Lara i dzieci mają swoje domy.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 25, 2010 21:07 Lara i dzieci mają swoje domy.

Pewna Pani miała kotkę młoda i śliczną - roczną, długonogą sarenkę . Mogła ją wysterylizować za darmo, ale tego nie zrobiła.
Potem w domu zrobiło się 5 kotów i okazało się, ze o 5 za dużo.
Pani przywiozła kocią mamę z dziećmi do lecznicy i powiedziała, że albo ją zostawi tu, albo na ulicy.
I tak, dzięki pani doktor i bloo, kotki z mamą trafiły do mnie.
Kocia mama jest miłą, mruczącą i cierpliwą kociną. Opiekuje się maluchami, grucha do nich, myje, głaszcze i karmi (mimo, ze jest po sterylce, bo było podejrzenie ciąży). Pozwala dosłownie na wszystko swoim niesfornym dzieciom.

Dzięki temu kociaki, mimo przeprowadzek, najpierw do lecznicy, potem do łazienki pani wet, a potem do mnie są kompletnie bezstresowymi, niczegoniebojącymi się miziakami.
Wszystko robią jednocześnie, jak sterowani :) wchodzą na kolana, ganiają i bawią się, jedzą i robią kupskę do kuwet.
Dlatego wszystkie mają imiona na B i nazywają się Bracia B lub Banda B.
Są zdrowe i grubiutkie i mają bardzo gęste, puszyste, błyszczące futerka w różnych kolorach.

Nie będę oryginalna - szukamy domów.
Bardzo chciałabym, żeby kocia mama trafiła do swojego domu. Jest taka kochana.
Dzisiaj zrobiłam kilka zdjęć, nie są zbyt dobre, ale juz widac na nich, ze kociaki są piękne.

Obrazek
Lara Scarlet Johanson

Obrazek

Obrazek
Pierwszy z braci B - Bąbel - mamisynek - jest najmniejszy i pewnie najmłodszy.

Obrazek

Obrazek
Drugi z braci - Batonik - wiecznie zdziwiony ssacz. Sympatyczny i ciekawski

Obrazek

Obrazek
Trzeci brat B - Bubu - największy misiek - piękny z białym brzuszkiem i w pończochach i skarpetach. A pysio ma po prostu cudny.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Czwarty brat B - Brysio - zakochany w ludzkich kolanach - mruczy, całuje i łapie łapkami za ręce. Kochany buranio. Duży i silny. Plecki ma całkiem czarne a po bokach futerko zakończone jest takim jasnymi płomykami.

Zapraszamy do wątku i ewentualnie do pomocy w ogłaszaniu.
Ostatnio edytowano Śro sie 18, 2010 13:48 przez Anda, łącznie edytowano 3 razy
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt cze 25, 2010 21:45 Re: Lara i dzieci:Bubu,Baton,Brysio,Bąbel.Historia jakich wiele.

Jestem we wącie, mogę również robić ogłoszenia :wink:

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Pt cze 25, 2010 21:59 Re: Lara i dzieci:Bubu,Baton,Brysio,Bąbel.Historia jakich wiele.

U cioci Andy jak zwykle cudowne kociaki :1luvu:
Szkoda że nie moge miec jeszcze jednego, bo bardzo podoba mi się Brysio :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ale Melcia wystarcza mi za 3 kociaki, a jak biegają z Miśką po domu to tak jakby stado koni galopowało :ryk: :ryk: :ryk:

anda70

Od: Sob maja 15, 2010 20:59

Post » Sob cze 26, 2010 10:06 Re: Lara i dzieci:Bubu,Baton,Brysio,Bąbel.Historia jakich wiele.

:kitty:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob cze 26, 2010 21:10 Re: Lara i dzieci:Bubu,Baton,Brysio,Bąbel.Historia jakich wiele.

Zdjęcia do ogłoszeń
Bąbel
Obrazek

A to kto?? :D
Obrazek

To Brysio i Bzik
Obrazek

A tu Bubu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bzik
Obrazek

Kociaki są świetne.
Mama powoli zaczyna się witać, ocierać i mruczeć. To wysoka kotka - kawał babki :) a taka delikatna w stosunku do dzieci. :1luvu:
Obrazek

Anda

Post » Sob cze 26, 2010 21:41 Re: Lara i dzieci:Bubu,Baton,Brysio,Bąbel.Historia jakich wiele.

Pięknotki :1luvu: a Bzik :1luvu: :1luvu: :1luvu: zakochałam się i moja może być oficjalnie zazdrosna ;)

Anda jak tylko będzie można już robić ogłoszenia pomogę. Daj tylko znać.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Sob cze 26, 2010 22:38 Re: Lara i dzieci:Bubu,Baton,Brysio,Bąbel.Historia jakich wiele.

maueczarne pisze:Anda jak tylko będzie można już robić ogłoszenia pomogę. Daj tylko znać.

Dzięki - dam znać i może coś skrobne, ale jeszcze trochę.
W czwartek jade z Lara na zdjęcie szwów.

Anda

Post » Sob cze 26, 2010 22:53 Re: Lara i dzieci:Bubu,Baton,Brysio,Bąbel.Historia jakich wiele.

Anda pisze: To Brysio i Bzik
Obrazek

Chyba powinno być Bzik i Brysio :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie cze 27, 2010 14:33 Re: Lara i dzieci:Bubu,Baton,Brysio,Bąbel.Historia jakich wiele.

no tak Bzik z lewej :)

Dzisiaj mama po obiedzie zaprosiła dzieci na mizianki i rekreacyjnego cyca - niestety nie miałam aparatu a szkoda, bo widok był niesamowity.
Lara zjada tony - karmi, pewnie dlatego.
Maluchy różnie.
Staram się im dawać mało, bo zauważyłam, żę kupki im się zrobiły takie se.

Dzisiaj chciałabym pokazac bliżej Larkę. Jest świetna i taka łagodna, komu przeszkadzała w domu ? - nie wiem, jak ktoś może wyrzucić z domu matkę z dziećmi. Żeby tę babę pokarało.
Lara rozłożyła się na stoliku a Brysio postanowił umyc mamie ucho - był bardzo troskliwy i dokładny :)
On w ogóle jest taki empatyczny. Jak to tygrysek. :mrgreen:
Lara odpoczywa
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Lara i dzieci
Obrazek
Obrazek

Brys kocha mamę
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Anda

Post » Nie cze 27, 2010 14:43 Re: Lara i dzieci:Bubu,Bzik,Brysio,Bąbel.Historia jakich wiele.

Śliczna koteczka, a Brysio budzi we mnie szczególne uczucia, bo kogoś mi baaardzo przypomina :1luvu: :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie cze 27, 2010 18:04 Re: Lara i dzieci:Bubu,Bzik,Brysio,Bąbel.Historia jakich wiele.

Ojejku jak on jej uszko myje :1luvu:

maueczarne

Post » Pon cze 28, 2010 8:09 Re: Lara i dzieci:Bubu,Bzik,Brysio,Bąbel.Historia jakich wiele.

Wymył jej ucho aż do środkowego :)

Mam prośbę dotyczącą moich tymczasów. Utrzymanie rodzinki wynosi mnie ok.8 zł dziennie i nie jest to dla mnie mała kwota.
Prosżę zatem, gdyby któras z Was miała np jakąs karmę na zbyciu czy żwirek, pomyślcie o moich kotkach i dajcie znak. :)

Anda

Post » Pon cze 28, 2010 8:16 Re: Lara i dzieci:Bubu,Bzik,Brysio,Bąbel.Historia jakich wiele.

Amika6 pisze:Śliczna koteczka, a Brysio budzi we mnie szczególne uczucia, bo kogoś mi baaardzo przypomina :1luvu: :D

A ja wiem kogo:)
19.Brysio Brysio mieszka w Łomazach k/ Białej Podlaskiej. Dołączył do 3 m-cznej kotki i piesków Shitsu. Dużych 2+2.
Obrazek
:mrgreen:

Anda

Post » Pon cze 28, 2010 9:53 Re: Lara i dzieci:Bubu,Bzik,Brysio,Bąbel.Historia jakich wiele.

Anda ja nic nie mam. Ewentualnie powiedz co kupić to kupię i Ci podrzucę może przy okazji jak będę po te rzeczy do Ciebie jechała. I bazarek mogę zrobić, może coś pójdzie.
Będę na dniach składała zamówienie przez internet to mogę od razu potrzebne rzeczy dla Ciebie zamówić. Wyjdzie taniej.

maueczarne

Post » Pon cze 28, 2010 11:37 Re: Lara i dzieci:Bubu,Bzik,Brysio,Bąbel.Historia jakich wiele.

Dzięki :1luvu: przyda się wszystko. Żwirek mam kupić u wetki od której wzięłam koty po cenach hurtowych 8)
A reszta to suche dla mamy - dla dzieci jeszcze mam. Mokre dla mamy i dla dzieci jakieś. Nie musi być z górnych półek bo wiadomo.
U mnie jedzą mięso różne i puszki whiskas junior, mama podobnie.
Suche mam tylko bardzo dobre dla nich. :oops:
No ale teraz i moje nie jedza najlepiej, bo kasy mało. Więc muszą się podzielić.
Maueczarne - jutro od 13 mnie nie ma do jakiejś 20
A w środę nie ma mnie cały dzień - jadę do Wwy.

Będę drukować ogłoszenia, czy ktoś mógłby koło siebie powiesić??

Anda

[następna]