochodza do siebie i doskonale radzą bez kończyny.To nam serce się kraje na jego widok.Klatkę ew nalezy przykryć częściowo. Właściwie nalezy kota dogladac i pielgnować jak po sterylce.Tylko,że tu brak łapki.Przez pierwsze dni moze go boleć i bedzie uważał.Potem idzie jakoś.
zuzzik ma teraz Fionkę na DS.Napisz do niej to sie dowiesz wiecej co potem.
Fiona u ans doskonale radziła sobie ganiając z naszymi kotami.Wysokosci pokonywała sposobem,etapami.Wlazła wszędzie.A jak nie chciała by ją złapać to nie dało rady uchwycić kota.
Fakt,Fionka bardzo przeżyła siedzenie w lecznicowej klatce i kolejne operacje i grzebańska przy niej. Wpierw poszedł ogonek, potem łapka...
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw gru 30, 2010 20:02 Re: KOT BEZ ŁAPKI PO OPERACJI POMOCY! PILNIE DT/DS CZĘSTOCHOWA

Obrazek

Śpi jeszcze...
Po narkozie.

A mi się wyć chce!
najszczesliwsza

Post » Czw gru 30, 2010 20:11 Re: KOT BEZ ŁAPKI PO OPERACJI POMOCY! PILNIE DT/DS CZĘSTOCHOWA

o rany, ja Ci pomóc??? dzwoniłaś jeszcze raz? wygląda jak kochana Myszeńka, która andzelika wyprowadziła... :ok:

viewtopic.php?f=1&t=105799 Myszeńka obdarta ze skóry/Syberia
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw gru 30, 2010 20:39 Re: KOT BEZ ŁAPKI PO OPERACJI POMOCY! PILNIE DT/DS CZĘSTOCHOWA

Kogo można poprosić o banerek :?: :oops:
Anna Kubica

Post » Czw gru 30, 2010 21:07 Re: KOT BEZ ŁAPKI PO OPERACJI POMOCY! PILNIE DT/DS CZĘSTOCHOWA

:ok: :ok: :ok: :ok: zaciśnięte.
Banerki robi m.in. ruru i graszka-gn
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[następna]