Srebrny kotek z lasu - Mati, ale teraz już PTYŚ :):):):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 14, 2010 18:24 Srebrny kotek z lasu - Mati, ale teraz już PTYŚ :):):):)

Mieszkał w lesie razem ze swoją mamą. Nie wiemy, czy był jedynakiem, czy też miał rodzeństwo .......... Nie wiemy jak dotychczas dawał sobie radę, ale w sumie chyba dobrze bo wyrósł na pięknego kocurka ............

Dwa tygodnie temu jego mama przyprowadziła go pod dom pewnej Dobrej Pani. Mama kocia okolice domu Dobrej Pani wizytowała już od jakiegoś czasu - zawsze czekało na nią jakieś jedzonko. I pewnie dlatego przyprowadziła kotka z lasu. Jednak Pani ma już pod opieką kilka kotów i przyjęcie kolejnego pod opiekę przekracza Jej możliwości finansowe.

Dzięki łańcuszkowi ludzi, którzy chcą futrzastym pomóc dzisiaj kotek z lasu razem z mamą trafili do wilanowskiej lecznicy.

Kicio został dzisiaj wykastrowany, została pobrana krew do badania.

Tu kicio jeszcze w narkozie:

Obrazek

Obrazek[/quote]
Ostatnio edytowano Nie lis 28, 2010 22:34 przez Aleksandra59, łącznie edytowano 3 razy

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie lis 14, 2010 18:33 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Przepiękny kocurek!
Taki srebrny pręgusek!!!!Tygrysiatko! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie lis 14, 2010 18:33 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Niestety kocio mizikiem nie jest - taki lekki dzikun z niego :roll:

Przyszły wyniki badań krwi maluszka - generalnie ok, tylko dwukrotnie podwyższony jest poziom glukozy i trochę leukocyty :( Może to być efekt stresu - a stres kocio miał straszny. Najpierw łapanie, potem jazda autem - a potem lecznica ..... Jak uciekł nam z torby w lecznicy to wspinał się po ścianie prawie na wysokość 2 m 8O Nigdy czegoś takiego nie widziałam ......... Na szczęście dyżurujący dzisiaj technik wysokim chłopakiem jest, więc bez problemu kicia poskromił - cała akcja ze 20 - 30 sekund trwała.
Na wszelki wypadek będzie jednak sprawdzany jeszcze mocz - bo ten poziom glukozy, to może być cukrzyca :twisted:

Kicio po narkozie jeszcze oszołomiony, ale został już wymiziany :ok: :D :D Także rokowania związane z oswajaniem kotka z lasu są nad wyraz dobre :ok: :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Post » Nie lis 14, 2010 18:34 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Zapomniałam napisać, że wiek kotka z lasu oceniany jest na 7 - 8 miesięcy :wink:

Aleksandra59

Post » Nie lis 14, 2010 18:42 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Ta glukoza to na pewno wynik silnego stresu!!!
O matko-ale sie musiał bać!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie lis 14, 2010 18:52 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Też tak myślę, że to efekt stresu .......

Jak kocio wyskoczył z torby to mnie zamurowało - kot był jak pocisk 8O Kilka dzikunów, którym się udało z transporterka zwiać w lecznicy w akcji widziałm, ale czegoś takiego nigdy w życiu. Młody technik sprawdził się jako łapacz dzikunów skaczących po ścianach w 100%.

Aleksandra59

Post » Nie lis 14, 2010 19:21 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Witam, na razie zaznaczę wątek! :D coby mi nie zginął!
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie lis 14, 2010 19:37 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Moje wymarzone umaszczenie :love: Ale akcja :!: Kciuki za wyniki :ok:
Może uda mi się podjechać jutro do lecznicy :roll:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Nie lis 14, 2010 19:39 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Jak sobie wyobraziłam to skakanie po scianach-od razu mi się z Matrixem skojarzył-może to właśnie imię dla niego? :lol:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie lis 14, 2010 19:42 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Basiu, jakby się udało to sfoć też mamę kotka z lasu - ona równie śliczna :D :D :D

Może i mamie uda się znaleźć dom :?: :?: :?:

Aleksandra59

Post » Nie lis 14, 2010 19:49 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

kropkaXL pisze:Jak sobie wyobraziłam to skakanie po scianach-od razu mi się z Matrixem skojarzył-może to właśnie imię dla niego? :lol:

KropkaXL - ja konkurs o wybranie imienia kotkowi z lasu miałam ogłosić jutro, dla podniesienia temperatury wątku 8) a Ty mi cały plan związany ze strategią wątku rozbijasz :?: :lol: :lol: :lol:

Czekam na inne propozycje imienia dla kotka z lasu - bo na razie Matrix rządzi :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Post » Nie lis 14, 2010 22:47 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

eee tam
jeśli już to Neo :D
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pon lis 15, 2010 7:13 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

Aleksandra59 pisze:
kropkaXL pisze:Jak sobie wyobraziłam to skakanie po scianach-od razu mi się z Matrixem skojarzył-może to właśnie imię dla niego? :lol:

KropkaXL - ja konkurs o wybranie imienia kotkowi z lasu miałam ogłosić jutro, dla podniesienia temperatury wątku 8) a Ty mi cały plan związany ze strategią wątku rozbijasz :?: :lol: :lol: :lol:

Czekam na inne propozycje imienia dla kotka z lasu - bo na razie Matrix rządzi :ok: :ok: :ok:

:oops: przepraszam
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon lis 15, 2010 7:20 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

zaznaczę sobie i :ok: :ok: :ok: za kociastego.A może dać mu "FLASH" skoro taki szybki?

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pon lis 15, 2010 8:47 Re: Srebrny kotek z lasu ............ szukamy DT/DS

kropkaXL pisze:
Aleksandra59 pisze:

:oops: przepraszam

KropkaXL - ja żartowałam :? :oops: Ale mi głupio teraz :oops: :oops: :oops:

Aleksandra59

[następna]