Łódź - artykuł "Rozwścieczone koty postrachem Śródmieścia"

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 30, 2010 15:41 Łódź - artykuł "Rozwścieczone koty postrachem Śródmieścia"

Natknęłam się dzisiaj na takie coś:

http://lodzkie.naszemiasto.pl/artykul/4 ... ,id,t.html

Umieszczam, bo może jakieś koty są zagrożone...
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro cze 30, 2010 15:52 Re: Łódź - artykuł "Rozwścieczone koty postrachem Śródmieścia"

Przede wszystkim chyba te z artykułu...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro cze 30, 2010 15:55 Re: Łódź - artykuł "Rozwścieczone koty postrachem Śródmieścia"

O te koty mi właśnie chodziło :(
Może ktoś zna tę panią?
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Śro cze 30, 2010 16:00 Re: Łódź - artykuł "Rozwścieczone koty postrachem Śródmieścia"

Greta_2006 pisze:O te koty mi właśnie chodziło :(
Może ktoś zna tę panią?

A to sorki, nie zaczaiłam :oops: Hallo Łódź!
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro cze 30, 2010 16:02 Re: Łódź - artykuł "Rozwścieczone koty postrachem Śródmieścia"

8O Niedługo pewnie będą pożerać ludzi . Kot atakujący człowieka i skaczący do oczu ? 8O tak bez przyczyny ? 8O Nie mogę w to uwierzyć :roll:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro cze 30, 2010 16:04 Re: Łódź - artykuł "Rozwścieczone koty postrachem Śródmieścia"

jasdor pisze:8O Niedługo pewnie będą pożerać ludzi . Kot atakujący człowieka i skaczący do oczu ? 8O tak bez przyczyny ? 8O Nie mogę w to uwierzyć :roll:

Gazeta raczej tabloidalna... Ale przyczyny mogą być, jeśli to zbieraczka.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro cze 30, 2010 16:13 Re: Łódź - artykuł "Rozwścieczone koty postrachem Śródmieścia"

ja jakoś nie wierzę w to, że kot, któremu nikt krzywdy nie robi bandami atakują...

Przecież to nie ludzie, że mówią sobie, chodźcie się zbierzemy i wtłuczemy właścicielce pudla...

Jeszcze nie widziałam w życiu kota, który żyje na wolności i atakuje bez powodu...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Śro cze 30, 2010 16:15 Re: Łódź - artykuł "Rozwścieczone koty postrachem Śródmieścia"

ifciastu pisze:ja jakoś nie wierzę w to, że kot, któremu nikt krzywdy nie robi bandami atakują...

Przecież to nie ludzie, że mówią sobie, chodźcie się zbierzemy i wtłuczemy właścicielce pudla...

Jeszcze nie widziałam w życiu kota, który żyje na wolności i atakuje bez powodu...

No ja też nie... Może kobita złapać go chciała, albo co?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro cze 30, 2010 16:16 Re: Łódź - artykuł "Rozwścieczone koty postrachem Śródmieścia"

Koty raczej nie atakują ludzi, musi być jakaś przyczyna takiego zachowania

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro cze 30, 2010 18:44 Re: Łódź - artykuł "Rozwścieczone koty postrachem Śródmieścia"

koty nie napadają na ludzi... 8O dziwna historia..może ktoś z tego rejonu miasta zna sytuację albo może ją poznać bliżej?
nagonka na koty, to nie to, co byłoby rozwiązaniem ... prześlę link do kilku osób.. może coś zaradzą..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro cze 30, 2010 19:00 Re: Łódź - artykuł "Rozwścieczone koty postrachem Śródmieścia"

podniosę...
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Śro cze 30, 2010 19:05 Re: Łódź - artykuł "Rozwścieczone koty postrachem Śródmieścia"

przesłałam... :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw lip 01, 2010 7:52 Re: Łódź - artykuł "Rozwścieczone koty postrachem Śródmieścia"

Hanulka pisze:przesłałam... :ok:

Dzięki.

Rozmawiałam wczoraj z dziennikarką,.
Trzeba tam pójść i zorientrować się w sytuacji - adres podany w artykule, Kilińskiego 95.
Ja w ciągu najbliższych dwóch - trzech tygodni nie dam rady.

Może znajdziesz chwilę?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lip 01, 2010 10:13 Re: Łódź - artykuł "Rozwścieczone koty postrachem Śródmieścia"

Ja nie jestem z Łodzi, więc nie pomogę. :(
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Czw lip 01, 2010 20:21 Re: Łódź - artykuł "Rozwścieczone koty postrachem Śródmieścia"

Niestety, nikt chwilki nie znalazł, zatem na rekonesans udała się stała ekipa, czyli annskr i ja....
Nastawione na spotkanie oko w oko z krwiożerczymi bestiami, uzbrojone w aparaty fotograficzne wjechałyśmy na posesję przy Kilińsiego 95.
Koty ludojady miały widocznie wieczorną sjestę, gdyż beztrosko wylegiwały się na trawniczku, pod krzaczkami tudzież pod autami(te ostatnie niewątpliwie
zamierzały przegryźć przewody hamulcowe, aby spowodować wypadek i ofiary w ludziach):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Koty nie wyglądają wyjściowo, są chude, mają matową przerzedzoną sierść, są nieposterylizowane i mnożą się na potęgę.
Rozpytywani na okoliczność kotów sąsiedzi twierdzili, że jest ich około trzydziestu. My dziś widziałyśmy:
1.Czarnuszka z ozorkiem na wierzchu
2. Chudą buraskę
3. Kolejną chudą buraskę
4. Przepiękne, zabiedzone sreberko
5. Buraskę na oknie
6. Dzikie-dzikie bure pod krzaczorem
7. Takie małe na oko trzymiesięczne kociątko.

I to kociątko najbardziej utkwiło mi w głowie:

Obrazek

Pani Karmicielka mieszka na parterze, resztę kotów trzyma w domu. W tym ciężarne lub tyle co wysypane kotki.
Pani podobno te koty leczy, ale sterylizować nie chce. Dziś była nieobecna, ale spróbujemy się z nią skontaktować, przekonać,
ponaciskać....I jeśli się zgodzi (na nielegalne nocne akcje się nie piszemy)- będziemy żebrać o kaskę na zabiegi

Właściwie miło nam się rozmawiało z tubylcami. Z jednym wyjątkiem. Pojawił się "szef podwóra-Ura Bura" i zaczął pyskować, że
jak fundacja, to on nie ma o czym z nami rozmawiać, bo potrafimy przeżerać tylko JEGO pieniądze. Ciekawe jak?- pytamy.
Jeden procent nie przekazał na pewno, bo- lombrozjonistycznie do sprawy podchodząc- wygląda, jakby pracą nie zhańbił się nigdy
I to raczej my nie mamy z nim o czym rozmawiać. Na co on, że należałoby te koty powybijać, powystrzelać i że on to zrobi.
I nikt mu nie podskoczy, bo skoro umarzają sprawy o morderstwa na ludziach, to wymiar sprawiedliwości kotami przejmował się nie będzie....
Piszę to, na wypadek, gdyby któremuś z kotów coś złego się stało- wtedy będziemy wiedzieć, kto zacz...

No i tyle. Pozostaje: namierzyć karmicielkę, przekonać do sterylek, kasę skołować, koty połapać, koty na zabiegi pozawozić, koty z zabiegów odebrać,
maluchy ślepe pousypiać, pozostałym malcom znaleźć tymczas, poogarniać, ogłosić i wyadoptować.
Bułka z masłem.
A teraz proszę o porozsyłanie linka. Do mnie proszę nie wysyłać, ja już wszystko wiem.
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

[następna]