Piękny długowłosy Leon już w nowym domu!!! Powodzenia!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 06, 2010 17:24 Piękny długowłosy Leon już w nowym domu!!! Powodzenia!

Dzisiaj ciężki dzień - dwa koty w tragicznej sytuacji, którym bardzo szybko potrzebne są domy... :( - zaraz będę zakładała wątek koteczce, a na początek Leon...

Zadzwoniła do mnie młoda, bardzo przejęta dziewczyna, z prośbą o pomoc w poszukaniu nowego domu dla kota jej Mamy. Mama bardzo, bardzo ciężko zachorowała, na koniec listopada zaplanowaną ma operację, po której będzie wymagała stałej opieki. Z Mamą całe życie mieszkał kot - wychuchany, zadbany, najukochańszy kot. Żyli razem 14 lat......

Poszukiwania domu dla Leona wśród rodziny i znajomych nie przyniosło niestety efektu. A czas pędzi nieubłaganie... - Leon ma coraz mniej czasu :( . W dodatku całe życie był jedynakiem - rozpieszczanym kotem jednej Pani - przypuszczam, że nie zniósł by konkurencji wielu kotów w domu... Wchodzi więc pewnie w grę tylko dom nie zakocony, lub z jednym, dojrzałym, spokojnym i nienachalnym rezydentem.

Z góry też proszę - pochopnie nie oceniajcie i nie komentujcie decyzji o oddaniu Leona - są w życiu sytuacje, które takie tragiczne decyzje wymuszają. Leon nie trafił na szczęście do schroniska - i to jest dla mnie najważniejsze. I dlatego właśnie postanowiłam pomóc, jak tylko potrafię...

Oto informacje, które dostałam na temat Leona:

"Spędził z mamą 14 lat. Niestety mama poważnie zachorowała i czeka ją długie leczenie szpitalne, a potem trudna rehabilitacja, więc nie będzie mogła się zajmować kotem. Ja natomiast bym go chętnie wzięła, ale mam dwójkę małych dzieci uczulonych na sierść. Bardzo byśmy chciały z mamą, aby Leon trafił do dobrych ludzi, którzy dadzą mu tyle ciepła i czułości ile miał do tej pory.

Nasz pupil jest wielkim pieszczochem, lecz musi się przekonać do osoby, która się nim zajmuje. Nie jest kotem, który łasi się do wszystkich. Z początku wręcz jawnie demonstruje swoją niechęć, ale jak już zaakceptuje człowieka, trudno się od niego oderwać.

Jest zdrowy i czysty. Załatwia się do kuwety z obojętnie jakim żwirkiem. Nie jest wybredny pod tym względem. Je praktycznie każdą karmę dla kotów w średniej cenie, plus mięsne resztki z obiadów.
Czekamy na chętnych przygarnąć Leona. Możemy go przywieźć praktycznie w każde miejsce w promieniu 200 km od Warszawy. Niestety dłuższej podróży wolimy nie ryzykować, bo Leon niezbyt dobrze znosi transport."

Leonowi zapewne skończy się świat - wszystko, co było dla niego do tej pory synonimem bezpieczeństwa, pewności, miłości i domu zniknie... Potrzebny jest bardzo wyrozumiały, znający kocią psychikę człowiek, który Leonowi da dużo czasu, cierpliwości i uczucia. Liczyć się pewnie trzeba z tym, że Leon własnym zdrowiem także przepłacić może tę ogromną zmianę w życiu - starych drzew się wszak nie przesadza... :(

Nadzieją w sytuacji Leona jest to, że to bardzo piękny kot... - nie oszukujmy się, takim kotom łatwiej zazwyczaj o nowy dom. Spójrzcie, jak cudownie wygląda jak na swój wiek - błyszczący, zadbany, szczupły - widać, że był bardzo kochany...

Czy ktoś da Leonowi szansę na kolejne lata w bezpiecznym, kochającym domu...???? :ok: :ok: :ok:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon gru 27, 2010 18:51 przez joluka, łącznie edytowano 1 raz

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Sob lis 06, 2010 17:33 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

kto da domek kici?
gerardbutler

Post » Sob lis 06, 2010 18:10 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

zapomniałam dodać, że Leon oczywiście jest wykastrowany i potrzebuje domu nie wychodzącego - w takim mieszkał całe swoje życie...

joluka

Post » Sob lis 06, 2010 19:35 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

zrobiłam Leonowi kilka ogłoszeń... - może ktoś mógłby wrzucić kocurka na FB? - bardzo proszę... :kotek:

joluka

Post » Sob lis 06, 2010 19:38 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Jolu, to wyjątkowy kot. :lol: Naprawdę piękny. :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob lis 06, 2010 19:53 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

rzeczywiście jest piękny - mam nadzieję, że ktoś się w nim tak zakocha, że wiek Leona nie będzie miał znaczenia!!!! :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Sob lis 06, 2010 21:24 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Piękny, z mądrym pysiem ...
cudowny kocio.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob lis 06, 2010 23:00 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

czy ktoś mógłby wrzucić Leona na FB? - tam sporo osób mogłoby zobaczyć pięknotę......

joluka

Post » Sob lis 06, 2010 23:16 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

bardzo smutna historia :(
Leonku poproszę los by nowy opiekun docenił to co może zyskać zabierając ciebie do
swojego domku :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie lis 07, 2010 16:51 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

pokazujemy Leona - on bardzo pilnie potrzebuje nowego domu.... :( :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Nie lis 07, 2010 17:41 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Taki piękny kot... w życiu bym nie uwierzyłą, że ma 14 lat 8O
I takie półdługie futro, niesamowite. Robić mu FB?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lis 07, 2010 18:02 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Jest ppiekny, mam nadzieję że znajdzie dobry dom
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie lis 07, 2010 20:40 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Szalony Kot pisze:http://www.facebook.com/event.php?eid=122023894523570&num_event_invites=0

dziękujemy!!! :1luvu: mam nadzieję, że na FB ktoś go wypatrzy... - to piękny, oryginalny kot, którego czeka prawdziwa tragedia.... :(

joluka

Post » Pon lis 08, 2010 9:51 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Leon nadal czeka na swoją szansę... :( - czy ktoś przygarnie staruszka, który wygląda jak młodzieniaszek...? :wink:

joluka

[następna]