_______________________________________________________ Jakie nudne byłoby życie gdyby nie ten rząd. Nie, za PO nie było lepiej. Ludzie tyrali za 1.200 brutto. Afera goniła aferę Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.
Cudak je jak smok, a właściwie jak smoczyca. Cały się przy tym kręci i mruczy.Staram się mu dawać małe porcje jedzenia, na tyle często na ile jestem w domu. Dzisiaj znowu idę z nim na kolejną porcję antybiotyku.
Niech je ile chce - przecież ona rośnie! Małego kociaka karmimy do woli, potrzeby bo duże bo rośnie, biega, bawi się... Ograniczanie żarełka ma sens kiedy zwierzak tyje, a maluchom to nie grozi. Fajnie że mimo choroby ma apetyt.
Trzymam małą w łazience, bo mam swoje dorosłe koty - a mała jest chora. Myślicie, że jak za jakiś czas wypuszczę ją na pokoje jest szansa, że moje koty będą w stosunku do niej delikatne? Moje koty są przyjacielsko nastawione do świata, ale są od Rudej dużo dużo większe i cięższe.
Trudno przewidzieć. Najwyżej będziesz musiała obserwować na początku. A jak malutka podrośnie, powinna sama zacząć dawać sobie radę.
_______________________________________________________ Jakie nudne byłoby życie gdyby nie ten rząd. Nie, za PO nie było lepiej. Ludzie tyrali za 1.200 brutto. Afera goniła aferę Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.
Ruda rano głośno dopomina się o jedzenie, więc ostatnio wcześniej wstaje. Chrupki RC - bardzo smakują; puszka Animondy - rzuca się na nią jak mały smok; mleko dla kotów - chętnie wypije, woda- no woda , to jest najpierw obwąchana i wybadana i ofukana, ale po sprawdzeniu ,że w miseczce i pod miseczką jest tylko woda i nic więcej - weźmie parę łyków. Nie jest wielbicielką obiadków Gerbera- zje, ale miseczka nie jest tak dokładnie wylizana jak po puszce czy chrupkach. A jak się już naje to mruczy.
Hehe, jak moje Nietoperki Pedro mięska nie chce, za to Prążek i Perełka o mało ręki mi nie odgryzą Chrupki też mają wzięcie, podobnie jak mleczko. Wodę daję przegotowaną i teraz lekko podgrzaną, bo jest zimna.
A kicia ma już jakieś imię?
Rudą nazwaliśmy Miroir, bo tak właśnie mruczy, kiedy jest zadowolona. Chciałabym, żeby już mogła skakać po pokoju, zamiast siedzieć w łazience. Dzisiaj znowu biorę ją na kolejną dawkę antybiotyku do weterynarza. Tydzień temu wepchnął się za moją córką do mieszkania taki słodziak: Słodziak jest miły, zdrowy i bezkonfliktowy, ale nie wiem czy jest zaszczepiony.