DOM KOCIEJ SPOKOJNEJ STAROŚCI u kotydwa12 Gapa odeszła :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 03, 2010 23:18 DOM KOCIEJ SPOKOJNEJ STAROŚCI u kotydwa12 Gapa odeszła :(

Historia ta ma szczęśliwe zakończenie: wszystkie 3 koty znalazły domy, dzięki cudownej osobie z Forum chory kocur Femek i bezoczka Gapa są szczęśliwe i bezpieczne :D

Poproszono mnie dziś o pomoc. Sytuacja jest dramatyczna i szczerze mówiąc nie wiem co zrobić.
Pewna Pani- wielka Przyjaciółka kotów, od lat im pomagająca, ciężko zachorowała, ma chorobę nowotworową i czeka ją długie i trudne leczenie. Nie jest w stanie zając się swoimi 3 kotami. Koty są starsze, jeden jest chory. Rodzina jak to rodzina, kazała się kotów pozbyć, czyli uśpić.
Przyjaciele Pani to niestety osoby posiadające kilka lub kilkanaście kotów, w takim stadzie ta trójka nieszczęśników nie odnajdzie się. Koty są w lecznicy, siedzą w klatkach. Bardzo chcą wychodzić, wieszają się na człowieku.
Oto koty:

1. PUSIA - przemiła, 12 -letnia kotka, zdrowa, wysterylizowana ZNALAZŁA DOM

ObrazekObrazekObrazekObrazek

2. GAPA - bardzo miła 12- letnia kotka bez jednego oczka

ObrazekObrazekObrazek

Wiem, jak trudno znaleźć kotu w tym wieku dom, moją 10- letni Pelasią (która ma tymczas u moich rodziców) nikt się nie interesuje

3. Kocur Femek, kilkuletni, ogromny, chyba z 10 kg wagi, niestety niezbyt miły i w dodatku ma cukrzycę :( kompletnie bez szans
ObrazekObrazek

:idea: mogę sponsorować leczenie
Femek [i] sierpień 2013

PILNIE POTRZEBUJĄ DOMÓW
BARDZO proszę o pomoc, może ktoś ma jakieś pomysły? Byłabym wdzięczna za zrobienie ogłoszeń, ja zrobię Allegro i gumtree.
Ostatnio edytowano Nie sty 17, 2016 1:02 przez AnielkaG, łącznie edytowano 13 razy
AnielkaG

Post » Czw mar 04, 2010 0:30 Re: Nasza Pani zachorowała...chca nas uśpić...pomocy! Warszawa

biedaki :( i ta cukrzyca do tego
Anielko mogę porozwieszać papierowe ogłoszenia, jutro przygotuję wzór i wrzucę na wątek.
Jak długo mogą być w tej lecznicy?
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Czw mar 04, 2010 0:54 Re: Nasza Pani zachorowała...chca nas uśpić...pomocy! Warszawa

Tylko banerek mogę zrobić :(
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hgmh2][img]http://tiny.pl/hgmqh[/img][/url]
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw mar 04, 2010 1:19 Re: Nasza Pani zachorowała...chca nas uśpić...pomocy! Warszawa

AnielkaG pisze:Rodzina jak to rodzina, kazała się kotów pozbyć, czyli uśpić.
:strach: i bez komentarza.

Biedne seniorki. Zaciskam kciuki, żeby nie trafiły do schronu. Może jednak uda się, może przyjaciele jednak przygarną po jednym. Jeśli nie na stałe to chociaż na tymczas, żeby wydłużyć czas szukania domów, ogłoszeń.

:(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw mar 04, 2010 1:51 Re: Nasza Pani zachorowała...chca nas uśpić...pomocy! Warszawa

Biedne..biedne dziadki.. :(
Serce sie kraja na takie smutne historie..
Podrzucę..:(

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Czw mar 04, 2010 6:27 Re: Nasza Pani zachorowała...chca nas uśpić...pomocy! Warszawa

Slowo "rodzina" brzmi dumnie .Biedne koty :cry:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Czw mar 04, 2010 7:58 Re: Nasza Pani zachorowała...chca nas uśpić...pomocy! Warszawa

Na górę kochane seniorki.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Czw mar 04, 2010 10:29 Re: Nasza Pani zachorowała...chca nas uśpić...pomocy! Warszawa

Dzięki za banerek.
Córka pani mieszka za granicą, nie zaopiekuje sie nawet matką, więc co mówić o kotach :?
Ja nie wiem co robić :(
AnielkaG

Post » Czw mar 04, 2010 11:03 Re: Nasza Pani zachorowała...chca nas uśpić...pomocy! Warszawa

Ile czasu? Tj. ile kotki mogą czekać w lecznicy? Jest jakiś limit ze strony kliniki?

Podnoszę, te seniorki nie mogą trafić do schronu. Może - jeśli ktoś nie może dać domu na stałe - to chociaż wspomoże tymczasem. To zawsze przedłuży czas na szukanie domu.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Czw mar 04, 2010 12:20 Re: Nasza Pani zachorowała...chca nas uśpić...pomocy! Warszawa

Pani od lat pomagała lecznicy w adopcjach, wiec koty będa tam ile trzeba, ale one nie są przyzwyczajone do siedzenia w klatce, małej w dodatku :(
AnielkaG

Post » Czw mar 04, 2010 12:33 Re: Nasza Pani zachorowała...chca nas uśpić...pomocy! Warszawa

O kurczę 8O
Zaznaczam, kopiuję banerek, tylko tyle mogę :oops:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Czw mar 04, 2010 13:20 Re: Nasza Pani zachorowała...chca nas uśpić...pomocy! Warszawa

Gapa jest w klubie slepaczków, wystawie jeszcze ogłoszenie na nk Anielko, do kogo kontakt moge podac w sprawie koteczki?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw mar 04, 2010 13:28 Re: Nasza Pani zachorowała...chca nas uśpić...pomocy! Warszawa

Dla osób, które mają obawy, co do adopcji starego kota linkuję zapomniany nieco wątek elitarnego klubu seniorow.
viewtopic.php?t=36157
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw mar 04, 2010 14:58 Re: Nasza Pani zachorowała...chca nas uśpić...pomocy! Warszawa

Zrobiłam coś takiego: http://www.speedyshare.com/files/21251155/staruszki.doc na razie nie publikowałam numeru telefonu, Anielko czy masz jakiś mail kontaktowy? Jakby była jakaś fotka kota na jasnym tle to mogę wstawić ją jako czarno biały obrazek.
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

[następna]