Poszukuję domu tymczasowego lub stałego!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 17, 2010 9:36 Poszukuję domu tymczasowego lub stałego!

Poszukuję domu tymczasowego lub stałego dla czarnej kotki o zielonych oczach, która zagubiła się, wypadła z okna lub została porzucona przez człowieka na jednym z wolskich osiedli. Kotka nie radzi sobie na wolności, nie umie walczyć o jedzenie, o piwnicę do spania, inne koty "dzikusy" nie akceptują jej obecności. Kupka nieszczęścia! Pilnie potrzebny dom tymczasowy - idzie zima, kotka nie wyczuwa zagrożeń w postaci ludzi i samochodów, jest bardzo przestraszona. Proszę o pomoc! Więcej informacji: 506 851 951

Kosiarz

Od: Nie paź 17, 2010 9:29

Post » Nie paź 17, 2010 16:55 Re: Poszukuję domu tymczasowego lub stałego!

skad ta kotka jest?
gerardbutler

Post » Śro paź 20, 2010 1:31 Re: Poszukuję domu tymczasowego lub stałego!

podnoszę, ważne!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro paź 27, 2010 7:34 Re: Poszukuję domu tymczasowego lub stałego!

uwaga, PILNE :(

Kotka okazała się kocurkiem ;) , dziś jedzie na zabieg do Koterii tak jak planowano.

Niestety tata Kasi nie zgadza się na drugiego kota w domu (mają już przygarniętą kicię), dlatego BARDZO PILNIE szukamy domu tymczasowego, a najlepiej stałego. Kot może pozostać w Koterii do piątku (zabieg zaplanowany jest na jutro rano), może uda się przedłużyć ten czas do poniedziałku...

Kocur ma ok. roku, max 2 lata, jest ewidentnie domowy- bardzo przymilny. Cały czarny. Przebywa w Warszawie.

Zdjęcia będą po południu, ale już teraz zaczynamy robić mu ogłoszenia.

HIIIIILFEEEEEE! :cry:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro paź 27, 2010 8:27 Re: Poszukuję domu tymczasowego lub stałego!

:ok:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=118678][img]http://miau.strefa.pl/Wwa-Hilfe.gif[/img][/url]
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Śro paź 27, 2010 8:31 Re: Poszukuję domu tymczasowego lub stałego!

i tu dziękuję :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro paź 27, 2010 14:30 Re: Poszukuję domu tymczasowego lub stałego!

:kotek:

:ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro paź 27, 2010 14:32 Re: Poszukuję domu tymczasowego lub stałego!

Wzięłam banerek i podnoszę:)
Obrazek
Obrazek

KasiaMM-kociara

Od: Pon cze 28, 2010 13:03

Post » Czw paź 28, 2010 13:04 Re: Poszukuję domu tymczasowego lub stałego!

kto chce koteczka?
gerardbutler

Post » Czw paź 28, 2010 18:06 Re: Poszukuję domu tymczasowego lub stałego!

wiadomość od Kasi:

Bardzo mi zależy, żeby to był dom tymczasowy. Na miesiąc, góra dwa. Potem zabiorę kota do swojego nowego domu. Mam nadzieję, że takie zapewnienie pomoże komuś podjąć decyzję. Jestem gotowa zapłacić za jedzenie kota w tym czasie.

zdjęcia ślicznoty:

Obrazek

Obrazek
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt paź 29, 2010 6:02 Re: Poszukuję domu tymczasowego lub stałego!

Mam nadzieję, że powyższe "oświadczenie" jest bardzo poważne i zobowiązujące, bo zmieniłam komunikat na banerku ;)
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Pt paź 29, 2010 16:08 Re: Poszukuję domu tymczasowego lub stałego!

Dziewczyny, jeśli DT może być odpłatne, choć częściowo, to napiszcie do smarti. Nie wiem, jak tam jej obecne zobowiązania i na jakich zasadach by kocio mógł u smarti być, ale może coś załatwicie.
Smarti prowadzi DT w podwarszawskim Michalinie. Właśnie wychodzi od niej do DS moja Mrusia. Była tam prawie 2 miesiąca i dostała wszystko co najlepsze, więc generalnie mogę polecić ten DT.
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Pt paź 29, 2010 16:27 Re: Poszukuję domu tymczasowego lub stałego!

Kasia,XAgaX,
napiszcie do mnie dokladnie jaki jest stan kotka-tzn.czy jest zdrowy i jakiej wymaga opieki-poza oczyw. taką normalną,jak rozumiem pokastracyjną.
Jeśli to ma być TDT z gwarancją zabrania kotka po tym czasie,oraz jeśli zrobicie zbiorkę na żarełko,picie i kuwetę dla niego-ja swoje dotąd karmię śr. za ok 3,70zl/dz. to dam mu dom :)

Chętnie Wam pomogę(a co najwazniejsze kiciowi :D ),ale całkiem gratis już nie daję rady..
Vega wie dokładnie.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt paź 29, 2010 22:25 Re: Poszukuję domu tymczasowego lub stałego!

smarti pisze:Kasia,XAgaX,
napiszcie do mnie dokladnie jaki jest stan kotka-tzn.czy jest zdrowy i jakiej wymaga opieki-poza oczyw. taką normalną,jak rozumiem pokastracyjną.
Jeśli to ma być TDT z gwarancją zabrania kotka po tym czasie,oraz jeśli zrobicie zbiorkę na żarełko,picie i kuwetę dla niego-ja swoje dotąd karmię śr. za ok 3,70zl/dz. to dam mu dom :)

Chętnie Wam pomogę(a co najwazniejsze kiciowi :D ),ale całkiem gratis już nie daję rady..
Vega wie dokładnie.

dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu: - ja tylko pośredniczę, zaraz wyślę link Kasi i mam nadzieję, że tym razem się odezwie na wątku :ok:

edit: wysłałam jej SMSa :)

ogólnie z tego co Kasia mówiła kocur jest młody i zdrowy, myślę, że szybko dojdzie do formy po kastracji. Chyba, że w Koterii coś mu wykryli w trakcie badania, to napisze.

deklarację wsparcia Cię w karmieniu stwora ze strony Kasi potraktowałam poważnie- czyli trzymam ją za słowo ;)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob paź 30, 2010 22:43 Re: Poszukuję domu tymczasowego lub stałego!

Cześć
Chciałabym podziękować wszystkim za pomoc i szybki odzew w sprawie kotki/kocurka. Kot jest już bezpieczny - po długich i trudnych rozmowach z rodziną, ostetczne udało się wyprosić rodziców by pozostał w moim domu do czasu odnalezienia właściciela/znalezienia nowego domu.
Przepraszam za zamęt, jaki powstał przy okazji. Pierwsze reakcje były bardzo ostre i nie spodziewałam się, by cokolwiek w tym temacie się zmieniło :( Stąd poprosiłam o wsparcie i pomoc w szukaniu na szybko domu tymczasowego, bo nie wyobrażam sobie oddać zwierzaka do schroniska. Jak się okazało, panika była przedwczesna.
Przepraszam za zamieszanie, mam nadzieje, że mi wybaczycie - kierowałam się dobrem kota.
Dziękuję i pozdrawiam, Kasia :kotek:

Kosiarz

Od: Nie paź 17, 2010 9:29

[następna]