Dwupak-w nowym domu! Trzymamy kciuki za powodzenie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 18:30 Dwupak-w nowym domu! Trzymamy kciuki za powodzenie!

Zacznę od tego, że od kilku dni prosiłam by osoba, która koty chce oddać, założyła ten wątek...ale nie będę dłużej czekać bo sprawa wydaje się pilna. Jeśli nie opisze tego tak jak powinnam - trudno.

W 2006 uratowałam miot kociąt leżący na śniegu w osiemnastostopniowym mrozie...kociaki zostały wyleczone, odrobaczone i oswojone, znalazłam im domki. Jest na miau nawet ich wątek.
W 2007 roku Gisha sterylizowała podwórkowe kocice, przy okazji zgarnęłyśmy maluchy - tak do mojego TŻ trafił Tajfun vel Szarak (w moim podpisie).
Osoba, która adoptowała jednego z moich kociaków, zdecydowała się dokocić kociakiem od Gishy.
Wszystko było pięknie...koty się pokochały i żyły spokojnie ale kilka dni temu ta dziewczyna napisała do mnie PW, że nie jest w stanie dłużej opiekować się kotami i musi je oddać. Powody - osobiste, rodzinne, mieszkaniowe, finansowe - nie chcę wchodzić w szczegóły bo nic to nie pomoże...zresztą nie znam historii w całości.

Nie mogę doprosić się szczegółów a chciałabym już zacząć robić ogłoszenia - trafiam jednak w próżnię :(
Martwię się o koty...tu się liczy czas ale mam wrażenie, że tylko ja to rozumiem. Też jestem zabiegana, też mam problemy, może nawet poważne, też mam różne sprawy i wydaje mi się, że jeśli ktoś podejmuje już taką decyzję to musi się zabrać za to sprawnie i szybko bo to niełatwe, i to jest swoim kotom po prostu winny.
Obydwa koty są mi bliskie i bardzo chciałabym by były bezpieczne.
Ten wątek to już mój akt rozpaczy bo staram się pomóc ale bez współpracy drugiej strony nie dam rady.
Nie chcę się jednak skupiać ani na krytyce ani na swoich emocjach bo to tym kotom nie pomoże.
Potrzebuję realnej pomocy, nie komentarzy i linczu.
Owszem jestem wściekła ale w końcu co to zmienia?

Pytam, szukam, próbuję ale niestety nikt nie może pomóc.
Bardzo bym chciała je zabrać ale w mojej sytuacji nie jest to możliwe.

Mam nadzieję, że w końcu doproszę się i uzyskam wszystkie niezbędne mi informacje - inaczej nie uratuję, dlatego tu - na łamach wątku też proszę - nie zwlekaj! :( Opisz to po swojemu - wiem, że mnie trochę nosi ale nie wydaje mi się to dziwne, więc zapraszam do zaprezentowania sytuacji z Twojej perspektywy. Nie chcę się kłócić.

Oto zdjęcia:
http://img453.imageshack.us/img453/6380/foto087pp9.jpg to jest stare ale w zasadzie koty zapewne zbyt wiele się nie zmieniły, mogły troszkę przytyć.
Czarny Kapsel to ok 4 letni kot z mojego miotu, biały to gishowy Filon - ma ok 3 lat. Póki co nie wiem wiele o ich charakterach :( na pewno są towarzyskie, psocą jak wszystkie młode koty, są żywiołowe i kochane. Oczywiście wykastrowane, niewychodzące.

ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Zdaję sobie sprawę, że wszystko wygląda beznadziejnie, że DT zapchane, że mało kto chce kota dorosłego, a co dopiero dwa... :( Ale co mam zrobić?

LINK do FaceBooka:
CatAngel pisze:http://www.facebook.com/event.php?eid=180568598628233&num_event_invites=0
Ostatnio edytowano Wto gru 27, 2011 20:16 przez siliana, łącznie edytowano 11 razy
Powód: zamykam watek na prosbe autora
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Śro gru 29, 2010 19:16 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :(

Może to jeszcze aktualne ?
Jak dobrze zrozumiałam ogłoszenie to chyba chce właśnie takie adoptować.

:arrow: http://www.morusek.pl/ogloszenie/39352/ ... EGO-KOTA-/
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro gru 29, 2010 20:10 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :(

Dzwoniła do mnie babeczka dziś chce dwa koty, co prawda wysłałam jej fotki dwóch 7miesięcznych braci ale jutro wyślę jeszcze i te fotki. Może stanie się cud...oby.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro gru 29, 2010 21:20 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :(

czekam na ten cud.

Kapsel i Filon, to czerń i biel buszująca po mieszkaniu. To ogien i woda w trakcie hucznych zabaw, to pokora w czasie odpoczynku. To dwa wariaty lubiące towarzystwo i figle.
Kapsel to wygodny, dostojny szlachcic. Umiejetnie wymuszający głaskanie.
Filon to oaza spokoju, ciekawski wędrowiec.

Proszę o pomoc w znalezieniu dla nich domu. Odpowiem na kazde pytania.
Anna K.

aphi

Od: Nie mar 05, 2006 17:15

Post » Śro gru 29, 2010 21:29 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :(

mam taką samą sytuacje. Moje "zwrotki" bardzo przeżyły rozstanie.Zelda mało nie przypłaciła to śmiercią.
Bardzo tobie wspólczuję.
Bardzo współczuje kotom. Nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak zawali sie im świat.
Mogę niestety tylko trzymać kciuki i zaglądać.

ja zdecydowałam sie na zabranie mimo,że nie miałam gdzie i jak.Chyba inaczej trafiłby do schronu.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro gru 29, 2010 23:53 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :(

Madzia, kciuki by sie udalo znalezc domek dla obojga razem....
Przykre gdy takie rzeczy sie dzieja...nie wiem co musialoby sie stac zebym oddala swoje koty....dla mnie to czesc mnie...na dobre i na zle....
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw gru 30, 2010 6:56 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :(

trzymam kciuki za cud!
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Czw gru 30, 2010 8:12 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :(

evalla pisze:trzymam kciuki za cud!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Czw gru 30, 2010 9:52 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji ;(

Nie jestem w stanie ich wziąć :(
Naprawdę. I nie chodzi o pieniądze. To mnie boli najbardziej :cry:

Biamilko - wysłałam dane...

Rozmawiałam wczoraj ze znajomymi - ale wzięli już kota - fajna znaleziona bura bida - adhd w komplecie...tak sobie gadaliśmy - stwierdziłam, że musiałabym umierać by oddać moje koty, nie ma innej opcji.

aphi - nadal proszę o wszystkie dane, pytania masz w PW, do ogłoszeń dane z tego wątku to mało...

aha czy ktoś mógłby koty wrzucić na FB?

Sin

Post » Czw gru 30, 2010 11:09 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( na FB??

Wysłałam i czekam na cud!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw gru 30, 2010 11:31 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :(

Marea pisze:Madzia, kciuki by sie udalo znalezc domek dla obojga razem....
Przykre gdy takie rzeczy sie dzieja...nie wiem co musialoby sie stac zebym oddala swoje koty....dla mnie to czesc mnie...na dobre i na zle....

tymczasy człek opłąkuje jak na swoje idą.A jeszcze swoje jak się ma i kocha bezgranicznie.
Mnie nie mieści się w głowie oddanie swojej zwierzyny.Ale niektórzy mając taki zapis w umowie nawet nie myślą kategoriami dobra kota. I czy ten zapis byłby czy nie to kot wylądowałby "gdzieś".
Mocno trzymam kciuki za kociaste :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw gru 30, 2010 12:53 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( na FB??

ehh :( ja to doskonale rozumiem, a czasem wcale nie jest łatwo - opieka nad Mietkiem czy Pelasią bywa trudna, nawet irytująca czy męcząca chwilami - ba, czasem nawet przemknęła mi myśl jak bardzo mam dość :roll: ale z Mietkiem wyszłam na prostą - to trwało bardzo długo. Pelasia ma humory, wymaga dość intensywnej opieki i bywa, że jest mało fajnie. Ale co trzeba to się robi. Na tym polega odpowiedzialność.

hopsnę - może ktoś dojrzy apel o FB :roll:

dziękuję Biamilko - choćby za próbę :1luvu:

Sin

Post » Czw gru 30, 2010 12:56 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( na FB??

FB sprawnie robi forumowa CatAngel

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Czw gru 30, 2010 13:01 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( na FB??

Wiem, mam zamiar do niej napisać - czekam tylko na więcej danych do głoszeń. Mam nadzieję, że dziś wieczorem już je uzyskam - i od razu uderzam do CatAngel :)

Sin

Post » Czw gru 30, 2010 13:02 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( na FB??

Poprosze Kasie ktora robi facebooka dla PKDT by wrzucila apel, ze kotki szukaja domku...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

[następna]