Młoda "syjamka" - nie udało się, bryka za TM ;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 30, 2010 11:53 Młoda "syjamka" - nie udało się, bryka za TM ;(

Pilnie szuka miejsca kotka, oceniona na około półtora roku. Ze zdjęć wygląda mi na niebieskooką, ma śmieszne, nieco pointowate znaczenia. Jest niesterylizowana :roll:. Żyła pod blokiem kilka miesięcy, niedawno trafiła do schroniska, na otwartą kociarnię. Kotka ciągle z niej wychodzi i łazi po psich boksach, w ogóle nie boi się psów... Za chwilę może zdarzyć się nieszczęście, może zginąć poszarpana przez psy, może wyjść i nie wrócić, może trafić do rozmnażacza... :(
Nie boi się innych zwierząt, jest miła, proludzka...
Może ktoś...?
Oto kicia :
ObrazekObrazekObrazekObrazekwps
Ostatnio edytowano Śro gru 15, 2010 22:25 przez Liwia_, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto lis 30, 2010 11:57 Re: Młoda, miła "syjamka", pilnie DT/DS Śląsk!

Jestem. Kurczę, kolejna bieda... pewnie łatwoadopcyjna, z takim charakterem :roll:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto lis 30, 2010 12:00 Re: Młoda, miła "syjamka", pilnie DT/DS Śląsk!

I z taką urodą :( Moim zdaniem to szybki, łatwoadopcyjny tymczas - może ktoś się zdecyduje...?

Liwia_

Post » Wto lis 30, 2010 12:01 Re: Młoda, miła "syjamka", pilnie DT/DS Śląsk!

Ja juz pisałam chyba milion razy - do końca lutego mam miejscówkę. Niestety - nie dłużej :?
Obrazek

slapcio

Post » Wto lis 30, 2010 12:07 Re: Młoda, miła "syjamka", pilnie DT/DS Śląsk!

slapcio pisze:Ja juz pisałam chyba milion razy - do końca lutego mam miejscówkę. Niestety - nie dłużej :?

Chciałabyś ją? :)

Tutaj zdj w większej rozdzielczości

http://img257.imageshack.us/img257/3479/img94740.jpg

http://img444.imageshack.us/img444/5928/img9468n.jpg

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Wto lis 30, 2010 12:10 Re: Młoda, miła "syjamka", pilnie DT/DS Śląsk!

Porozmawiam z Kubą.

Zasadniczo dla nas nie gra roli płeć/wiek/kolor - jeśli mamy pewność że w marcu ktos przejmie gdyby nie udało się znaleźć domu. Ale w przypadku łatwoadopcyjnego kota szanse że to nie będzie potrzebne, są większe :roll:
Obrazek

slapcio

Post » Wto lis 30, 2010 12:11 Re: Młoda, miła "syjamka", pilnie DT/DS Śląsk!

slapcio pisze:Ja juz pisałam chyba milion razy - do końca lutego mam miejscówkę. Niestety - nie dłużej :?

to by była szansa dla kici, potem cos sie wymyśli
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto lis 30, 2010 12:14 Re: Młoda, miła "syjamka", pilnie DT/DS Śląsk!

cudna jest!!!!!! Slapcio - bierz! :wink: :mrgreen:

ona rzeczywiście z taką urodą powinna błyskawicznie znaleźć dom - sporo ludzi reaguje poza tym na informację, że kot bez problemu dogaduje się z psem :ok: :ok: :ok:

a poza tym od Slapcio na pewno wyjdzie wysterylizowana, a ze schronu.... :evil: :?

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto lis 30, 2010 12:15 Re: Młoda, miła "syjamka", pilnie DT/DS Śląsk!

My nie będziemy miały jak jej przejąć w marcu, więc się trochę obawiam tdt, choć jest wg mnie wielka szansa, że znalazłaby do tego czasu dom...

Liwia_

Post » Wto lis 30, 2010 12:23 Re: Młoda, miła "syjamka", pilnie DT/DS Śląsk!

Liwia_ pisze:Pilnie szuka miejsca kotka, oceniona na około półtora roku. Ze zdjęć wygląda mi na niebieskooką, ma śmieszne, nieco pointowate znaczenia.
To jest jak najbardziej point, tyle że z białym :D

Myślę, że szybko znajdzie dom (ja kiedyś dorosłej pointki z białym, tyle że szylkretowej, nie czarnej, nawet nie musiałam ogłaszać; wysterylizowałam i poszła do brata jednej forumowiczki :))

Jeśli ją ogłaszać, to teraz, już, bo przed samymi świętami ludzie szukają prezentów (też to przerabiałam i mniej więcej od połowy grudnia zawiesiłam ogłaszanie kici - zwykła czarna dachówka, a też chcieli na prezent :roll: )

Trzymam kciuki za kicię :ok: - mogę zasponsorować ogłoszenia u CatAngel za 10 zł, jakby co, podobno skuteczne :)

A jak ładnie będzie wyglądał tytuł, np.: "niebieskooka dama seal point w białych pończochach szuka swojego pałacu" ;)
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto lis 30, 2010 12:30 Re: Młoda, miła "syjamka", pilnie DT/DS Śląsk!

Kiedy Hanunia jedzie po dymniaka? Może mogłaby do mnie wziąć kotę, jeśli tylko Kuba się zgodzi (będę wiedzieć za jakieś 3 h - nie sądzę żeby odmówił ale spytać muszę :wink: )
Obrazek

slapcio

Post » Wto lis 30, 2010 12:33 Re: Młoda, miła "syjamka", pilnie DT/DS Śląsk!

Kicorek pisze:Jeśli ją ogłaszać, to teraz, już, bo przed samymi świętami ludzie szukają prezentów (też to przerabiałam i mniej więcej od połowy grudnia zawiesiłam ogłaszanie kici - zwykła czarna dachówka, a też chcieli na prezent :roll: )

ale jak to - "na prezent"?????? 8O - tego właśnie się obawiam w przypadku tej kotki... :evil: - w dodatku "rozrodczy" prezent..... :roll: :? - taki pomysł mnie osobiście raczej przeraża....

nawet w umowie adopcyjnej, którą stosuję w przypadku adopcji moich tymczasów mam zastrzeżenie, że kot nie jest prezentem i umowę podpisuje osoba, która będzie jego właścicielem i bezpośrednim opiekunem.........

joluka

Post » Wto lis 30, 2010 12:34 Re: Młoda, miła "syjamka", pilnie DT/DS Śląsk!

slapcio pisze:Kiedy Hanunia jedzie po dymniaka? Może mogłaby do mnie wziąć kotę, jeśli tylko Kuba się zgodzi (będę wiedzieć za jakieś 3 h - nie sądzę żeby odmówił ale spytać muszę :wink: )

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za decyzję Kuby!!! (ja też jakoś nie sądzę.... :wink: :mrgreen: ) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Wto lis 30, 2010 12:35 Re: Młoda, miła "syjamka", pilnie DT/DS Śląsk!

aj nie, joluka - może być prezent chciany i uzgodniony, a okazja jest pretekstem :wink:

moja siostra tez dostała malamuta na 18-tkę. Jej marzenie od wielu lat - do tej pory mamy malamuty w domu. Niemniej jednak to był prezent :mrgreen:
Obrazek

slapcio

Post » Wto lis 30, 2010 12:38 Re: Młoda, miła "syjamka", pilnie DT/DS Śląsk!

Kicorek pisze:Jeśli ją ogłaszać, to teraz, już, bo przed samymi świętami ludzie szukają prezentów (też to przerabiałam i mniej więcej od połowy grudnia zawiesiłam ogłaszanie kici - zwykła czarna dachówka, a też chcieli na prezent :roll: )

E są już bardziej zapobiegliwi ja w niedzielę [ 28 listopad] dostałam mail z zapytaniem "Czy jest mozliwosc odbioru kotka w dzień przed lub w dniu wigilii? "

Maleńka jest prześliczna :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

[następna]