Pomarańczowy szczęściarz znad morza - już w nowym domku :))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 13, 2010 7:45 Pomarańczowy szczęściarz znad morza - już w nowym domku :))

Pewnie nie uwierzycie ...

Chociaż - taka nasza miauowa karma chyba ;)

Zapowiadał się piękny, słoneczny weekend, więc w 4 pyry miauowe udałyśmy się do Koszalina. Było pięknie faktycznie, niedzielny spacer przed powrotem do Poznania - aż tu nagle na małych szybkich nóżkach prosto w wielkie ruchliwe rondo w centrum miasta leci mały rudzielec z nastroszoną kitą :strach:
Błyskawiczne kici-mici - mały zawrócił (ufff!!!) i biegiem do nas :strach:
Mały rozmruczany oswojony rudzielec ...

No to mamy kota :roll:
Pierwsze jego szczęście - że urodził się rudy i pewnie szybciej dom znajdzie. Drugie jego szczęście - że w ogóle żyje ... za chwilę mógł dołączyć do tych wszystkich kociaków, którym się nie udało, a które widziałyśmy po drodze :(

Oczywiście szybka decyzja, mały Koszałek jedzie do Poznania. Nie pytajcie skąd znalazł się transporterek, podkład i ręcznik do klateczki, nawet paczka smacznego jedzonka ;) - jesteśmy profesjonalnym domem tymczasowym :twisted:

W mieszkaniu okazało się, że strasznie głodny
Obrazek

Obrazek

Pełny brzuszek przypomniał, że trzeba zawiązać sadełko - najlepsze miejsce do tego to oczywiście puchowa kołdra 8)
Obrazek

Obrazek

W końcu trzeba się było zbierać do domu. W planie było jeszcze Mielno (pogoda jak brzytwa :ok: ) i zjedzenie gofra i lodów.
No to jedziemy, mały w transporterku. Gofra w łapę i na plażę.
Szczyt szczęścia - tyyyyyle piachu :lol: Cały zabiorę ze sobą :lol:
Obrazek

Obrazek

Jeszcze tylko szybki wpad do pamiątek po misia dla Koszałka i wracamy do Poznania.
Mały zmęczony przygodami spał jak zabity całą drogę w pozach przedziwnych 8)
Obrazek

No i co? Nie sądzicie, że ktoś to dla nas zaplanował? ;)
A dzień wcześniej mówiłam, że mam nadzieję, ze biała Stokrocia jest ostatnim znalezionym kociakiem na ten rok ....

Podsumowując : Koszałek jest rudy z białymi łapkami, ma ok.3-3,5 miesiąca, wygląda na zdrowego. Jest bardzo ufny, domowy. Jak na rudego przystało, musi mieć jednak skrzywienie psychiczne ;) - prawdopodobnie był bardzo wcześnie zabrany od matki, bo wciąż szuka czegoś do ssania - palec od ręki, własna łapka ... prawdopodobnie dlatego ma wylizany do gołej skóry koniec ogonka.

Dzisiaj jedziemy do weta, na początek trzeba chłopaka pozbawić całego życia zewnętrznego i wewnętrznego, no i pokazać ogonek.

Oczywiście szuka domu !!!!
Ostatnio edytowano Nie paź 17, 2010 10:38 przez Avian, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon wrz 13, 2010 7:52 Re: Pń : Pomarańczowy szczęściarz znad morza - szuka DS

Bardzo ciekawa historia.
Zapewne ten na górze wszystko zaplanował, że mały rudziaszek trafił na swoje szczęście na Was.
Śliczny jest :1luvu: i domek pewnie szybko znajdzie .
W transporterku na plaży wygląda cudnie :) komponuje się z piaskiem :kotek:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pon wrz 13, 2010 8:02 Re: Pń : Pomarańczowy szczęściarz znad morza - szuka DS

wow jaki sliczny, sama bym go chciala :1luvu:

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon wrz 13, 2010 8:04 Re: Pń : Pomarańczowy szczęściarz znad morza - szuka DS

Już on od poczatku wiedział co robi jak koło Was leciał :mrgreen:

Śliczny rudasek :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon wrz 13, 2010 8:21 Re: Pń : Pomarańczowy szczęściarz znad morza - szuka DS

Avian pisze:A dzień wcześniej mówiłam, że mam nadzieję, ze biała Stokrocia jest ostatnim znalezionym kociakiem na ten rok ....

Taa... na pewno... :mrgreen:

Kciuki za dom dla rudaska :lol: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon wrz 13, 2010 10:49 Re: Pń : Pomarańczowy szczęściarz znad morza - szuka DS

:ok:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon wrz 13, 2010 10:53 Re: Pń : Pomarańczowy szczęściarz znad morza - szuka DS

kilka ogłoszeń i maly znajdzie domeczek .rudziaszki mają powodzenie w wśród domków przecież :mrgreen:
Obrazek

Edytka1984

Post » Pon wrz 13, 2010 10:53 Re: Pń : Pomarańczowy szczęściarz znad morza - szuka DS

Co za historia 8O
Ja szczęśliwie (?) jeszcze nigdy niczego nie znalazłam...

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pon wrz 13, 2010 11:03 Re: Pń : Pomarańczowy szczęściarz znad morza - szuka DS

Avian , mówiłam że koty przyciągasz! :lol: Niedługo pokażę nowe biało-rude kociątko, koteczkę.Za domek dla pięknego Koszałka. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Ciekawe , czy ktoś go będzie szukał w Koszalinie?

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pon wrz 13, 2010 11:36 Re: Pń : Pomarańczowy szczęściarz znad morza - szuka DS

Ja nie mogę, Iza :ryk:
Ty nie powinnaś z domu się ruszać :ryk:

Kociak śliczny, ruuuudy, zawsze chciałam takiego, nigdy żaden się nie podłożyl a teraz to dooopa :twisted:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon wrz 13, 2010 11:37 Re: Pń : Pomarańczowy szczęściarz znad morza - szuka DS

grazyna mizera pisze: Ciekawe , czy ktoś go będzie szukał w Koszalinie?

Jeszcze chwila i by go znalazł - jako placek na środku ronda :evil:
Niech sobie wypłakują oczy za nim, jak można w centrum miasta kociaka puścić samopas :roll:

Tak w ogóle kociaka znalazłyśmy kawałek od targowiska, gdzie można również zwierzaki kupić ... może ktoś nabył bo rudy, po drodze zauważył wylizany ogonek, wystraszył się i wyrzucił? Bo brzydki szczurzy ogon? Ech ...

W każdym razie szczęściarz 8)

Mały nockę przespał spokojnie, apetyt ma, siuu w kuwetce.
Najszczęśliwszy jest jednak jak ma ludzkie palce do ciumkania :lol:
Mam nadzieję, że zapomni o ogonku i futerko ładnie odrośnie. Skóra w każdym razie wygląda ładnie, żadnej rany, tylko łysinka ;)
Na razie jest na tymczasie u Catherine - dzięki :1luvu: (ale to Ty go wypatrzyłaś ;) :twisted: )

Tak było w podróży ...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... i już na miejscu - odsypiamy dalej ;)
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon wrz 13, 2010 11:38 Re: Pń : Pomarańczowy szczęściarz znad morza - szuka DS

Jaki pieeeekny facet! 8O
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon wrz 13, 2010 11:45 Re: Pń : Pomarańczowy szczęściarz znad morza - szuka DS

:1luvu: takie śliczne kocie dziecko z Niego
ja tam nie rozumiem jak można nie pilnować kotka ( w przypadku jeśli komuś nawiał)
zresztą nie ważne skoro kotek był pozostawiony sam sobie i gdyby nie życzliwi ludzie skończył by pod kołami
ale wygląda rozkosznie :kotek:
Obrazek

Edytka1984

Post » Pon wrz 13, 2010 12:04 Re: Pń : Pomarańczowy szczęściarz znad morza - szuka DS

Dorota pisze:Jaki pieeeekny facet! 8O

A Mru by nie chciał kolegi do towarzystwa?
Wiele by nauczył młodziaka, oj wiele :lol:
Obrazek

Avian

Post » Pon wrz 13, 2010 12:06 Re: Pń : Pomarańczowy szczęściarz znad morza - szuka DS

Avian pisze:
Dorota pisze:Jaki pieeeekny facet! 8O

A Mru by nie chciał kolegi do towarzystwa?
Wiele by nauczył młodziaka, oj wiele :lol:

A może Rudy Mru by chciał ucznia? :mrgreen:

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

[następna]