» Wto sty 26, 2010 20:11
Kotka probl. neurolog. ma nowy dom w u Ines w Chorzowie :-)
Wątek zakładam na prośbę Pani, która opiekuje się kotką. Poznałyśmy się w poczekalni u weterynarza, od słowa do słowa Pani odpowiedziała mi smutną historię kotki, której uratowała życie.
Kotka ma ok. 9 miesięcy i wrodzone problemy neurologiczne. Ma problemy z tylnymi łapkami i ze zwieraczem, przedtem w ogóle nie zamykał się, teraz jest trochę lepiej, ale nie na tyle, żeby potrafiła utrzymać. Weterynarz w tej sprawie zwieracza nie ma wielkiej nadziei, trzeba pogodzić się z tym, że jest to kotka, której potrzebna jest specjalna opieka. Kotka ma amputowany ogonek ze względów higienicznych. Będzie niedługo wysterylizowana.
Do tego wszystkiego kotka została potrącona przez samochód, po prostu przez problemy z tylnymi łapkami nie zdążyła uciec z drogi. Pani, która ja przygarnęła widziała ten wypadek i ja zabrała.
W jej domu mieszka łącznie 5 kotów, wszystkie przygarnięte. Pani chce dla kotki znaleźć dom, który będzie rozumiał jej potrzeby i będzie potrafił się nią odpowiednio zająć. Zdajemy sobie sprawę, że zapewne będzie trudne znalezienie takiej osoby, ale może zdarzy się cud...
Poza tym kotka jest bardzo przyjazna, miziasta i... uwielbia się kąpać. Kiedy się zabrudzi, sama prosi o prysznic!
ZDJĘCIA STR. 6
Ostatnio edytowano Sob mar 20, 2010 14:34 przez
Karena, łącznie edytowano 2 razy
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.