Miś uszatek co wywinięte uszko ma... jestem sobie mały miś,

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 26, 2010 19:53 Miś uszatek co wywinięte uszko ma... jestem sobie mały miś,

Cóż mam pisać, nigdy nie grzeszyłam rozumem, serca może nawet trochę mam, ale rozumu za grosz nie mam.
Przeczytałam o nim na łódzkim wątku schroniskowym, że po wypadku, że powinien być uśpiony, bo nie chodzi, że nie rozumieją, czemu trzyma się takiego kota, no i się wkurzyłam, przeca można go zabrać do weta i uśpić, to nie problem, jeśli się męczy i cierpi z bólu to można dla niego, choć to zrobić. Jakoś nikt nie kwapił się do tego, więc postanowiłam zabrać Misia do weta, nie mając większej wiary w niego, jechałam z nim do chirurga.
Na miejscu okazało się, że Misiowe złamanie nie jest takie świeże, na operację za późno, po za tym zbyt skomplikowana i przyniosłaby Misiowi dużo bólu nie gwarantując poprawy. Pan doktor obmacał i poszczypał kota z wszystkich stron i powiedział, że jakieś minimalne czucie jest i że cuda to on już widział ;), Miś najprawdopodobniej nie kontroluje oddawania moczu i kupy, bo coś tam jest zerwane (nie nadaję się do medycznych terminów) i nie dociera sygnał do mózgu, że mu się chce.
Jest minimalna szansa (to te cuda, co to doc widział), że kot będzie chodził, nie biegał i brykał, ale że da rade utrzymać się na łapkach i przejść parę kroków.
Spojrzenie doca na mnie pytające retorycznie niemal to, co robimy, moja chwila zamyślenia, spojrzenie na Misia a Miś na mnie, no i utonęłam w jego oczach, nie mogłam nie spróbować, wiem niektórzy powiedzą, że jestem naiwna, inni użyją jeszcze mocniejszych słów, pewnie mają rację, bo nie mogę sobie pozwolić na tak chorego kota, nie stac mnie po prostu, ale mam to gdzieś ;) chcę spróbować, chcę mieć czyste sumienie, że zrobiłam wszystko, aby mu pomóc.
Miś nie cierpi teraz, denerwuje się tylko, że nie może iść tam gdzie chce, chwilowo myśli, że to moja wina, bo Miś musi siedzieć w małej króliczej klatce, dostał wysłużoną „przejściówkę” połamańców i leży sobie w niej w łazience, bo tam u nas w domu jest najcieplej.

Mam wykupić Nivalin i MilgamaN, do tego potrzebujemy sucoderm i całe morze podkładów, gdyby ktoś zechciał, którąś z rzeczy zakupić Misiowi, bardzo bylibyśmy wdzięczni za to.

Proszę Państwa ot Miś,
Miś jest bardzo grzeczny dziś :D

ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Wto sty 26, 2010 20:44 przez iwcia, łącznie edytowano 1 raz
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto sty 26, 2010 20:07 Re: Miś uszatek co wywinięte uszko ma... jestem sobie mały miś,

Witaj Misiu :love: wszyscy u nas zakochali się w twoim wywiniętym uszku i szmaragdowych ślepkach. Trafiłeś super, Misiu, teraz będzie już tylko lepiej :ok:
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Wto sty 26, 2010 20:19 Re: Miś uszatek co wywinięte uszko ma... jestem sobie mały miś,

iwciu! :1luvu: :1luvu: :1luvu: dziękuję!!! po wypłacie postaram się coś pomóc, może sudocrem.
Uszatku! trzymaj się kochany. jesteś w najlepszych rękach na świecie!
siem zryczałam. idę :piwa:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Wto sty 26, 2010 20:47 Re: Miś uszatek co wywinięte uszko ma... jestem sobie mały miś,

Jaki fajny...
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto sty 26, 2010 20:47 Re: Miś uszatek co wywinięte uszko ma... jestem sobie mały miś,

Zaznaczam wątek i kibicuję Misiowi z całych sił :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto sty 26, 2010 20:49 Re: Miś uszatek co wywinięte uszko ma... jestem sobie mały miś,

gosiaa pisze:Zaznaczam wątek i kibicuję Misiowi z całych sił :ok:

I ja też :ok:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto sty 26, 2010 20:52 Re: Miś uszatek co wywinięte uszko ma... jestem sobie mały miś,

Misiu, właśnie wciągnał 200g puszeczkę mokrego i próbuje sobie umyć przednią łapkę 8O
Moje stado tłoczy się pod drzwiami aby sprawdzić co też tam w tej łazience jest :lol:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Wto sty 26, 2010 20:58 Re: Miś uszatek co wywinięte uszko ma... jestem sobie mały miś,

Dobrze, że go zabrałaś, u dr Witczaka byłaś?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto sty 26, 2010 21:00 Re: Miś uszatek co wywinięte uszko ma... jestem sobie mały miś,

Iwonko, kochana jesteś:) piękny kocio, i w moim ulubionym umaszczeniu:) trzymamy kciuki :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto sty 26, 2010 21:03 Re: Miś uszatek co wywinięte uszko ma... jestem sobie mały miś,

och jaki kochany :1luvu: o mało co się nie popłakałam, a jeszcze ten temat odnoszący do bajki :cry: tak misiowi trzeba dać szansę!!!gdybym miała fundusze to bym pomogła, ale to koniec miesiąca :( ..

Sasanka.

Od: Pon sty 25, 2010 12:47

Post » Wto sty 26, 2010 21:07 Re: Miś uszatek co wywinięte uszko ma... jestem sobie mały miś,

chyba by trzeba banerek temu Misiu? :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto sty 26, 2010 21:12 Re: Miś uszatek co wywinięte uszko ma... jestem sobie mały miś,

W Łodzi przy Piotrkowskiej 87, przy Centrum Informacji Turystycznej stanął jakiś czas temu Mis Uszatek. Pewnego dnia zniknął, zastanawiałam się co się z nim stało, po kilku dniach w oknie wystawowym Centrum pojawiła się informacja że Mis Uszatek zachorował i pojechał na leczenie, teraz już wszystko jasne, w końcu wiem gdzie podziewa się Miś :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto sty 26, 2010 21:47 Re: Miś uszatek co wywinięte uszko ma... jestem sobie mały miś,

Cudny jest. :D
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto sty 26, 2010 22:19 Re: Miś uszatek co wywinięte uszko ma... jestem sobie mały miś,

ruru pisze:chyba by trzeba banerek temu Misiu? :ok:

Przydałby się :oops:

iwcia

Post » Wto sty 26, 2010 22:33 Re: Miś uszatek co wywinięte uszko ma... jestem sobie mały miś,

Banerek dla Misia

Obrazek

Kod do wklejenia

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/fnqz][img]http://tnij.org/fnqy[/img][/url]
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

[następna]