ZAGINĄŁ KOCUREK-WARSZAWA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 11, 2010 21:56 ZAGINĄŁ KOCUREK-WARSZAWA!

Ktokolwiek widział ktokolwiek wie!- w niedzielę 6 czerwca, rejony wału miedzyszyńskiego- ulica ogórkowa! Zaginął Pajączek, bury kocurek ok 2 latka, kastrat, wychodzący ale raczej nie opuszczający terenu swojego ogrodu i ostatni raz widziany na terenie tegoż ogrodu około południa. Bardzo miziasty, bardzo lgnący do ludzi. Podobno tego dnia kręciło się w około wiele ludzi obserwujących wylewy rzeki- może za kimś poszedł, może ktoś go przygarnął myśląc, że bezdomny, może ktoś go zawołał i już nie umiał wrócić do swojego ogrodu, gdyż w teren się nie wypuszczał. Przytocze co o nim w mailu napisała właścicielka-

"Trudno określić czy się wyróżniał jakimiś szczególnymi cechami, raczej miał wygląd typowego buraska. Nietypowe są jego zachowania, ponieważ nie boi się ludzi, jest bardzo ufny i kiedy się zparzyjaźni wchodził natychmiast na ręce i układa się na lewym ramieniu. Wtula wtedy łebek w szyję i mruczy. Poza tym przy głaskaniu fika koziołki i bardzo lubi głaskanie po brzuszku. Lubi towarzyszyć przy pracy na komputerze. Denerwuje go komputerowy pasjans i robi wtedy natychmiast wszystko, by skupic uwagę na sobie. Ma chroniczny katar koci, kotek potrzebuje przyjmowania leków uodparniających typu biostymina."

Właścicielka cały czas rozpacza, szuka kotka w okolicy, robi ogłoszenia- nikt nic nie wie. Oto jego zdjęcia:
http://img266.imageshack.us/i/bh6091.jpg/
http://img638.imageshack.us/i/bh6058.jpg/

Może ktoś coś wie na temat kotka, może ktoś widział w okolicy, może ktoś go znalazł i przygarnął, kotek nazywa się Pajączek, w normalnych warunka reaguje na imię, choć może być bardzo wystraszony- kotek nie poradzi sobie na wolności. Proszę o pomoc!

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Sob cze 12, 2010 1:24 Re: ZAGINĄŁ KOCUREK-WARSZAWA!

przez kilka dni muszę trochę podrzucać, może ktoś kto coś wie o Pajączku, wypatrzy na pierwszej stronie

moorland

Post » Sob cze 12, 2010 1:37 Re: ZAGINĄŁ KOCUREK-WARSZAWA!

moorland pisze:przez kilka dni muszę trochę podrzucać, może ktoś kto coś wie o Pajączku, wypatrzy na pierwszej stronie

Ogłoszenia koniecznie ze zdjęciem. Z ofertą nagrody! Na takie ludzie zwracają uwagę.
Porozmawiać z okolicznymi dzieciakami i młodzieżą, a jak macie Panów "spod budki z piwem" to też porozmawiać. Mówić, że nagroda. Na ogłoszeniu umieścić informację, czy reaguje na imię, na kici kici.
Zamieścić ogłoszenia w necie, w lokalnej gazecie.
Szukać w nocy, nad ranem. Sprawdzić piwnice w okolicznych blokach.
Szukać z latarką, z chrupkami.
Jeśli w okolicy są karmiciele dziczków to z nimi porozmawiać, karmiciele zauważają nowe koty.
Obdzwonić schroniska/przytuliska czy co tam jeszcze w mieście macie.
Obejść wszystkie lecznice weterynaryjne w mieście. Zostawić ogłoszenia.
Przeszukać krzaki i inne możliwe schowki w okolicy.

A jak się znajdzie nie wypuszczać.
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Sob cze 12, 2010 1:39 Re: ZAGINĄŁ KOCUREK-WARSZAWA!

Skontaktować się z fundacjami z miasta. Poinformować, że zaginął. Jak do którejś trafi to na pewno dadzą znać.

I wątek podrzucać również.

Może na jakiś lokalnych forach internetowych, osiedlowych, na wizażu, czy gdzie tam jeszcze umieścić info.
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Sob cze 12, 2010 2:00 Re: ZAGINĄŁ KOCUREK-WARSZAWA!

na ogłoszeniu jest zdjęcie w linkach. Niestety ja nie jestem z Warszawy, tylko z Poznania- u siebie wiedziałabym jak działać i gdzie dzwonić- w tym przypadku ze swojej strony mogę umieszczać tylko ogłoszenia w internecie niestety. Właścicielka kocurka to starsza Pani, mieszkająca samotnie+ ma jeszcze 9 kotów przydomowych i żaden nie zaginął nigdy, więc nie za bardzo wie jak się odnaleźć w takiej sytuacji, ale ufam, że robi co może- napewno szuka kotka codziennie i chodzi po okolicy, bo jestem z nią w kontakcie telefonicznym- podobno zrobiła mu również ogłoszenia i obdzwoniła schroniska. Nie wiem jak wygląda cała okolica ale z tego co zrozumiałam to są tam same domy jednorodzinne i sporo terenu otwartego. Mam nadzieję, że kot się znajdzie, mój się znalazł kiedyś po 3 miesiącach a wtedy jeszcze nawet nie było tak rozwiniętego internetu jak obecnie i nie było mowy o takich forach- rok 1997- więc ufam, że i tan ma szanse się znaleźć.
Dlatego też dałam tu ogłoszenie, bo miałam nadzieję, że może jakieś karmicielki lub/i fundacje prokocie z okolicy są na forum i może coś wiedzą.

moorland

Post » Sob cze 12, 2010 2:07 Re: ZAGINĄŁ KOCUREK-WARSZAWA!

a propos może ktoś mi podpowie gdzie jeszcze moge zamieścić takie ogłoszenie w necie? Może jakiś warszawiak podrzuci coś kociego lokalnego do zamieszczania takich ogłoszeń:)?

moorland

Post » Sob cze 12, 2010 2:28 Re: ZAGINĄŁ KOCUREK-WARSZAWA!

moorland pisze:a propos może ktoś mi podpowie gdzie jeszcze moge zamieścić takie ogłoszenie w necie? Może jakiś warszawiak podrzuci coś kociego lokalnego do zamieszczania takich ogłoszeń:)?

Może z rana, albo za dnia będzie więcej osób i ktoś z Warszawy pomoże :)
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Sob cze 12, 2010 9:35 Re: ZAGINĄŁ KOCUREK-WARSZAWA!

Hop kotku! Może ktoś cię widział!

moorland

Post » Sob cze 12, 2010 16:06 Re: ZAGINĄŁ KOCUREK-WARSZAWA!

Do góry na pierwsza- chociaż na chwile.

moorland

Post » Sob cze 12, 2010 18:41 Re: ZAGINĄŁ KOCUREK-WARSZAWA!

:!:

moorland

Post » Sob cze 12, 2010 20:59 Re: ZAGINĄŁ KOCUREK-WARSZAWA!

Może odezwij się w tym wątku: viewtopic.php?f=1&t=111542&hilit=Miedzeszy%C5%84ski&start=195 - tam bywa ktoś w tych okolicach

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Sob cze 12, 2010 22:32 Re: ZAGINĄŁ KOCUREK-WARSZAWA!

poszukajcie na stronie schroniska paluch.org.pl
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Nie cze 13, 2010 1:47 Re: ZAGINĄŁ KOCUREK-WARSZAWA!

katikot pisze:Może odezwij się w tym wątku: viewtopic.php?f=1&t=111542&hilit=Miedzeszy%C5%84ski&start=195 - tam bywa ktoś w tych okolicach

dziękuję- napisałam tam, może ktoś coś wie.

sprawdziłam na paluchu, faktycznie 3 dni temu przyjeli buraska, tylko zdjecie nie wyrazne. dzisiaj zadzwonie.

moorland

Post » Nie cze 13, 2010 9:06 Re: ZAGINĄŁ KOCUREK-WARSZAWA!

:!:

moorland

Post » Nie cze 13, 2010 10:12 Re: ZAGINĄŁ KOCUREK-WARSZAWA!

Podrzucę buraska :evil: Koteczku wracaj do domu :!:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

[następna]