W-wa Ochota/Centrum. Potrzebna POMOC w łapance!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 22, 2010 22:45 W-wa Ochota/Centrum. Potrzebna POMOC w łapance!!!

viewtopic.php?f=13&t=115571

Kaprys2004 pisze:Moja znajoma, Iwona, przemiła kobieta o złotym sercu, ostatnio codziennie usiłuje złapać piwniczne maluchy i ich mamę - już ponownie w ciąży - w budynku na Ochocie. Na razie - bezskutecznie. Potrzebuje do pomocy dwóch osób, najchętniej jutro wieczorem, o 21.
Ma dwa transportery, dwie klatki łapki, umówionego weta o każdej godzinie, tylko rąk za mało..

Czy ktoś mógłby ją wspomóc?

Telefon do Iwony: 0 664 520 580.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc :D

Jana pisze:Kotka i jeden kociak nadal w piwnicy :( Już tylko Iwona łapie :( :( :(
Mieliśmy jej jutro pomóc, ale nie możemy (mamy wizytę przedadopcyjną wieczorem).

BARDZO PROSZĘ o pomoc w łapance!!! To ul. Siewierska, bliziutka Ochota (prawie Centrum), łapie się ok. 20.00, ale może być trochę wcześniej lub później. Wczoraj piwnica została odpchlona, więc jest dużo łatwiej i milej. Iwona ma klatkę-łapkę i nasz podbierak. Jedna osoba to za mało, POMOCY!

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon sie 23, 2010 8:25 Re: W-wa Ochota/Centrum. Potrzebna POMOC w łapance!!!

:!: :!: :!:

Jana

Post » Pon sie 23, 2010 9:07 Re: W-wa Ochota/Centrum. Potrzebna POMOC w łapance!!!

mogę pomóc.

łapanka, a co dalej?

mam talony ze śródmieścia.

dceglowska

Od: Pon maja 17, 2010 11:36

Post » Pon sie 23, 2010 9:09 Re: W-wa Ochota/Centrum. Potrzebna POMOC w łapance!!!

Chodzi tylko o łapanie, z tego co wiem Iwona resztę już załatwiła :)

Jana

Post » Pon sie 23, 2010 9:39 Re: W-wa Ochota/Centrum. Potrzebna POMOC w łapance!!!

są tymczasy?

dceglowska

Od: Pon maja 17, 2010 11:36

Post » Pon sie 23, 2010 9:46 Re: W-wa Ochota/Centrum. Potrzebna POMOC w łapance!!!

Wszystko jest załatwione, chodzi tylko o fizyczną pomoc w złapaniu kotki (już ciężarnej znowu) i ostatniego malucha.

Jana

Post » Pon sie 23, 2010 13:06 Re: W-wa Ochota/Centrum. Potrzebna POMOC w łapance!!!

:!: :!: :!:

Jana

Post » Pon sie 23, 2010 13:26 Re: W-wa Ochota/Centrum. Potrzebna POMOC w łapance!!!

Iwona jest osobą doskonałą do współpracy i tak jak Jana mówiła, potrzeba tylko rąk do pomocy, kogoś, kto zasłoni okienko, gdy druga osoba wejdzie do piwnicy, kogos, kto pomoze przelozyc kociaka itd..
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pon sie 23, 2010 16:26 Re: W-wa Ochota/Centrum. Potrzebna POMOC w łapance!!!

PODNOSZĘ!!

dceglowska, czy nadal jestes gotowa pomoc?
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Pon sie 23, 2010 18:50 Re: W-wa Ochota/Centrum. Potrzebna POMOC w łapance!!!

dzwonilam do Iwony - zostala sama...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Wto sie 24, 2010 12:36 Re: W-wa Ochota/Centrum. Potrzebna POMOC w łapance!!!

PODNOSZĘ!
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Śro sie 25, 2010 8:45 Re: W-wa Ochota/Centrum. Potrzebna POMOC w łapance!!!

Wczoraj znowu - z Iwoną i Janą - się zasadzaliśmy. I znowu bez skutku - ani kotki, ani kociaka nawet nie widzieliśmy.

Kotka przeniosła kociaka do innej piwnicy. Ale tam jej nie znaleźliśmy. Po bezskutecznym przejrzeniu kilkudziesięciu piwnic postanowiłem, że zajrzymy do tej piwnicy, gdzie koty były poprzednio. Gdy się zbliżyliśmy, już zza rogu korytarza usłyszeliśmy szmer. Aha! Podchodzę bliżej - szmer narasta. Gdy podszedłem do samej piwnicy - jakby morze zaszumiało! Na progu piwnicy leżały kawałki folii aluminiowej i po niej skakały setki pcheł - wyczuwały nas z kilku metrów!! I tak się cieszyły, tak skakały z radości, że robiły niezły hałas. Zgroza 8O.

Ale tym razem byliśmy przygotowani - zafipreksowani zawczasu, ja tym razem w długich spodniach, skarpetki na spodnie. Zatem wielu ukąszeń nie doświadczyliśmy tym razem. Ale stare jeszcze nie zeszły. A Satoru to chyba całkiem umarła od tych pcheł :wink:.

A do klatki na zewnątrz złapał się tylko zabłąkany pies - dwa razy. No, tylko głową, bo za duży był.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro sie 25, 2010 9:19 Re: W-wa Ochota/Centrum. Potrzebna POMOC w łapance!!!

Pchły są tylko w jednej komórce, tej, gdzie na początku była kocia rodzinka. Teraz kotka jest gdzieś indziej (niestety, nie bardzo wiadomo gdzie) i dobrze, bo reszta piwnicy odpchlona.

Jana

Post » Śro sie 25, 2010 10:04 Re: W-wa Ochota/Centrum. Potrzebna POMOC w łapance!!!

Rozmawialam wczoraj z Iwona jak wyscie byli tam. Moje nogi to jest koszmar, Iwona powiedziala ze nogi W. wygladaja lepiej niz moje. Ja mam wrzody wzdluz zewnetrznej i wewnetrznej strony nog - az powyzej linii majtek, ogromne nasilenie w okolicach kolan i tam, gdzie sie buty konczyly. Podejrzewam, ze to jakies paskudne uczulenie, wstretne, na poczatku ropiejace ranki, zaczynaja przysychac.
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Sob sie 28, 2010 20:01 Re: W-wa Ochota/Centrum. Potrzebna POMOC w łapance!!!

Obrazek

Szyla

Od: Sob sie 28, 2010 19:44