Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mariusz_s pisze:Witam.
Wejherowo - ot miasto jak miasto. Z dala od centrum powstało nowe osiedle - Fenikowskiego. Ludzie mówią, że to osiedle cudów i ludzkiej głupoty. Ano jak inaczej opisać fakt iż zaraz po wprowadzeniu się na osiedle większość sprawia sobie jaką pierwszą rzecz - psa. Tak dobrze piszę rzecz. Bo to taki nowy folklor.
Od pewnego czasu przez osiedle przewija się fala bezdomnych kotów. Jako pierwsze były 2 czarne kociaki. Dzieci twierdzą, że ktoś wziął je do domu. Ja znalazłem głodną i zmarzniętą burą koteczkę. Po stanie futra, ilości kleszczy i zarobaczenia jasne jest, że była bezdomna. Teraz na centralnym parkingu egzystuje ładna młodziutka szylkretka. Łasi się do ludzi, żebrze o jedzenie. Niestety chyba jest kotna, albo w co wątpię tak zarobaczona. Niestety ja już kolejnego kota wziąć do domu nie mogę. A na osiedlu niestety głupich nie brakuje. Jedno auto się zatrzyma, w innym sportowiec celowo najedzie. Dwa tygodnie temu na wewnętrznej drodze osiedla półgłówek z premedytacją przejechał dużego psa.
Pilnie szukam dla niej domu tymczasowego a najlepiej stałego. Idzie zima, a do tego bezmiar głupoty wzrasta.
mariusz_s pisze:seja a skąd ta pani jest.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 984 gości