13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 24, 2010 19:35 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Dostałam dzisiaj takie smsy od mojej wetki .
Proszę o pomoc , bo ja nie moge tymczasować dorosłych kotów , bo mam 5 psów , które nie toleruja dorosłych kotów .

" szukam domu dla 13 letniego rudego kocura kastrata.kot wychodzący,właścicielka przeprowadziła się do bloku,na 4 piętro, a kot nie zaadoptował się i wrócił na stare śmieci ale mimo że go byli sąsiedzi dokarmiają to nikt nie chce go wziąć do domu .OBECNA właścicielka jeśli nie znajdzie mu domu , to będzie zmuszona go uśpić. Proszę o pomoc - może ktoś by go przygarnął

kot wabi się RUDUŚ,to duży rudy,pręgowany kot .osobowość bardzo niezależna,trochę dzikus chodzący swoimi ścieżkami.to kot tylko do domu z ogrodem- w ciągu dnia przepada a wieczorem wraca i śpi (spał) z właścicielką w łóżku.nie boi się ani psów ani kotów ale raczej stroni od nich-jest jak kot Bonifacy z bajki dla dzieci o kocie Filemonie.wychował się bez dzieci-właścicielką jest starsza osoba.TO kot wykastrowany,ze względu na powracające problemy z drogami moczowymi jest profilaktycznie na karmie dla kastratów.właścicielka zadeklarowala że może w jakiejś części dokładać się finansowo do karmy.NIE MAM JEGO ZDJĘCIA ale poproszę właścicielkę by mi jakoś je wysłała '

BŁAGAM O POMOC DLA RUDUSIA I PODNOSZENIE WĄTKU .

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowano Wto maja 25, 2010 11:57 przez BIANKA 1, łącznie edytowano 1 raz

BIANKA 1

Od: Wto lis 13, 2007 6:06

Post » Pon maja 24, 2010 20:33 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

:!:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon maja 24, 2010 20:37 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Sorry, ale niby dlaczego miałaby go usypiać skoro nie znajdzie domu? Z tej informacji nie wynika, że komuś ten kot tam przeszkadza. To jakiś szantaż emocjonalny?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon maja 24, 2010 21:37 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Może jakaś stadnina go przygarnie? :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon maja 24, 2010 21:52 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Trudna sytuacja :roll: biedny kotek.... cały świat przewrócił mu się do góry nogami :(

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto maja 25, 2010 2:09 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Ponoć chce go uśpic , bo on jest cały czas na podwórku i nie ma dostępu do żadnego pomieszczenia . Ma coś z nerkami i jak będzie zimno ,, to i tak jest bez szans . Uspi go , żeby sie nie męczył .

BIANKA 1

Post » Wto maja 25, 2010 5:13 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

:!:
a jakby właścicielka pogadała z jakimś sąsiadem gdzie kot urzęduje i zaoferowała np dostarczenie systematycznie karmy (ew wetowskie koszty)za przygarnięcie zwierzaka i danie mu dachu to moze ktoś by uległ. jak widac ludzie go tam dokarmiali to nie jest tak źle.
Trzymam kciuki za kota.Mocne!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Wto maja 25, 2010 5:31 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Przygarnę do stadniny gdzie będzie miał ciepły strych dla siebie całodobowe wyżywienie...w tym tygodniu zaworze tam kotkę porzuconą wysterylizowaną a wychodzącą.Stadnina pro zwierzęcą w Zbrosławicach woj.śląskie
Gosiara

Post » Wto maja 25, 2010 6:54 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Super :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto maja 25, 2010 9:58 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Gosiara pisze:Przygarnę do stadniny gdzie będzie miał ciepły strych dla siebie całodobowe wyżywienie...w tym tygodniu zaworze tam kotkę porzuconą wysterylizowaną a wychodzącą.Stadnina pro zwierzęcą w Zbrosławicach woj.śląskie

Bardzo dziękuję . :D Kot jest we Wrocławiu . Wetka z kliniki , gdzie ta kobieta przyszła z nim do uśpienia . Już ją zawiadomiłam . Nie moge pomóc fizycznie , bo ja jestem pod Żmigrodem . Trzymam kciuki za udana akcje ratowania Rudusia :ok:
Rozumiem , że trzeba go dostarczyć do Zabrza ? Może ktoś ze studentów będzie jechał do domu . Sama potrzebuje transport do TG dla świnek morskich , które trafiły do mnie z Wałbrzycha w stanie " trzy ćwierci do śmierci " . a teraz już podleczone maja jechać na dalszy tymczas .

BIANKA 1

Post » Wto maja 25, 2010 10:20 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Ulv ma kontakt z IKĄ która jest z Zabrza. Może one znają osoby jeżdżące na trasie Wrocław-Zabrze. Wiem że jakieś kociaki przewoziły. :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto maja 25, 2010 11:59 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Gibutkowa pisze:Ulv ma kontakt z IKĄ która jest z Zabrza. Może one znają osoby jeżdżące na trasie Wrocław-Zabrze. Wiem że jakieś kociaki przewoziły. :ok:

Dzięki , już pytam Ulv.

BIANKA 1

Post » Wto maja 25, 2010 13:16 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Znam się Ika6 :wink: szykujcie transport,ja z Zabrza już go zawiozę do stajni:)jakby ktoś z Was chcial jechac zobaczyc jakie kocisko będzie miało warunki nie ma sprawy:)
Gosiara

Post » Wto maja 25, 2010 15:46 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

Nie mam lepszego pomysłu,ale nie wiem czy stadnina jest odpowiednim miejscem do życia dla 13 latka z problemami układu moczowego :idea:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Wto maja 25, 2010 16:11 Re: 13 letni Ruduś do uśpienia .Potrzebny choć tymczas !!!!!!!!!

BOENA pisze:Nie mam lepszego pomysłu,ale nie wiem czy stadnina jest odpowiednim miejscem do życia dla 13 latka z problemami układu moczowego :idea:

Jeśli on lubi wiejskie życie , to co za różnica . U mnie na wsi od 2 lat jest stara kotka perska z tych 30 od Demi . Ma problemy z jelitami , jest na karmie weterynaryjnej , strzyżona na zapałkę prez fryzjerke i śmiga po stodołach . Ma takie życie , jakie lubi i do jakiego przywykła . Zimą z domu nie wychodzi , od wiosny prawie jej nie widuję .

Jako że kot ma jechać na Śląsk razem ze świnkami morskimi , szukam transportu dla całej piątki . Świnki maja dalszy tymczas w TG .

BIANKA 1

[następna]