Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 20, 2010 21:14 Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

W przytulisku dla zwierząt w Głownie przebywa ok. 25 kotów. Mamy budynek i wybieg zewnętrzny. Niestety nie mamy izolatek, więc wszystkie kociaki siedzą razem, nawet te nowo przybyłe, które powinny siedzieć osobno. W miarę możliwości koty są sterylizowane, jednak z pieniędzmi jest bardzo krucho, czasami nie starcza nawet na karmę...
Kociaki są głaskane, miziane, leczone (w razie potrzeby) ale to wciąż za mało... Jest kilka dzikusów które nie oswoją się w schroniskowych warunkach... Także DT/DS. mile widziane...
Wątek prowadzą : Borówka16 oraz Nika28
Ostatnio edytowano Śro mar 31, 2010 18:01 przez Borówka16, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Sob mar 20, 2010 21:14 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

No to zaczynamy :

Biały
Nie ma imienia. Jest po prostu biały. Jest nieufny, płochliwy, raczej nie daje się głaskać. Też trochę kicha. Ma jakieś 2-3 lata. On nie jest dziki, gdyby trafił do domu, na pewno by się oswoił i znalazł domek...

Obrazek

Rudasek
Ma 7 lat. W przytulisku jest od 5 lat... Jest charakterny i rozumny. Raczej nie dawał się głaskać, choć ostatnio podobno domagał się pieszczot. Jest wielki, dlatego wszyscy nazywają go "królem kociarni". Jest wykastrowany.

Obrazek

Dzikuska
Nie ma nawet imienia. Kicia jest bardzo nieufna, siedzi w jednym miejscu - przy kaloryferze. Można do niej podejść, ale pogłaskać raczej nie można, kiciulka się boi i ucieka. Przydałby się DT który ją oswoi... Ma bardzo mądre spojrzenie...

Obrazek

Plamka
O ile mi wiadomo to jest już długo w schronisku. Nie ma ogonka, jest też mała jak na swój wiek. O mizianki się nie dopomina, ale widać że je lubi. Jest niestety chora, oczka ma zaropiałe i jest trochę ospała...

Obrazek

Czarny Dzikus
Nie daje się głaskać, ucieka na widok człowieka. Siedzi zazwyczaj na górnej półce za kocami tak żeby go nikt nie widział. Nie wiem jakiej jest płci.

Obrazek

Skoczek
To kot przez którego ma podrapane całe plecy - tak lubi siedzieć na ramieniu. Raz mnie prawie przewrócił, bo skoczył na mnie z tyłu znienacka, bardzo fajny jest i miziasty, pcha się na kolana. Jego największym zainteresowaniem jest siedzenie w kjącie na szafie, stanie na dwóch łapach i grzebanie łapą w dziurze która znajduje się na suficie :mrgreen:

Obrazek

Czarnuszka
Jest miziasta, ale woli siedzieć w jednym miejscu i obserwować. Ma piękne oczy. Trochę kicha.

Obrazek

Murzynka
Chyba kotka. Jest przepiękna, ma trochę dłuższe futerko i przepiękne oczy.

Obrazek

Marmurka
Miziasta, fajna koteczka. Ma jakieś 2-3 lat.

Obrazek

Burasia podobna do Laleczki

Jeszcze jedna burasia

Szarusia
Kotka znaleziona w centrum miasta, siedziała na drzewie i miauczała. Daje się głaskać, ale boi się brania na ręce.

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob kwi 10, 2010 12:40 przez nika28, łącznie edytowano 15 razy

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Sob mar 20, 2010 21:14 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

Koty w DT :

Whiskasik DT - joluka viewtopic.php?f=13&t=109829
To chyba kotka. Lubi się głaskać, ale nie domaga się pieszczot. Ma ok. roku. Śliczna jest, taka jak z reklamy whiskasa.

Obrazek

Laleczka - DT magaaaa :arrow: viewtopic.php?f=13&t=109714
Cudo nie kot. Wszędzie jej pełno, chodzi za człowiekiem, miauczy, bardzo chce żeby poświęcano jej uwagę. Jest chudziutka i trochę chora - kicha i ma zaropiałe oczka. W schronisku jest leczona, ale o wiele lepiej byłoby jej w domowych warunkach... Według mnie nie ma jeszcze roku.

Obrazek

Lila - DT/DS iwcia
Przerażona kotka, która większość życia spędziła na wolności. Przez całą zimę była u tymczasowej opiekunki, teraz niestety trafiła do schroniska.

Obrazek

Puchatka - w DS
Jest bardziej puchata od zwykłego kota. I taka trochę mniejsza. Była bardzo chudziutka, teraz trochę odzyskała ciałka. Też trochę choruje. Bardzo fajna kicia, uwielbia mizianie.

Obrazek

Rozrabiaka - w DS
Strasznie rozrabia. Wspina się po nogawkach, paca łapką, a później ucieka, raz tak wariował w koszyku, że spadł z półki i był w wielkim szoku. Ma bardzo ciekawe umaszczenia - niby czarny, ale prześwituje rudym. Ma chyba kk.

Obrazek

Czarno-biała - niestety odeszła za TM :cry:
Z tą kicią mamy problem. Ona musi na cito znaleźć DT ! Kicha, oczy zaropiałe, cała w koopach, biegunka na maxa, w dodatku ona "po trochu" robi tą koopkę... I jak siada w dziwny sposób wyginają jej się nóżki... Była już podobno kilka razy chora, ale jak wyleczy ją się z jednego, zaraz załapuje coś drugiego... A kicia jest kochana, chce się głaskać, miziać... Szkoda jej w schronie...

Obrazek

Kociak - kotka - w DS
Kotka przybyła do schroniska ze swoim rodzeństwem i mamusią. Wszystkie są już w nowych domkach (mama w DT) a ona została sama. Jeszcze dwa tygodnie temu była nieufna, dzisiaj już bardzo chciała się miziać, mruczała... Ma ok. 5 mies. Musi znaleźć szybko domek...

Obrazek

Blakusia - w DS
Przepiękna, czarna kotka z dłuższym, bardzo miękkim w dotyku futerkiem. Ma ok. 3 lat, jest po sterylizacji. Na początku była trochę nieufna, jednak teraz oswoiła się i mizianiu nie ma końca. Lubi siedzieć na kolanach, nie wiem dlaczego jeszcze nie ma domu...

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt kwi 16, 2010 10:50 przez nika28, łącznie edytowano 7 razy

nika28

Post » Nie mar 21, 2010 12:04 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

Czarny Dzikus jest cudowny. A Skoczek jest niesamowity z tymi swoimi pomysłami :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie mar 21, 2010 12:46 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

Laleczka i Puchatka,piękności :1luvu:
Za domki dla wszystkich :ok:
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Nie mar 21, 2010 13:21 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

piękne koty tam macie :1luvu: jak to możliwe że nie grzeją dupek w swoich domkach :|
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Nie mar 21, 2010 13:25 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

cynamon i wanilia pisze:piękne koty tam macie :1luvu: jak to możliwe że nie grzeją dupek w swoich domkach :|

Piękne ,piękne mamy :1luvu:
Sama nie wiem czemu nie grzeją swoich doopek na kanapach ,tylko w obskurnym schronie :placz:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Nie mar 21, 2010 13:32 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

kinia098 pisze:Czarny Dzikus jest cudowny. A Skoczek jest niesamowity z tymi swoimi pomysłami :mrgreen:

Czarny Dzikus ma piękne oczy... On musi znaleźć DT, bo się nie oswoi...

A Skoczek tak sobie stoi :

Obrazek

:mrgreen:

nika28

Post » Nie mar 21, 2010 13:43 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

Mój Rufin jest z przytuliska w Głownie (zdjęcia w podpisie)
Trafił do mnie 3 lata temu dzięki Georg-ini.

Mocne kciuki za domki dla wszystkich kociastych :ok: :ok: :ok:

memka

Od: Czw sty 18, 2007 22:10

Post » Nie mar 21, 2010 16:20 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

memka pisze:Mój Rufin jest z przytuliska w Głownie (zdjęcia w podpisie)
Trafił do mnie 3 lata temu dzięki Georg-ini.

Mocne kciuki za domki dla wszystkich kociastych :ok: :ok: :ok:

O! :lol:
Nawet nie wiedziałam ,że ktoś z miau.pl ma kota od nas z Głowna ,bo to bardzo mało znane przytulisko :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Nie mar 21, 2010 17:26 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

nawiazując do postów z wątku Blakiego...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=107729&hilit=Blaki&start=15
w sprawie testów FIV/FeLV.
ciekawa jestem jaką wycenę wam dano? niedawno kupowałam 2 testy na FIV/FeLV u weta, chyba 70 lub 80zł/szt, no ale w zbiorczych opakowaniach pewnie taniej. zbiórka na zakup testów oczywiście jest możliwa :wink: i chętnie bym grosz dorzuciła :) , ale... co dadzą wyniki, jeśli nie ma możliwości izolacji kotów nosicieli? jeśli się okaże, że wszystkie zdrowe, to super, no ale jeśli nie? co zrobić, żeby nosiciele nie pozarażali zdrowych rezydentów :roll: ?
widziałam na stronie przytuliska, że w planach macie powiększenie kociarni i zakup klatek na kwarantannę. chyba ze zrobieniem testów lepiej zatem poczekać, aż będzie możliwość rozdzielenia kotów, jak myślicie?
a jeśli ktoś jest zainteresowany jakimś kotem, ale chce wiedzieć, czy zwierzak ma FIV lub FeLV, to wtedy płaci za wykonanie takiego testu?
jestem zielona w kwestii procedur w schroniskach, ale chciałabym bardzo wciagnąć się w temat

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Nie mar 21, 2010 19:32 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

bekos pisze:nawiazując do postów z wątku Blakiego...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=107729&hilit=Blaki&start=15
w sprawie testów FIV/FeLV.
ciekawa jestem jaką wycenę wam dano? niedawno kupowałam 2 testy na FIV/FeLV u weta, chyba 70 lub 80zł/szt, no ale w zbiorczych opakowaniach pewnie taniej. zbiórka na zakup testów oczywiście jest możliwa :wink: i chętnie bym grosz dorzuciła :) , ale... co dadzą wyniki, jeśli nie ma możliwości izolacji kotów nosicieli? jeśli się okaże, że wszystkie zdrowe, to super, no ale jeśli nie? co zrobić, żeby nosiciele nie pozarażali zdrowych rezydentów :roll: ?
widziałam na stronie przytuliska, że w planach macie powiększenie kociarni i zakup klatek na kwarantannę. chyba ze zrobieniem testów lepiej zatem poczekać, aż będzie możliwość rozdzielenia kotów, jak myślicie?
a jeśli ktoś jest zainteresowany jakimś kotem, ale chce wiedzieć, czy zwierzak ma FIV lub FeLV, to wtedy płaci za wykonanie takiego testu?
jestem zielona w kwestii procedur w schroniskach, ale chciałabym bardzo wciagnąć się w temat

Bekos, na tej stronie sobie przeglądałam ceny : http://sklep.sigmed.pl/index.php?cPath= ... de42acfb32
No właśnie, nie ma możliwości izolacji... W "biurze" są dwie klatki kennelowe, ale tam teraz siedzą szczeniaki...
Tak, przytulisko ma w planach powiększenie kociarni i zakupienie klatek, ale nie wiem kiedy to nastąpi. Teraz ledwo starcza na karmę. Ja chyba na razie jestem za tym, że jak ktoś będzie zainteresowany kotem, to uzbieramy na miau na taki jeden test albo ten kto jest zainteresowany sam zapłaci. Bo rzeczywiście jeśli niektórym kotom wyjdą testy dodatnie, to nie ma ich jak odizolować...

nika28

Post » Pon mar 22, 2010 11:06 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

Banerek dla kotków :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hgdhg][img]http://www.imagic.pl/files/17685/glowno.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon mar 22, 2010 11:48 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

nika28, Borówka16, kibicuję Wam, trzymam kciuki za rozbudowę kociarni, a przede wszystkim domy dla kotów. wątek będę śledzić na bieżąco :)
amyszka, banerek już wykorzystany :-) dziękuję :-)
Ostatnio edytowano Pon mar 22, 2010 13:46 przez bekos, łącznie edytowano 1 raz

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Pon mar 22, 2010 12:08 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

Nie moge oderwać oczu od Puchatki.Przepiękna kicia i taka puszysta :1luvu:
Za domki :ok:
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

[następna]