Ranne, okaleczone maleństwo - pomocy! Jest DT! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 26, 2009 0:22 Ranne, okaleczone maleństwo - pomocy! Jest DT! :)

Do katowickiego schronu koty napływają lawinowo, wśród maluszków znalazło się też i takie biedactwo :

Obrazek Obrazek Obrazek

Edit : Malizna okazała się być płci męskiej, jest DT!

To straszna malizna, dziewczynka. Ogonek prawdopodobnie do amputacji, wielka rana na uszku...
Nie wiadomo co się dziewczynce stało, ale musi ją to bardzo boleć... Kicia bardzo, bardzo pilnie potrzebuje tymczasu, schronisko przy obecnym przepełnieniu to dla niej wyrok, wystarczy, że wda się jakakolwiek schroniskowa bakteria, maluszek jest nieszczepiony... Ona bardzo potrzebuje tymczasu, w którym będzie mogła dojść do siebie.

Kotka nie da sobie rady w schronisku, może ktoś jest w stanie maleństwo uratować....? Proszę :(
Ostatnio edytowano Czw lis 26, 2009 19:05 przez Liwia_, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw lis 26, 2009 2:29 Re: Ranne, okaleczone maleństwo - pomocy! PILNIE POTRZEBNY DT!!!

Coś musimy koniecznie wymyślic.
Może opatrunki żelowe a na to taki bandaż w postaci rurki. Widziałam jak takie opatrunki nakładala p. Halinka w rehalilitacji zwierząt.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw lis 26, 2009 7:25 Re: Ranne, okaleczone maleństwo - pomocy! PILNIE POTRZEBNY DT!!!

Bardzo prosimy o dom tymczasowy,
Kociatko bedzie pod opieką 'Niekochanych', pomozemy wiec finansowo w jego leczeniu i potem w szukaniu domu.
Nie widziałam go osobiscie, ale na zdjęciu, rana na uchu nie wygląda na bardzo poważną.
Na takich malentasach wszystko błyskawicznie sie goi.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw lis 26, 2009 8:25 Re: Ranne, okaleczone maleństwo - pomocy! PILNIE POTRZEBNY DT!!!

Da wiec Maluska rade, jesli tylko ktos sie znajdzie, kto jej ta szanse da. Dla takiego nieszczepionego malenstwa z ranami shroniskowe warunki to wyrok. Kicia nie moze czekac, musi byc szybko stamtad zabrana! Domku, Ciebie wlasnie szukamy!!
Obrazek

sandrek

Od: Pon sty 19, 2009 15:26

Post » Czw lis 26, 2009 9:17 Re: Ranne, okaleczone maleństwo - pomocy! PILNIE POTRZEBNY DT!!!

:cry: :cry: :cry:

ann0106

Od: Czw lis 05, 2009 9:37

Post » Czw lis 26, 2009 9:30 Re: Ranne, okaleczone maleństwo - pomocy! PILNIE POTRZEBNY DT!!!

strasznie biedne to maleństwo :cry: :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw lis 26, 2009 9:33 Re: Ranne, okaleczone maleństwo - pomocy! PILNIE POTRZEBNY DT!!!

Kurcze... :(
Katastrofa poprostu..
Nie wiem jak bym miala TŻta przekonac...
Pojawimy sie w sobote w silesi... moze drgnie cos...
Obrazek

hexx

Od: Pt sty 18, 2008 16:08

Post » Czw lis 26, 2009 9:43 Re: Ranne, okaleczone maleństwo - pomocy! PILNIE POTRZEBNY DT!!!

matko jaka biedna kruszynka :-(
DT pilnie potrzebne!!!!

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw lis 26, 2009 9:45 Re: Ranne, okaleczone maleństwo - pomocy! PILNIE POTRZEBNY DT!!!

:!:
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Czw lis 26, 2009 10:09 Re: Ranne, okaleczone maleństwo - pomocy! PILNIE POTRZEBNY DT!!!

myślę o tej małej ,ale boje się czy nie przywlecze czegoś ze schronu ,mam nieszczepionego kociaka :cry:
brak możliwości odizolowania .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw lis 26, 2009 10:17 Re: Ranne, okaleczone maleństwo - pomocy! PILNIE POTRZEBNY DT!!!

Ja go chyba wezmę tylko szybko musze znaleźc dom dla mojego tymczasika. Chocby tylko na przechowanie na czas leczenia. TZ powiedził że 10 kotów to masimum w naszymmałym mieszkaniu:((
A teraz mam własnie 10.

Lidka

Post » Czw lis 26, 2009 10:41 Re: Ranne, okaleczone maleństwo - pomocy! PILNIE POTRZEBNY DT!!!

Mały-bo to jednak chłopak
ma apetyt
dostaje antybiotyk i przxeciwbolowe
nie ma kompletnie pewnosci czy czegos nie przywklecze, nawet nie ze schronu
jest odizolowany, krotko jes
ale nie mamy kompletnie pojecia skad pochodzi, na dworze tez rtóznie bywa z wirusami
raczej ,, zaszczpiony dom,, potrzebny
ewentualnie z klatka w osobnym pomieszczeniu

tyle w skrocie-nie mam kompletnie czasu

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lis 26, 2009 10:52 Re: Ranne, okaleczone maleństwo - pomocy! PILNIE POTRZEBNY DT!!!

Lidka-maluch u ciebie na tymczasie ...zaszczepiony czy tez w trakcie leczenia?;)
Moze moj TZ da sie przekonac... tego malucha nie przygarne bo nie mam takiej mozliwosci...(leczenie-nie znam sie na tym!!!)ale jakies mniej wymagajace kocie ...chocby na czas leczenia tamtego... dzisiaj sproboje z mezczyzna pogadac po meskuu..jutro pod silesia juz bede wiedziec co i jak...
Wiem ze jestem bezczelna ,ale TZtowi bede musiala podac jakis dosc konkretnuy termin-cos w stylu-na 3 tygodnie,czy na miesiac,2 miesiace...jaki czas jest bardziej prawdopodobny?
Obrazek

hexx

Od: Pt sty 18, 2008 16:08

Post » Czw lis 26, 2009 11:01 Re: Ranne, okaleczone maleństwo - pomocy! PILNIE POTRZEBNY DT!!!

Mój maluch jest od dawna na tymczasie, zdrowiuśki. Odrobaczony ale nie szczepiony.
o taki
Obrazek
Obrazek

Z odizolowaniem jest problem bo mieszkanie mam małe.
Może ktoś sie znajdzie z lepszymi warunkami.

Lidka

[następna]