Na stornie 33 Kmagda, ktora ja adoptowala opisuje przebieg badan i diagnoze kotki, ktora ma w uszkach polipy, ktore sa powodem postepujacej gluchoty i byc moze zmian neuropogicznych

jesli ktokolwiek spotkal sie z ta choroba, moze cos pomoc, doradzic, prosze o wpis w tym watku.
Kotka Szarotka
kobieta znalazla ja w piwnicy, podobno siedziala w kacie i na nic nie reagowala, myslala ze zjadla trutke.
Dala do siebie podejsc i wziac sie na rece. Wydawala sie obolala, przy dotykaniu brzuszka miauczala rozpaczliwe.
Zawiozla ja do lecznicy i zostawila....
Bylo podejrzenie ze nie chodzi i jest obolala. Przez caly czas nie ruszyla sie o centymetr. Postawiona na lapki zaraz sie kladla. Przy badaniu faktycznie reagowala jakby ja brzuch bolal.
Na szczescie okazalo sie, ze nie chodzi bo sie po prostu boi...

Jednak jak juz pisalam, mozna ja glaskac i wziasc na rece.
Kotka ma obrana krew do badania.
Szacowana jest na max 1 rok.
Oto Szarotka

W lecznicy jest wycofana. Zachowuje sie jakby nie byla oswojona.
Trudno kreslic czy tozachowanie to fatycznie brak oswojenia, czy jest przerazona sytuacja w jakiej sie znalazla (takich przypadkow bylo wiele).
Poszukujemy dla niej dt, domowej opieki, niech sie uspokoi, niech uwierzy ze jest bezpieczna.
Lecznica to nie jest dobre miejsce, tym bardziej ze okazalo sie ze nie jest chora.
Kotka zostanie odrobaczna i zaszczepiona.
Wet ma sprawdzic czy nie jest juz po sterylce.
Prosimy o pomoc.
Koszty w szpitaliku lecznicy nas przerastaja.
Brakuje funduszy na badania w kierunku wirusowek, oraz na sterylke.
Kto pomoze Szarotce??
wiadomosci biezace
Szarotka nabiera zaufania do nowych osób. Mruczy, przymila się i bawi piłeczkami. Wychodzi z niej natura pieszczocha. Jednak do obcych osób podchodzi nadal z dużym dystansem. Cały czas przebywa w lecznicy na hotelu.
rozliczenie:
+40zł – taizu
+80zł – tż livy
+50zł – GEM
+50zł – tż livy
+65zł - tosiula
+25zł – bazarek Myszenki od ziolko
+50zł – GEM
+50zł – tż livy
+50zł - GEM
-489zł – lecznica marzec
-431zł – lecznica luty
- ? - lecznica kwiecień
+55zl 1/3 odchodu z aukcji dla Amber, Szarotki i Uszko (aukcje Jola K)
- 331zł - lecznica kwiecień
+200zł - anonimowy darczyńca
+50zł - Gem
do dnia 6.05
razem dług –486zł