Kot ma wyrudziałe, przerzedzone futro. Jest szkieletem- kości bioder, miednicy prawie przebijają skórę. Futro, chociaż ciężko to nazwać futrem, to jedna wielka kolonia wszelkich pasożytów zewnętrznych. Mnóstwo takich białych małych wędrujących pasożytów, które dosłowne są na każdym włosie. Futra miejscami nie ma, są łysawe placki,rozdrapane.
Do tego problemy z poruszaniem się-ten kot ledwo chodzi, sztywno, nienaturalnie, jak robot...
i oczy...niestety też nie jest dobrze.
W jednym oku doszło do zerwania soczewki i przyklejenia jej do źrenicy. Nie widzi na to oko-źrenica jest nienaturalnie stale powiększona, kształtu nieregularnego. Drugie oko zareagowało na światło, chociaż do całkowicie prawidłowej reakcji sporo brakowało. Kot nie reaguje na ruch, machałam mu ręką przed oczami i nic, zero reakcji-tylko wielkie źrenice wpatrzone pusto przed siebie. Rokowania niestety nie są dobre.
Uraz taki to uraz mechaniczny. Jak powstał nie wie nikt. Wetka mówi że wystarczy niefortunny skok, co przy problemach Olafa z poruszaniem się, jest prawdopodobne. Może to też być uderzenie...
Olaf- wrak kota

Słów mi brakło na widok tego wraka...

Olaf został w lecznicy, jutro będzie miał dokładniejszą diagnostykę, rtg, kastrację, badanie krwi....
A ja znów proszę o pomoc dla kolejnego kota. Nie jestem w stanie opłacić tych badań. Ale nie mogłam też go zostawić bez pomocy

ROZLICZENIE:
Wpłaty:
Ryb-ka 40 zł
Bungo 50 zł
Katebush 20 zł
Arsnova 30 zł
Beliowen 50 zł
kristinbb 250 zł
Marcelibu 30 zl
Ptaszydło 50zł
Margo22 50 zł
Klub Ślepaczków 100 zł
Ryb-ka 50 zł
CoToMa 15zł
____________________ 735 zł
Wydatki:
351 zł (kastracja, rtg, pobyt w lecznicy, leki, badanie krwi)
150 zł ( konsultacja okulistyczna, usg, badanie moczu)
91 zł ( badanie krwi)
8 zł (antybiotyki)
60 zł ( dopłata do sterylizacji aborcyjnej kotki Izy która pojawiła się nagle u karmicieli)
75 zł ( I rata za badanie krwi i usg z 30 lipca, do zapłaty 27 zł)
____________________ 735 zł
Zostaje: - 27 zł