KOCIAKI CHORE OCZKI! 2 w DS, Kruszynka ['], 2 zostały

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 08, 2010 20:10 KOCIAKI CHORE OCZKI! 2 w DS, Kruszynka ['], 2 zostały

Niełapliwa kotka z Ursusa, która co roku miała jednego góra dwa kociaki, w tym roku postanowiła zostać mamą pięciu kociąt :crying:
Karmicielka właśnie dziś mnie o tym poinformowała. Na pytanie czemu dopiero teraz, odpowiedziała, że nie mogła się do mnie dodzwonić :evil: Szkoda tylko, że nie dzwoniła na komórkę :evil: Było, minięło...

Dwa z kociaków mają po jednym oczku: czarny i czarno-biały. Jak reszta nie wiem. Może oczko czarnego uda się uratować.
Wiek kociąt: według mnie 2 - 2,5 m-ca, według karmicielki 3 m-ce.

Na dodatek kociaki są na w pół osowjone 8O Otóż dzisiaj po moich oględzinach kociaków zadzwoniła Pani Karmicielka, że jest Pan Rysiu chętny na kociaka. Ja mówię super, ale one są dzikie. A Karmicielka na to, że Pan Rysiu podszedł do nich i pogłaskał dwa, a reszta w tym czasie nie uciekała 8O 8O 8O 8O 8O 8O Kotka podobno dostawała szału.

Ten Pan Rysiu podobno od dawna miał chrapkę na kociaka, a pracuje obok. Więc chyba tam chodził i przyzwyczaił kociaki do swojej obecności.

Obrazek

To samo zdjęcie powiększone (trzeba kliknąć), wiadać na nim, że czarny ma coś nie tak z jednym oczkiem. O tym, że biało-czarny nie ma oczka wiemy od Pana Rysia.
Obrazek

Ratunku! Ja naprawdę nie mogę wziąć do siebie wszystkich kotów z Ursusa :( I tak mam już ich za dużo :(

Wyjeżdżam w sobotę 14.08 wracam 30.08. Podczas mojej nieobecności kociaki i matkę mogą złapać Kaprys2004 :aniolek: i Agalenora :aniolek: Ponadto może gdyby ktoś był chętny na te kociaki, to może udałoby się złapać matkę na te kociaki?
Ostatnio edytowano Nie wrz 12, 2010 21:37 przez genowefa, łącznie edytowano 6 razy
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie sie 08, 2010 20:28 Re: RATUNKU! 5 kociąt PILNIE szuka DT/DS! CHORE OCZKI!

Rany, następne :( :( :(
Łamię się, żeby wziąć do siebie do klatki te od aniki, ale z drugiej strony na przemian pukam się w swój głupi łeb - przy moim trybie życia 10 sztuk w domu to już i tak szaleństwo :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie sie 08, 2010 21:36 Re: RATUNKU! 5 kociąt PILNIE szuka DT/DS! CHORE OCZKI!

:!:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie sie 08, 2010 22:12 Re: RATUNKU! 5 kociąt PILNIE szuka DT/DS! CHORE OCZKI!

jakie biedulki
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Nie sie 08, 2010 22:34 Re: RATUNKU! 5 kociąt PILNIE szuka DT/DS! CHORE OCZKI!

Eh... :( kolejne :cry:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie sie 08, 2010 22:49 Re: RATUNKU! 5 kociąt PILNIE szuka DT/DS! CHORE OCZKI!

A dałoby radę podać antybiotyk?
Miałam takie 2 kociaki w zimie - zanim przyszły do mnie dostały już antyb. i wrzód na oczku już się cofał jak trafiły do mnie.Tak więc może to jakiś pomysł póki DT nie ma?
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon sie 09, 2010 5:04 Re: RATUNKU! 5 kociąt PILNIE szuka DT/DS! CHORE OCZKI!

:!:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon sie 09, 2010 8:25 Re: RATUNKU! 5 kociąt PILNIE szuka DT/DS! CHORE OCZKI!

podrzucam :roll: ...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon sie 09, 2010 9:31 Re: RATUNKU! 5 kociąt PILNIE szuka DT/DS! CHORE OCZKI!

Podrzucam. Dobrze byłoby złapać tę niełapliwą mamę na kociaki właśnie - tak jak pisała genowefa. Ale to trzeba byłoby łapać już teraz, póki sa malutkie i póki kotka ich mocno pilnuje. :(

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pon sie 09, 2010 12:49 Re: RATUNKU! 5 kociąt PILNIE szuka DT/DS! CHORE OCZKI!

Matkę skoro się rzucała przy głaskania maluchów koniecznie próbować na kociaki

ale poza tym.... :( :( :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon sie 09, 2010 14:27 Re: RATUNKU! 5 kociąt PILNIE szuka DT/DS! CHORE OCZKI!

Mysza pisze:Matkę skoro się rzucała przy głaskania maluchów koniecznie próbować na kociaki

Ale najpierw musi być ktoś chętny na kociaki :(
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon sie 09, 2010 14:32 Re: RATUNKU! 5 kociąt PILNIE szuka DT/DS! CHORE OCZKI!

O rany...
Na razie zaznaczam. Będę urabiać TŻ, może choć jednego byśmy wzięli na tymczas. Najgorsze że już u nas siedzi Bob od kwietnia i jakoś nie ma szału z chętnymi domkami...

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pon sie 09, 2010 19:32 Re: RATUNKU! 5 kociąt PILNIE szuka DT/DS! CHORE OCZKI!

podniosę biedulki :(
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pon sie 09, 2010 21:58 Re: RATUNKU! 5 kociąt PILNIE szuka DT/DS! CHORE OCZKI!

Mam wieści dobre i złe za razem. Cudowna osoba, która zadeklarowała przetrzymanie kociąt z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=115186 weźme do siebie trzy kociaki :1luvu: :1luvu: :1luvu: Co jednak oznacza, że nie mamy co zrobić z tamtymi kociakami :( Jednak tamte muszą być jeszcze trochę z mamą i mamy ze dwa tygodnie czasu.

Maluszki mają 2 m-ce max! Dzisiaj jeden z maluszków został zabrany przez Pana Rysia. Pan Rysio wybrał sobie kocurka.
Tak więc szukamy na cito DT dla jednego maluszka :!:

Jutro będziemy łapać kociaki, przecież nie zostawimy tego jednego!!!! Ja wyjeżdżam w sobotę. Do soboty musi się znaleźć DT dla jednego maluszka!

Dzisiaj złapałam w ręce jednego gada, ale musiałam go przeciskać przez dziurę w siatce. Maluch się przestraszył, pogryzł mnie i zwiał.

One są maleńkie i prawie osowojone!
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon sie 09, 2010 22:36 Re: RATUNKU! KOCIAKI CHORE OCZKI! 3 mają TDT 1 PILNIE DT!!!!!!

W tym wątku maluszków było 5. Jeden ma DS u Pana Rysia. 3 mają TDT (do mojego powrotu, być może w tzw. międzyczasie znajdą się domu stałe). 1 maluszek PILNIE szuka DT!

Ponieważ TDT zapewnia osoba, która miała wziąć te maluszki: viewtopic.php?f=1&t=115186 PILNIE szukamy DT dla tych maluszków.

Ja po powrocie mogę przejąć trzy maluszki, które mają teraz TDT (bo tak się zresztą zadeklarowałam). Nie wezmę do siebie sześciu kociąt, ponieważ:
1. I bez żadnych kociąt mam za dużo kotów w domu
2. moje mieszkanie nie jest gumy i portfel też
3. Branie do siebie kociąt z dwóch miotów, to słaby pomysł (czysto hipotetycznie, raczej informacyjnie)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[następna]