DO ZAMKNIĘCIA Wrok śmierci przed narodzeniem!POMÓŻ!!!Wrocław

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 16, 2010 10:53 DO ZAMKNIĘCIA Wrok śmierci przed narodzeniem!POMÓŻ!!!Wrocław

Proszę o przywilej nie przychodzenia na świat tak długo, aż nie znajdzie się dla mnie człowiek.

Nienarodzone kocięta otrzymały wyrok śmierci poprzez utopienie. Czy skrajna nieodpowiedzialność i głupota ludzka znów wezmą górę nad rozsądkiem i poszanowaniem życia naszych Mniejszych Braci?
Pomóż ocalić życie tym kociakom! Niech trafią do odpowiedzialnych domów aby ich potomstwo nie podzieliło kiedyś ich losu.

Gosia B pisze:Nooo. Wybaczcie offtopa, ale z tego wszystkiego zaczęłam przeglądać Gumtree i trafiłam na coś takiego:
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-Malutkie-kotki-do-zarezerwowania-za-darmo-W0QQAdIdZ191647729
Powiedzcie, co Ci ludzie mają w głowach.....
Napisałam do tej osoby z prośbą o pilny kontakt... Ale obawiam się, ze nic z tego nie wyjdzie - postaram się przekonać tego kogoś, żeby przynajmniej odchował te kocięta przez 4-5 tygodni - niech się usamodzielnią chociaż troszkę... Bo przecież nie zabierzmy ich zaraz po urodzeniu... Boże kochany, ludzie to debile..... Czy ktoś jeszcze ma pomysł jak tu pomóc? Bardzo proszę.... Może wątek wydzielić? :( :( :(
Ostatnio edytowano Sob mar 20, 2010 15:47 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto mar 16, 2010 10:54 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

A nie lepsza sterylka aborcyjna?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto mar 16, 2010 11:01 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

Gibutku, to jest własnie to ogłoszenie o którym pisałam Wam na PW. Już kilka osób wysłało maila na ogłoszenie, ale cisza.... niestety :( czekam już kilka dni :(

też nie mam pomysłu co zrobić z takimi dopiero narodzonymi, ale może coś by sie wymyśliło, niestety nie ma żadnego odzewu

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto mar 16, 2010 11:02 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

Jana pisze:A nie lepsza sterylka aborcyjna?

pewnie lepsza, ale to osoba spoza forum, więc nie sądzę by ten ktoś się na to zdecydował. Jedyne co można zrobić to zarezerwować kociaki....
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto mar 16, 2010 11:02 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

Nie mam siły ani nerwów na takie ogłoszenia :evil:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Wto mar 16, 2010 11:03 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

magdaradek pisze:

pewnie lepsza, ale to osoba spoza forum, więc nie sądzę by ten ktoś się na to zdecydował. Jedyne co można zrobić to zarezerwować kociaki....

A następne mioty też zarezerwujesz?...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto mar 16, 2010 11:04 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

nie zarezerwuję, ale jak namówić tego kogoś na sterylizację? z tego co widzę, to zero kontaktu z tym ogłoszeniodawcą
Obrazek

magdaradek

Post » Wto mar 16, 2010 11:07 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

Oczywiście że lepsza ale... po pierwsze to już chyba z późno, po drugie nie wiadomo jak ten "właściciel" na taki pomysł a po trzecie - ogłoszenie jest pisane przez osobę która chce wziąć jednego kociaka (wątpię że przystanie na pomysł sterylki aborcyjnej).
Sezon maluszkowy ogłaszam za otwarty :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto mar 16, 2010 11:09 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

może być również tak, że ktoś chce się pozbyć kociaków i bierze na litość, ale jak nie ma kontaktu to nie jest do sprawdzenia :?
Obrazek

magdaradek

Post » Wto mar 16, 2010 11:09 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

Gibutkowa pisze:

Oczywiście że lepsza ale... po pierwsze to już chyba z późno, po drugie nie wiadomo jak ten "właściciel" na taki pomysł a po trzecie - ogłoszenie jest pisane przez osobę która chce wziąć jednego kociaka (wątpię że przystanie na pomysł sterylki aborcyjnej).

Dobry wet przeprowadzi sterylke aborcyjną nawet w bardzo zaawansowanej ciąży...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto mar 16, 2010 11:11 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

CoToMa pisze:
Gibutkowa pisze:

Dobry wet przeprowadzi sterylke aborcyjną nawet w bardzo zaawansowanej ciąży...

tak, ale to by trzeba z właścicielem kotki rozmawiać, a ogłoszenie napisała osoba trzecia a i tak nie ma z nią kontaktu, nie wiadomo czy w ogóle się odezwie...
Obrazek

magdaradek

Post » Wto mar 16, 2010 11:14 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

Dwie osoby do niej napisały... nie wiem co jeszcze można zrobić :roll:

Nie wiem czy kotka już nie urodziła... :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto mar 16, 2010 11:44 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

Jessi odbierz pw :mrgreen:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Wto mar 16, 2010 11:52 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

Ja również do niej pisałam, ale odzewu brak. Planowałam poprosić o kontakt bezpośrednio do właściciela ciężarnej kotki, bo nei ma co rozmawiać przez pośredników. Gdyby jakimś cudem pojawił się odzew na mojego maila, to na pewno dam tutaj znać.

Ehh, ludzie są straszni... Gdyby chociaż ta osoba odchowała trochę to kociaki. Bo jednodniowe oseski przecież praktycznie nie mają szans bez matki... No nic, na razie czekamy - zobaczymy co będzie.

Żeby nie było wątpliwości - jestem CAŁYM SERCEM ZA STERYLKĄ!!!! (także aborcyjną...) Gdyby osoba nie miała pieniędzy na sterylkę (a byłby to jedyny problem), to Fundacja Kocie Życie sfinansuje zabieg. Pisze to na wypadek, gdyby wystawiający odpisał na ogłoszenie do kogoś, kto wcześniej już interesował się kociakami - proszę wtedy przekazać tą informację.

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Wto mar 16, 2010 11:57 Re: Wrok śmierci przed narodzeniem! POMÓŻ!!! Wrocław

magdaradek pisze:

Jedyne co można zrobić to zarezerwować kociaki....

i biznes się będzie kręcił

stąd są potem te listy chętnych przed urodzeniem
i ich brak juz na te urodzone :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

[następna]