Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 12, 2010 18:08 Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

Schronisko w Łodzi, ok. godz. 11. Boks numer dwa. Piętrowa budka w rogu. Oczy wielkie jak spodki wyglądają do mnie z budki. -Pewnie jakieś dzikuski, myślę. Idę do innych kotów, chętnych do zabawy.
Potem wracam, z budki daje się wyjąć szczuplutki, piękny marmurek z białą strzałką nad noskiem, jak konik. To Marmur, Maru.
Na rękach się uspokaja, choć szczekanie psów go płoszy.
-Przyszedł wczoraj razem z drugą kotką- słyszę. Ostrożnie wyciągam z budki właścicielkę oczu jak spodki. Srebrna szylkretka, przetykana rudością, kwintesencja kociego piękna, ale również i przerażenia. To Maja, Srebro, (niech to imię przyniesie jej szczęście,).
Co ta para domowych kotów robi w schronisku? Ano, dokładnie nie wiadomo. Może nie pasowały do świątecznego wystroju? Może za dużo biegały? Zostały przyniesione wczoraj, przez człowieka, który twierdził, że je znalazł. Jasne. Często znajduje się przecież zadbane domowe koty, szczególnie parami.

Koty zestresowane, Maru zaczął troszkę zwiedzać boks, onieśmielony głaskaniem, Maja jest bardzo zestresowana. Uspokoiły się na rękach, to domowe wrażliwce, które nie poradzą sobie w schronisku.
Przeklejam zdjęcia i posty Tatiany i Anety.
ruru pisze:acha, to przed moim przyjściem poszły

Tutaj te 2 cudowne nowe kotki
co wczoraj przyszły
30- kocurek Maru czarno bezowo biały marmurek
i 167 koteczka szylkretowa srebrno złota Maja
maja ok 1 roku, kocurek kastrowany, zaczipowane, odrobaczone, zaszczepione
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Duszek686 pisze:Tak na szybko.. Zdjęcia nie są zmniejszone, ale na teraz nie mam czasu...
Tak tylko Wam chciałam pokazać...
dwa roczne cudeńka - milutkie, słodkie i pachnące domem...
Piękna jedwabista sierść i ogromne, przerażone oczy...
Jak można oddać własne zwierzę do schroniska?????????????
Nigdy tego nie pojmę...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lut 02, 2011 9:45 przez magicmada, łącznie edytowano 7 razy
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie gru 12, 2010 18:16 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

melduję się i trzymam olbrzymie kciuki, żeby szybko znalazły odpowiedzialny, prawdziwy dom :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ruru, dasz radę zrobić magiczny bannerek?? :oops:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie gru 12, 2010 18:23 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Dzięki, za kciuki.

Maru dużo czasu spędza wciśnięty pomiędzy siatkę a tył budki. Maja najpewniej czuje się na rękach.
Żal mi tych kotów ogromnie. Nie wiem, jak koty odczuwają i ile rozumieją, ale jeśli zostały oddane przez właściciela, to nie mam słów zrozumienia dla takiej decyzji.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie gru 12, 2010 18:28 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

na pewno nierozumieją, dlaczego zostały oddane w takie miejsce, chociaż w schronie w niejednych kocich oczach widziałam próbę zrozumienia tego, co sie stało :)
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie gru 12, 2010 18:40 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Jak dobrze, że mają wątek - może szczęście się do nich uśmiechnie. Domowe kot tak szybko odchodzą w schronisku :(

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie gru 12, 2010 19:08 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Przyszłam kibicować pięknotom :ok: Ach, te oczy Maru :1luvu: i on cały zresztą. Panna też śliczna :1luvu:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Nie gru 12, 2010 19:09 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Nie mam słów by wyrazić jak bardzo żal mi tych kotów....
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie gru 12, 2010 19:39 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

jeszcze kilka fotek, póxniej banerek :ok:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie gru 12, 2010 20:10 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Jezu, jakie piękne koty... Brak słów normalnie :evil:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie gru 12, 2010 21:18 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Kogoś, kto je wyrzucił, oby spotkał ten sam los :evil:
Dla takich kotów schron to koszmar. Niech szybko znajdą domki!!!!!! Odpowiedzialne domki, nie takie, które oddają kota do schronu, ale takie, które pokochają na całe życie.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie gru 12, 2010 21:39 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Wiem, że to marne pocieszenie Jolu, ale dobrze, że właściciel odwiózł je do schroniska, a nie wywalił na mróz :roll:. Kilka dni temu rozmawiałam z Dorotą G. (Dąbrowa) i opowiadała mi załamana, że wśród kotów, które dokarmia pojawiły się ostatnio w odstępie kilku dni dwie nowe kotki. Miłe, ufne, czyste, ewidentnie domowe :(.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie gru 12, 2010 22:18 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Nigdy tego nie zrozumiem, nigdy nie zrozumiem takiego postępowania, jak można oddać członka rodziny tak po prostu, bez mrugnięcia okiem :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie gru 12, 2010 22:34 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Naprawdę można stracić wiarę w ludzi...
Mam tylko nadzieję, że kiedyś Ci "ludzie" też doznaja podobnego odrzucenia. I ze kiedyś też będą cierpieć.
np. pan od syjama oddal go razem z kuwetą, piaskiem i kupą w środu. To dopiero trzeba być palantem
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie gru 12, 2010 23:41 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

banerek:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/hw6b6][IMG]http://img684.imageshack.us/img684/5434/maruimaja.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon gru 13, 2010 0:03 Re: Srebro i Marmur, czyli Maja i Maru. Zabierz nas stąd.

Oby maluchy szybko znalazły domki.... a może wspólny domek :ok: :ok: :ok: :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[następna]