Podpisz petycję!! Okrucieństwo powinno być ukarane!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 10, 2010 12:27 Podpisz petycję!! Okrucieństwo powinno być ukarane!!

Słuchajcie... ja się popłakałam oglądając ten film - i nie wytrzymałam do końca.

http://www.ptroa.co.il/petition/

Dlaczego na świecie jest tylu brutalnych ludzi bez serca, którzy traktują zwierzęta jak rzeczy... Chociaż my nawet o "rzeczy" dbamy bardziej... Okropne... Nie rozumiem tego... Skąd to się w ludziach bierze!!

Ja już tylko dzięki Wam wierzę, że są na tym świecie dobrzy ludzie... Chociaż garstka...

Podpiszcie petycję... proszę...

;( :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying:

Tutaj dostępny cały tekst petycji: http://www.ptroa.co.il/petition/petition_content.php

cytat ze strony...

UWAGA, opis drastyczny!
Zmniejszyłam czcionkę, niech każdy sam decyduje, czy chce go przeczytać.
Aleba

Każdego roku w Chinach dziesiątki milionów zwierząt zostają zarżnięte i zaszlachtowane. Zapotrzebowanie na futro jest wysokie, a Chińczycy je dostarczają. To czego nie uda im się wyeksportować poza Chiny zwykle kończy na talerzu. Zasmuca fakt, że zwierzęta cierpią horrendalne tortury. Są łapane na ulicy i tuzinami upychane w małych klatkach, bez możliwości ruchu. Następnie rzuca się nimi jak martwymi przedmiotami z ciężarówek na ziemię, uderzają o siebie na wzajem i obijają o stalowe klatki. Później klatki te są układane w sterty i wtedy zaczyna się prawdziwy koszmar. Zwierzę zostaje brutalnie wyciągnięte z klatki i związane, by uniknąć oporu. Jest lekko oszołomione uderzeniem w głowę, ale wciąż żywe. Jeżeli zwierzę nie jest ciężkie, pracownik trzyma je za tylnie łapy po czym bierze zamach i uderza jego głową o ziemie. Gdy zwierzę jest ogłuszone, zaczyna się nowy i niepojęty etap w tym trwającym koszmarze. Pracownik wykonuje małe nacięcie na plecach zwierzęcia, a następnie metodycznie ściąga z niego skórę. Proces skórowania trwa około minuty i podczas jego trwania pracownik aktywnie utrzymuje zwierzę przy życiu, ponieważ, jak się uważa, łatwiej jest oskórować zwierzę, gdy jest wciąż ciepłe i krew krąży w jego żyłach. Lecz tu koszmar się nie kończy. Ostatni etap tego niewyobrażalnego horroru polega na rzuceniu zwierzęcia na bok, na wierzch stosu powstałego z jego zdychających przyjaciół, gdzie umiera nie mogąc wytrzymać bólu. W innych przypadkach, gdy futro zwierzęcia nie jest potrzebne (głównie kocie), zostają one wrzucone do worka, a następnie ugotowane żywcem w beczce wrzącej wody.
Cały proces jest niesamowicie trudny do pojęcia, lecz wierzymy, że nie jest wynikiem okrucieństwa, ale raczej ignorancji i braku świadomości o potrzebach zwierząt. Pracownik nie myśli o zabiciu zwierzęcia przed rozpoczęciem i nie jest świadomy jego cierpienia. Naszym obowiązkiem jest sprowadzić oświecenie. Jest to nasz moralny obowiązek wobec tych zwierząt. Zamykanie oczu nie sprawi, że to się skończy!
Ostatnio edytowano Pt gru 10, 2010 12:37 przez Zołzik, łącznie edytowano 2 razy
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Pt gru 10, 2010 12:30 Re: Podpisz petycję!! Okrucieństwo powinno być ukarane!!

A gdzie jest tekst petycji?
Ostatnio edytowano Pt gru 10, 2010 12:31 przez Agulas74, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt gru 10, 2010 12:31 Re: Podpisz petycję!! Okrucieństwo powinno być ukarane!!

Agulas74 pisze:A gdzie jest tekst petycji?

trzeba kliknąc pod filmikiem (na gorze strony) zakłądkę "Polish" - tam jest informacja po polsku

Zołzik

Post » Pt gru 10, 2010 12:33 Re: Podpisz petycję!! Okrucieństwo powinno być ukarane!!

Tak, tak, czytałam - ale chodzi o tekst samej petycji, co tam jest, czego się w niej domagamy? Jest opis faktów, ale jakie postulaty? Bo tego nie znalazłam.

Edit: filmu nie oglądałam, nie ma mowy, ale oczywiście chcę zaprotestować.
Ostatnio edytowano Pt gru 10, 2010 12:34 przez Agulas74, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Agulas74

Post » Pt gru 10, 2010 12:34 Re: Podpisz petycję!! Okrucieństwo powinno być ukarane!!

Zołzik

Post » Pt gru 10, 2010 12:35 Re: Podpisz petycję!! Okrucieństwo powinno być ukarane!!

Dziękuję!
Obrazek

Agulas74

Post » Pt gru 10, 2010 12:55 Re: Podpisz petycję!! Okrucieństwo powinno być ukarane!!

Chciałam jeszcze nieśmiało zauważyć, że oprócz podpisywania petycji, należy unikać kupowania przedmiotów z jakimkolwiek fragmentem naturalnego futra - obszyciem kaptura, futrzanymi pomponami etc. a także zabawek z futra naturalnego. I uświadamiać innych, oczywiście, że kupując w popularnej sieciówce płaszcz z futerkiem prawdopodobnie będą nosić skórę z któregoś z tych tak brutalnie zamęczonych zwierząt.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt gru 10, 2010 13:20 Re: Podpisz petycję!! Okrucieństwo powinno być ukarane!!

Tak, to prawda...
Obrazek

Agulas74

Post » Pt gru 10, 2010 13:31 Re: Podpisz petycję!! Okrucieństwo powinno być ukarane!!

ktoś powinien na nich spuścic bombe atomową
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt gru 10, 2010 13:36 Re: Podpisz petycję!! Okrucieństwo powinno być ukarane!!

O matko O_O

^Lil^^

Od: Pon cze 02, 2008 18:59

Post » Pt gru 10, 2010 16:55 Re: Podpisz petycję!! Okrucieństwo powinno być ukarane!!

Protestuję przeciwko takim drastycznym cytatom. Wystarczył by link z adnotacją że okrutne.
Teksty wpadają przez oczy wprost do mózgu i nie ma jak się przed tym obronić. Jestem chora, już nigdzie nie zajrzę, nic nie podpiszę - idę wymiotować.
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Pt gru 10, 2010 18:19 Re: Podpisz petycję!! Okrucieństwo powinno być ukarane!!

Petycję podpisałam kilka miesięcy temu.

*

seidhee pisze:Chciałam jeszcze nieśmiało zauważyć, że oprócz podpisywania petycji, należy unikać kupowania przedmiotów z jakimkolwiek fragmentem naturalnego futra - obszyciem kaptura, futrzanymi pomponami etc. a także zabawek z futra naturalnego. I uświadamiać innych, oczywiście, że kupując w popularnej sieciówce płaszcz z futerkiem prawdopodobnie będą nosić skórę z któregoś z tych tak brutalnie zamęczonych zwierząt.

Przyznam, że kilka lat temu (gdy jeszcze miałam pieniądze na takie 'niepotrzebne' rzeczy...) kupiłam kilka figurek kotów - takich po wierzchu 'futrzanych'... :oops: Nie zastanowiłam się nad tym - nie wiedziałam - skąd może pochodzić futerko... :cry:

Żadnych innych futer/wyrobów z futra nigdy nie kupowałam (ani nawet nie miałam na to ochoty), bo od dość dawna wiadomo, jaką gehennę przechodzą zwierzęta hodowane na futro - także w Polsce. Kto ma mocne nerwy (UWAGA! bardzo drastyczne!), niech obejrzy to:
http://animalsy.wordpress.com/2010/11/2 ... ena-futra/
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Sob gru 11, 2010 11:18 Re: Podpisz petycję!! Okrucieństwo powinno być ukarane!!

Próbowałam obejrzeć, nie dałam rady. Podpisałam. Czy papier ma szanse coś zmienić... pozostaje nadzieja.
Coraz częściej jak tak patrzę i słucham to mam ochotę trzasnąć drzwiami i poszukać sobie jakiegoś innego lepszego świata. Ten się chyba nie bardzo udał.
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47