Niestety już nie kotków7, a - kotków6 po śmierci Charlisia

Trochę zmieniam pierwszy post, chcę przejrzyście pokazać moje stado, i jego historię też.
Rezydenci:
Okruszka. Odeszła za TM 28 lipca 2011r

buraska, lat 12 i pół, u mnie od małego kociaka, mój pierwszy kot. Przygarnięta w lipcu 1998r. Alergiczka.
Murzynek, czarnuch z białą muszką, lat 9 i pół, przyjechał do mnie z Warszawy w czerwcu 2001r.

Szarotka, ciemnostalowa buraska, lat 6 i pół, adoptowana z Torunia od lidyi w młodym wieku. Z genetycznie wadliwym układem moczowym.

Magia, czarnulka, lat prawdopodobnie ok.8, adoptowana z Kielc, od fiony.22 we wrześniu 2007r, skrzywdzona przez człowieka dzikuska, do tej pory nie pozwalająca na głaskanie.

Rademenes. odszedł za TM 5 stycznia 2012r

Półrezydentka (tzn. ma nie ustalony jeszcze status)
Tenia. Odeszła za TM 20 stycznia 2011r.

Tricolorka, podrzucona w lecznicy po potrąceniu, trafiła do schroniska. Groziło jej uśpienie. U mnie od początku pażdziernika b.r.. Ma niedowład tylnych łapek oraz nie kontroluje wydalania. Energiczna, rozmruczana, w sile wieku.

Oraz psy:
Kajtusia, czarna podpalana, lat ok.15, adoptowana ze schroniska w Sopocie w maju 1999r.

Asia, czyli Princessa Ariana Andrade. Rodowodowa mopsia, aktualnie roczna.

Aktualny tymczas:
Orzeszek. Burasek około półroczny. Ruchliwy, wesoły, ale trochę dzikawy, trudny do pełnego oswojenia

Znalazły dom:
[b]Pesteczka - buraska ze schroniska w Gdańsku, pojechała do Warszawy we wrześniu2004 r.
Mikołajka - długowłosa biała kotka ze schroniska w Gdyni, znalazła dom w styczniu 2005r. u kotiki
Milusia - krówka ze schroniska w Gdyni, pojechała do jupo2 wiosną 2005r.
Mała Mi - krówka ze schroniska w Sopocie, znalazła nowy dom w Gdańsku w kwietniu 2007r.
Filomatka - pingwinek ze schroniska w Sopocie, koleżanka Małej Mi, pojechała do Poznania w sierpniu 2007r.
Tosia - buraska z gdańskiego podwórka ze złamaną łapką. Po udanej trudnej operacji znalazła dom w październiku 2007r. u znajomej forumowej tosiuli.
Rudzia - ruda koteczka podrzucona pod moje miejsce pracy, pojechała pod Poznań w lutym 2008r.
Calineczka - cudne maleństwo ze schroniska w Gdyni, pojechała do Warszawy w styczniu 2009r.
Jerzyk - maluszek zabrany w ciężkim stanie od zbieraczki, długo leczony, niemal niewidomy, ostatecznie znalazł dom w Poznaniu w lutym 2009r.
Amelia - czarnula w typie persa, uratowana przed sprzedaniem byle komu, znalazła dom w Gdyni w lecie 2009r.
Kaspian - okazały rudzielec zabrany z Chloe ze schroniska w Sopocie, znalazł dom u przyjaciółki ewika1976 we wrześniu 2009r.
Chloe - niebieska długowłosa, trochę w typie persa, zabrana ze schroniska w Sopocie z Kaspianem, znalazła dom w listopadzie 2009r.
Muszelka
- trikolorowa egzotyczka z pseudohodowli, znalazła dom u Hanusi w Gdańsku na Wyspie Sobieszewskiej w pażdzierniku 2009r.
Elfinka - odkryta i uratowana z gdańskiej ulicy przez kotikę, u mnie na tymczasie, znalazła dom w marcu 2010r.
Czarna Perełka - czarna egzotyczka z pseudohodowli (tej samej co Muszelka), znalazła dom w Gdańsku w kwietniu 2010r.
Za TM

Babunia (*marzec2007) - odeszła na zapalenie wątroby.
Amelia (*kwiecień2007) - była moja parę dni tylko, odeszła na skutek urazu przepony.
Maniusia (Babcia Marianna Sopocianka) (*wrzesień2008) - odeszła z powodu nowotworu.
Myszka (*kwiecień2009) - podejrzenie białaczki szpikowej, bezpośrednia przyczyna odejścia to obrzęk płuc.
Agatka (*czerwiec2009) - odeszła z powodu niewydolności nerek.
Charlie (*luty2010) - bezpośrednia przyczyna odejścia to niewydolnośc nerek, poza tym ogólnie bardzo schorowany.
Gabrysia (*sierpień2010) - tragicznie pogorszył się stan jej kręgosłupa, przestały nawet działać leki przeciwbólowe, nic już nie dało się zrobić.
Teniusia (*20 styczeń 2011) - zastrajkował kompletnie układ moczowy
Okruszka (*28 lipiec 2011) - odeszła z powodu choroby nerek
Rademensik (*5 styczeń 2012) - odszedł nagle, prawdopodobnie na serce
Oraz dwa psy
Muffinka (*grudzień 2004) - odeszła na niewydolność nerek.
Bambosz (*lipiec1009) - poszedł mu układ krążenia.
Tymczasy za TM

Sierotek - maleństwo z gdańskiego schroniska, odeszła w czerwcu2005r.
Ryjcia - maleństwo z cmentarza, odeszła w listopadzie 2004r.
Śnieżynka - srebrzysta buraska ze schroniska w Gdyni odeszła w maju 2007r.
Mireczek - zabrany z Jerzykiem w tragicznym stanie od zbieraczki, odszedł w czerwcu 2007r.
Basia i Buba - maleńkie koteczki ze schroniska w Sopocie, odeszły w październiku 2007r.
Marcyś - maluszek bez łapki ze schroniska w Gdyni, odszedł w styczniu 2009r.
Viki - niewidoma buraska ze schroniska w Gdyni, odeszła w lutym 2009r.