Maleńki Nieboraczek już szcześliwy w swoim DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 18, 2010 21:54 Maleńki Nieboraczek już szcześliwy w swoim DS

Urodziłem się w przytulnym kąciku piwnicy. Miałem mamę, braciszka i siostrzyczkę. Świeciło słońce, było ciepło. Mama bardzo o nas dbała. Sama rzadko dostawała jeść ale my zawsze mogliśmy się do niej przytulić. Ale byliśmy coraz więksi-mama miała mało mleka-pomimo, że pracowicie ugniataliśmy łapkami w brzuszkach nam burczało z głodu. Musieliśmy wychodzić z piwnicy i prosić o jedzenie. Robiło się coraz zimniej…
Zaczęliśmy chorować. Zniknęła siostrzyczka Mrunia. Potem braciszek Mruczek. Mama była bardzo smutna. Ja czułem się bardzo źle. Z oczek ciekła mi ropa, było mi raz gorąco raz zimno. Właściwie tylko bym leżał przytulony do mamy, nie miałem na nic siły. Moja kochana mama chciała mnie pocieszyć - opowiadałam mi bajkę o szczęśliwym kotku. Kotek ma swoje mięciutkie posłanko, pełną miseczkę i zawsze jest mu ciepło. Ma człowieka, który go głaszcze i tuli. Obiecywała, że kiedyś, kiedy wyzdrowieję, pójdziemy szukać naszego domu.
Pewnego dnia mama wyszła po coś do jedzenia i nie wróciła. Wołałem ją długo, ochrypłem, płakałem. Wieczorem chciałem wyjść jej szukać – sam, maleńki przecież sobie nie poradzę … Kiedy wychyliłem się z piwnicy byłem przerażony jeszcze bardziej– nic nie widziałem. Coś stało się z moimi oczkami…Szedłem na oślep, trząsłem się płacząc rozpaczliwie.
Ktoś chwycił mnie za kark, powiedział – „jaki biedny, chyba trzeba go uśpić” Nie !!! Ja przecież mam dopiero 2 miesiące, tyle jeszcze chciałbym odkryć. Los nie może być tak niesprawiedliwy…

Maleńki kotek – Nieboraczek został znaleziony dwa tygodnie temu. Jest dzielny - pomimo iż nie widzi doskonale sobie radzi, nie wymaga specjalnej opieki. Jest kotkiem w pełni domowym – potrafił „odnaleźć się” w mieszkaniu o nieznanym rozkładzie – patrząc na jego harce trudno zorientować się, że nie widzi.
W sobotę 16 października operowano jego oczka – jest szansa, że częściowo odzyska wzrok. Jest kochanym, cudownym kotkiem. Ma w sobie ogromne pokłady miłości. Chodzi za opiekunką, zagaduje, przytula. Zupełnie jakby starał się zrekompensować, że nie jest może tak piękny jak widzące koty. Jego maleńkie, kochające serduszko czeka na kogoś o wielkim sercu, kogoś kto sprawi, że będzie szczęśliwy jak kotek z bajki jego mamy.

aga&2 pisze: Nieboraczek nie widzi. Biedny kić, ale taki kochany że głowa mała. TYlko co z nim będzie?
Można zrobić operację, spróbować rozdzielić błony na oczkach. Gorzej, jeśli się nie uda :cry:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Nieboraczek to młody kocurek ok 8 tygodniowy, który pomimo swego "kalectwa" jest pełen radości i miłości do swego tymczasowego opiekuna. Najbezpieczniej czuje się w objęciach człowieka lub zastępczej mamusi Mili, jest mu w tedy bardzo dobrze. Do pełni szczęścia brakuje mu tylko tego, żeby ujrzeć Świat na własne oczka.

Potrzebna pomoc w znalezieniu dla Nieboraczka kochającego DS oraz pomoc finansową na opłacenie faktury za jego leczenie.
Walka o jego oczka będzie długa - oby się udało :ok:

FUNDACJA "KOTKOWO" 87 1540 1216 2054 4458 2306 0001
BOŚ SA, Oddział w Białymstoku
Tytułem: darowizna na leczenie Nieboraczka oraz swoje Imię i Nazwisko

Nieboraczek mieszka w tej chwili u mnie na DT wraz z inny kotkami między innymi z kotką Mili i jej szóstką dzielnych Krasnalków , Foczkiem oraz Twinky.

Mamy pierwszą wpłatę :1luvu:

wiewiur 30zł :1luvu:

edii 100zł :1luvu:
Ostatnio edytowano Pon lis 15, 2010 9:22 przez Czarnulka21, łącznie edytowano 14 razy

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Pon paź 18, 2010 22:43 Re: Maleńki Nieboraczek walczy o swoje oczka i szuka DS

Nieboraczka przywiozła Bogusia - kawałek naszej brygady łapiącej. Początkowo mieszkał w DT u Jani która dzielnie walczyła o jego oczka zakraplając i ... kochając.
Pojawiły się jednak myśli , czy jest sens... Bo tyle kotów, przepełnienie, kolejne telefony, w adopcjach zastój. A to jednak niewidomy kotek. Kto go weźmie?? :( A jeśli już ktoś zadzwoni to chce "biednego niebieskiego" albo "ślicznego syjamka" :roll:
Ale każdy z nas kto widział Nieboraczka na żywo od razu odsuwał tę myśl. Ten kić jest naprawdę wyjątkowy. Pełen energii, radości życia. NO i niesamowite tulidełko...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Wto paź 19, 2010 8:21 Re: Maleńki Nieboraczek walczy o swoje oczka i szuka DS

Dzielne, kochane maleństwo! :1luvu:
Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Wto paź 19, 2010 8:26 Re: Maleńki Nieboraczek walczy o swoje oczka i szuka DS

Umieściłam Nieboraczka na wątku ślepaczkowym (banerek w moim podpisie).
Wiele ślepaczków szybko znajduje domy, oby i Nieboraczkowi się udało :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto paź 19, 2010 8:43 Re: Maleńki Nieboraczek walczy o swoje oczka i szuka DS

jaki maleńki koci bidok :(
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto paź 19, 2010 8:45 Re: Maleńki Nieboraczek walczy o swoje oczka i szuka DS

Dzieczyny, pamiętajcie, że i Kretek miał mało szans na adopcję, a jednak... od roku jest u nas i ma się dobrze... chyba :mrgreen:

a Nieboraczek na żywo jest rzeczywiście przesłodki :1luvu:
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Wto paź 19, 2010 9:58 Re: Maleńki Nieboraczek walczy o swoje oczka i szuka DS

kotulku :1luvu:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Wto paź 19, 2010 10:02 Re: Maleńki Nieboraczek walczy o swoje oczka i szuka DS

Popłakałam się i teraz i ja nic nie widzę.

Kochany NIEBORACZKU, imię to samo do Ciebie przyszło.
Byłeś taki malutki i taki nieporadny, i taki wołający o pomoc swoim cieniutkim głosikiem.
Biegałeś, odbijając się od ściany do ściany...
Liczyłeś na nas, kociolubów....
Byłeś taki słodki!
Bądź dzielny!
Niech już Tobie los sprzyja....

Asiu, przepięknie przedstawiłaś NIEBORACZKA.
Dzięki za serce dla Niego.....

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Wto paź 19, 2010 10:03 Re: Maleńki Nieboraczek walczy o swoje oczka i szuka DS

No tak Lu ma rację. CO do Krecika miałam poważne obawy - że nikt go nie będzie chciał.
A tu - tadadadam - cudowny dom (który jeszcze potem dał się przekabacić na bycie DT :wink: )
Tyle, że Krecik miał jedno oczko w pełni sprawne. Nieboraczek niestety narazie nie widzi. Choć operacja być może coś zmieniła, ale chyba jeszcze za wcześnie by coś na ten temat twierdzić....
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Wto paź 19, 2010 10:52 Re: Maleńki Nieboraczek walczy o swoje oczka i szuka DS

dzielny chłopak :1luvu:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Wto paź 19, 2010 12:34 Re: Maleńki Nieboraczek walczy o swoje oczka i szuka DS

Kochane śliczne biedactwo :1luvu:
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Wto paź 19, 2010 12:42 Re: Maleńki Nieboraczek walczy o swoje oczka i szuka DS

:ok: trzymam kciuk żeby po operacji nastąpiła jakaś poprawa. Ja mam słabość do takich tygrysków jak Nieboraczek więc dla mnie to on jest cudny :1luvu:

alutek87

Od: Wto maja 11, 2010 16:01

Post » Wto paź 19, 2010 15:01 Re: Maleńki Nieboraczek walczy o swoje oczka i szuka DS

Bazyliszkowa pisze:Umieściłam Nieboraczka na wątku ślepaczkowym (banerek w moim podpisie).
Wiele ślepaczków szybko znajduje domy, oby i Nieboraczkowi się udało :ok:

Wstawiłam Nieboraczka na listę kandydatów do wsparcia finansowego w październiku w klubie ślepaczków, zagladajcie do nas, zapraszam, czekamy na relacje o kotku i trzymamy mocno kciuki za najlepszy dom :ok:
chce umieścic maluszka do adopcji także na nk w galerii kotków wyjątkowych, tylko prosze o tel. kontaktowy do osoby opiekujacej sie nim, który moge umieścic na nk, prosz ete zo polecanie Nieboraczka znajomym:

http://nk.pl/profile/18757875/gallery/album/2/436

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto paź 19, 2010 15:10 Re: Maleńki Nieboraczek walczy o swoje oczka i szuka DS

aga&2 pisze:No tak Lu ma rację. CO do Krecika miałam poważne obawy - że nikt go nie będzie chciał.
A tu - tadadadam - cudowny dom (który jeszcze potem dał się przekabacić na bycie DT :wink: )
Tyle, że Krecik miał jedno oczko w pełni sprawne. Nieboraczek niestety narazie nie widzi. Choć operacja być może coś zmieniła, ale chyba jeszcze za wcześnie by coś na ten temat twierdzić....

Agacik, zgadzam się z Tobą - Kretek ma 1 oczko sprawne, ale to tylko 1 oczko... dla niektórych to przeszkoda i problem... :?

dlatego BARDZO MOCNO trzymamy kciuki i łapki, żeby Nieboraczek odzyskał wzrok w obu oczkach :ok:
a u Asi ma na to szanse - Asieńko, jesteś wspaniała :1luvu:
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Wto paź 19, 2010 16:19 Re: Maleńki Nieboraczek walczy o swoje oczka i szuka DS

Może jakaś dobra duszka ma talent banerkowy??? Przydałby się dla Nieboraczka jakiś śliczny banerek...
Plis plisss
Obrazek 

aga&2

[następna]